Stryktipset, vecka 14, 7 april 2012 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 14, 7 april 2012

Ingen fantastisk avslutning på Europatipset igår och jag hamnade till slut på 10 rätt, vilken var en besvikelse. Men va fan, upp med giporna, nu är det ju dags för stryket! R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar. 192 spänn. Lycka till! /BB

1. Liverpool – Aston Villa 1
• Usel form hos båda lagen – tre raka ligatorsk för Pool och bara en seger på de åtta senaste ligamatcherna för Villa som har en rejäl skadelista. Lyxkryss behöver inte vara fel.

2. Bolton – Fulham 1(x)
• Bolton har fått med sig tre raka viktiga trepoängare, men är i högsta grad fortsatt inblandat i bottenstriden (en poäng från nedflyttning) och borde vara högst motiverat mot Fulham som sällan imponerar på bortaplan (gjort minst bortamål av samtliga lag i serien). Pogrebnyak testas sent i bortalaget.

3. Chelsea – Wigan 1(x) M
• Rodallega och Diame fortsatt borta i Wigan. Terry testas sent i Chelsea som naturligtvis ska vara storfavorit, även fast man kan vara lite slitet efter CL i veckan. Men man har en nästintill skadefri trupp och har råd att vila spelare om man vill det. Men varning för Wigan – man gör det riktigt bra i bottenstriden och har bara en förlust på de åtta senaste ligamatcherna. När man har kniven mot strupen så höjer man sig både ett, två och tre snäpp. Skrällchans?

4. Norwich – Everton 2
• Två lag som oftast blandar och ger, men Everton börjar se allt mer stabilt ut och jag tror att man åker hem med minst en pinne. Tre raka segrar för Liverpoollaget, medan Norwich har fem förluster på de sju senaste matcherna. Funderar på att singla tvåan, men troligtvis följer även krysset med till slut.

5. West Bromwich – Blackburn 1(x2)
• Bara en poäng på de fyra senaste matcherna för WBA, men då har tre av dessa varit på bortaplan. Blackburn skötte sig bra mot Manchester United men kunde inte stå emot hela vägen. Min helgardering kommer ganska tidigt – viktiga poäng på spel!

6. Birmingham – Crystal P 1(x) M
• Vissta ska Birmingham vara favorit, men över 70% på ett lag som bara vunnit två av de sju senaste hemmamatcherna? HELL NO! Jag tar med krysset, men fläska på med tvåa också om ni har råd.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=mFkdsPKARgE]

Veckans halvtidsunderhållning. 

7. Coventry – Peterborough 1
• Sex raka utan förlust för Coventry som kämpar i Championships bottenträsk. Fyra av dessa sex har dock slutat oavgjort. Hemma är man vrålstarkt just nu och har bara en förlust på de nio senaste matcherna. Peterborough kommer att få det svettigt, speciellt eftersom bortaspelet inte alls håller vidare klass – en seger på de 14 senaste bortamatcherna visar på det. Etta.

8. Derby – Ipswich 1(x)
• Två lag som bägge ligger i ingenmansland med minimala chanser till kvalplats. Ipswichs dåliga bortaspel gör att man inte är högre upp i tabellen, för hemma är man riktigt bra. Man har faktiskt släppt in flest mål av samtliga lag i serien på bortaplan.

9. Leicester – Doncaster 1(x) M
• Att Doncaster är jumbo är inte så konstigt när man bara vunnit EN av de SEXTON senaste ligamatcherna. Men man har lyckats ta poäng borta mot lag som West Ham, Hull och Crystal P, så helt oävet är man ju inte. Leicester må vara förjävliga att tippa på men hemma är man faktiskt ganska stabilt – bara en förlust på de tolv senaste hemmamatcherna. Men man krysser alldeles för ofta för att jag ska spika ettan till över 70%. Min vän Björn, som jag besöker i Ljusdal under påskhelgen, varnar dock för Doncaster. Men han kan man fan inte lita på.

10 .Middlesbrough – Cardiff 1(x)
• Lite roligt att båda lagen har fyra raka oavgjorda matcher. Upplagt för kryss? Mycket möjligt. Två lag som mycket väl kan sluta på kvalplats. Boros hemmaform oroar en aning då man är långt ifrån stabilt där just nu. Cardiff kryssar sjukt mycket på bortaplan – sju oavgjorda på de elva senaste bortamatcherna. Jag utelämnar tvåan, men helgardera om ni har råd.

11. Millwall – Hull 1(x2)
• Två motiverade lag – Millwall slåss för överlevnad och Hull för att nå en kvalplats. Var det någon som sa Millwall och usel hemmaform? Det stämmer onekligen – en futtig poäng påde åtta senaste hemmamatcherna. Till Millwalls försvar så har man ställts mot ganska bra motstånd också. Fyra raka torsk för Hull och bara en seger på de elva senaste matcherna. Ingen vidare form där eller alltså, och inget spikbud för mig. Öppet, men jag fattar inte riktigt varför Millwall är streckat till 45%.

12. Oldham – Charlton 2
• Oldham har inte mycket att lira för då man ligger mitt i tabellen utan möjligt att gå upp eller åka ur. Tabellettan Charlton har åtta poäng ned till tredjeplatsen med bara sex omgångar kvar men borde inte slappna av allt för mycket. Jag chansar lite och spikar tvåan till ändå hyfsad procent.

13. Mjällby – Örebro 1(x2)
• Jahopp, och så förpestar mitt kära Örebro kupongen för första gången i år. Vill ni att jag skriva om form, tendenser, uselt försvarsspel, Närke, Listerlandet och Tobias Grahn. Ha, det kan ni glömma – helgardering! 🙂

Packa kastspö och myggmedel så ses vi på Arlanda på söndag! Glad påsk förresten!

BERMUDABENNY

Till startsidan

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.