Stryktipset, vecka 13, 31 mars 2012 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 13, 31 mars 2012

11 miljoner i jackpot alltså. Vad ska ni köpa? Jag funderar på att satsa rubbet på ÖSK som seriesegrare – känns vettigt. 😉 Här kommer mina tankar, R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar. 192 kr. Tuff kupong så använd garderingarna klokt. Lycka till! /BB

1. Manchester C – Sunderland 1
• Aguero fortsatt borta i Citys anfall, detsamma gäller Lescott i försvaret – lagkaptenen Kompany ska dock vara tillbaka efter fyra matchers frånvaro. Sunderlands vänsterback Wayne Bridge får inte spela den här matchen då han är utlånad från just Manchester C. O’Shea fortsatt skadade, medan Richardson och Cattermole är väldigt tveksamma till spel. Svårt att inte spika ettan.

2. Aston Villa – Chelsea 2
• Högerbacken Alan Hutton ny på Villas gedigna skadelista – sedan tidigare har man Bent, N’Zogbia, Dunne, Delph, Petrov och Clark borta. I Chelsea är det bara Meireles som är osäker till spel. Även fast man eventuellt roterar lite efter matchen mot Benfica i tisdags så tror jag man har bra chans på tre pinnar. Villa har svårt mot topplagen hemma – förluster mot Pool, United, City och Arsenal den här säsongen. Lyxkryss eventuellt.

3. Everton – West Bromwich 1(x) M
• Mittfältarna Jack Rodwell, Seamus Coleman och Royston Drenthe missar troligtvis för Everton. WBA har fått en skada på James Morrison och mittfältaren kan vara borta resten av säsongen. Imponerande hemmaspel av Everton på sistone med vinster mot Chelsea, City och Spurs. Dock föll man senast hemma mot Arsenal. WBA är ett obehagligt gäng som sprattlar till när man minst anar det. Men trepoängarna på bortaplan tar man oftast mot sämre motstånd och jag tvivlar på att man vinner detta.

4. Fulham – Norwich 1
• Svenske Alex Kacaniklic som varit utlånad till Watford har kallats tillbaka till Fulham och kommer att gå rakt in truppen. Inga nya skador eller avstängningar i Fula Skinkan som har tre raka ligaförluster. Hemma på Craven Cottage är man dock oftast väldigt starkt. Grant Holt, Norwichs anfallsstjärna och lagkapten är avstängd – ett jätteavbräck för bortalaget. Yttern Anthony Pilkington dras med skada och testas sent. Ettan känns vettig.

5. QPR – Arsenal (x)2 M
• Ingenting nytt på skadefronten för QPR som dock har Djibril Cisse avstängd efter hans röda kort mot Sunderland senast. Inte mycket nytt i Arsenal förutom att Koscielny verkar hel igen. Sju raka ligasegrar för Arsenal som klättrat till en tredjeplats i tabellen. Trea ligger även QPR. Fast från slutet. Räkna med två väldigt motiverade lag. 65% på tvåan är för högt för mig ivarjefall.

6. Wigan – Stoke 1(x)
• Viktig match för bottengänget Wigan som hoppas att Victor Moses kan spela. Viktiga Diame och Rodallega spelar troligtvis inte, men mittfältaren David Jones är aktuell för spel igen. Stoke får tillbaka Ricardo Fuller efter tre matchers avstängning. Även Jonathan Woodgate kan vara med i truppen efter en månads skadefrånvaro. De tre senaste gångerna som Stoke kommit på besök så har det slutat oavgjort. Stoke har fem raka bortamatcher utan seger, men samtidigt så har motståndet varit mördande: Pool, United, Fulham, Chelsea och Tottenham. Helst alla tecken.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=d9NF2edxy-M]

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Wolverhampton- Bolton 1(x2)
• Karl Henry testas sent i Wolves, men den här matchen kommer antagligen för tidigt för den skadedrabbade mittfältaren. Försvararen Zubar tillbaka efter avstängning. Darren Pratley borta i Bolton, men David Wheater kan vara aktuell för spel. Otroligt viktig match i bottenstriden – jumbon Wolverhampton ligger fyra poäng efter Bolton som ligger precis över nedflyttningsstrecket, dock med en match mindre spelad. Wolves har bara en poäng på de åtta senaste hemmamatcherna och ska man någon chans på överlevnad så bör man vinna nu.

8. West Ham – Reading 1(x2)
• O’Brien och Faye testas sent hos Västra Skinkan. De åkte på lite smällar senast mot Peterborough men kan eventuellt vara med. Inget nytt i Reading förutom att vasse anfallaren Jason Roberts kan vara tillbaka efter att ha stått över senaste matchen. Ett riktigt tungviktsmöte detta när trean West Ham tar emot tvåan Reading. Viktig match i kampen om direktuppflyttning. Jag skulle inte välja bort något tecken.

9. Brighton – Middlesbrough 1(x)
• Craig Mackail-Smith och Will Buckley missade förra matchen för Brighton pga virus men ska nu vara speldugliga. Mittfältaren Matt Sparrow är avstängd, detsamma gäller försvararen Gonzalo Jara Reyes. Boro kommer att få klara sig utan mittbacken och lagkaptenen Matthew Bates som skadade sig i tisdagens match mot Ipswich – det gjorde även hans backkollega Seb Hines som åkte på en hjärnskakning. Han kan eventuellt vara redo för spel, men för säkerhets skulle har man kallat tillbaka utlånade Stephen McManus från Bristol C. Emnes och Haroun testas sent. Bara en förlust för Brighton på de 15 senaste ligamatcherna imponerar, dessutom har man vunnit nio av de tolv senaste hemmamatcherna (två kryss, en torsk). Tre raka kryss för Boro och fem raka utan förlust, men man har hög potential. Fyran mot femman i serien. Jag väljer bort tvåan men helgardera om ni har råd.

10. Bristol C – Derby (1x)2
• City får klara sig utan lagkaptenen Liam Fontaine och Ryan McGivern som båda är avstängda. Sedan tidigare har man en hel drös med lirare på skadelistan och som sagt, så har inlånande backen McManus återvänt till Middlesbrough. Även Derby har en del skador sedan tidigare, bl a vasse Jamie Ward. Bara en seger på de tolv senaste för Bristol som ligger en poäng från nedflyttning. På hemmaplan spelar Derby ganska bra, men borta har man det jobbigare – två segrar på de femton senaste försöken. Ovisst.

11. Crystal P – Nottingham 1(x) M
• Anthony Gardner, Mile Jedinak, Paul McShane och Sean Scannell är nya på skadelistan i Crystal P. I Forest är formstarke yttern Garath McCleary ett frågetecken pga ljumskproblem. Bra form hos Crystal P som bara har en torsk på de tolv senaste ligamatcherna, dock har åtta av dessa slutat oavgjort. Endast en förlust på de 15 senaste hemmamatcherna, men även där en jävla massa kryss. Nottingham agerar onekligen ojämnt – man torskar mot skitgäng men så har man slagit Blackpool, Ipswich, Leeds och Birmingham borta. Senast tog man poäng borta mot Leicester. 1x borde kanske räcka, men varningens finger för Nottingham!

12. Peterborough – Leicester (1) 2
• Peterboroughs viktige försvarare Zakuani testas sent – han åkte på en smäll mot West Ham senast. Man har spelat med samma elva de senaste fem matcherna, men enligt tränaren Ferguson så kan man eventuellt rotera lite på mittfältet. Leicester kan få tillbaka Richie Wellens och Andy King som mittfältsalternativ efter skador. Vassell fortfarande borta. Full fart framåt brukar vara Peterboroughs melodi och det ser man lite på resultaten också – när allt funkar så kan man slå de bästa (hemmaslagit både Reading och Blackpool på senare tid), och när det inte funkar så förlorar man mot sämre gäng (torsk mot bla Pompey och Millwall). Jag kör på 1 2, men helgardera om plånboken tillåter.

13. Portsmouth – Burnley 1
• Pompey hemmaslog Hull i tisdags och troligtvis ställer man upp med samma lag mot Burnley. På de 14 senaste hemmamatcherna är det bara tre lag som åkt hem med tre pinnar, och det är inte vilka skitgäng som helst: Middlesbrough, Ipswich och West Ham. I Burnley är det bara anfallaren Jay Rodriguez som är osäker till spel. Sju raka ligamatcher utan vinst nu för Burnley som rasat i tabellen. Man har visserligen bara en poäng på de fem senaste bortamatcherna men motståndet har varit galet tufft – Southampton, Reading, Watford, Cardiff och Ipswich. Singelettan lockar, men det finns fan inga säkra tecken i Championship. Kan motivationen fälla avgörandet?

Packa nätbrynja och jesussandaler så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY

Till startsidan

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.