Stryktipset, vecka 12, 24 mars 2012 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 12, 24 mars 2012

Sol, värme, öl och stryktips. Vad mer behöver man? Skulle väl vara huvudvärkstabletter, magmedicin och en värld utan Leicester och Leeds då. Men man får inte vara girig! Här kommer mina tankar om veckans rad. R-4-4-144 (12) som gäller från min sida. Lycka till! /BB

1. Arsenal – Aston Villa 1
• En hel del skador i båda lagen, men framförallt Villa har nyckellirare borta. Bent, Dunne, Delph och Clark saknas. Dessutom skadade sig N’Zogbia idag fredag och han testas sent inför matchen. Bra form för Arsenal som har sex raka seriesegrar. Villa är riktigt svårslaget på bortaplan och har faktiskt bara en förlust på de åtta senaste bortamatcherna. Utgångsettan känns given, men runt 80% på Arsenal tycker jag är högt. På en större kupong tar jag med lyxkryss eller skrälltvåa.

2. Bolton – Blackburn 1(x)
• Första matchen för Bolton sedan den tragiska incidenten med Muamba mot Tottenham. Spelarna har fått möjlighet att tacka nej till spel om de inte känner sig redo på grund av den dramatiska händelsen, men än så länge är det inget som har backat ur. Man ligger trea från slutet och förutom att man spelar för Muamba så spelar man även för sin överlevnad i Premier League. I Blackburn är det bara Gael Givet som är osäker till spel.

3. Liverpool – Wigan 1
• Charlie Adam och Martin Kelly testas sent i Liverpool – Johnson, Bellamy och Agger skadade sedan tidigare. Wigans anfallare Hugo Rodallega missade förra matchen och det är fortfarande osäkert om han kan lira, men annars har man en intakt trupp. Pool känns sällan pålitligt nuförtiden och frågan är om inte ett högst motiverat Wigan kan störa lite på Anfield. På de elva senaste hemmamatcherna har Liverpool visserligen bara förlorat en gång – men sju har slutat oavgjort. Lyxkryssa behöver inte vara bortkastat.

4. Norwich – Wolverhampton 1(x)
• Inga skador eller avstängningar som stör i Norwich som bara har en inspelad poäng på de fyra senaste ligamatcherna. Tungt även för Wolves, inte bara spelmässigt (en poäng på de fem senaste ligamatcherna) utan även på skadefronten. Mittfältarna O’Hara, Davis och Henry är alla skadade, dessutom är backen Zubar avstängd efter sitt röda kort mot United förra helgen. Förhoppningsvis får man tillbaka Nenad Milijas på mitten. 60% på Norwich som bara har en hemmaseger på de sex senaste tävlingsmatcherna? Nja, jag tar med krysset.

5. Sunderland – QPR 1(x2)
• Tufft schema för Sunderland som spelar sin tredje match på en vecka och dessutom har omspel i FA-cupen mot Everton på tisdag. Med tanke på att man ligger i lite av ingenmansland i tabellen kan jag tänka mig att man har stort fokus på FA-cupen. Skada på defensive kuggen O’Shea och frågetecken för Richardson på mitten. QPR slåss för sin överlevnad och är bara två poäng över nedflyttningsstrecket. Imponerande vändning mot Liverpool senast och det skulle inte förvåna mig om motivation och stärkt självförtroende kan leda till en ny skalp. Sunderland är oftast svårslaget på Stadium of Light. Helst alla tecken tycker jag.

6. Swansea – Everton 1
• Inga stora förändringar att vänta i ett formtoppat Swansea (tre raka segrar, 6-0 i målskillnad), det skulle vara om försvararen Ashley Williams kommer tillbaka efter skada. Everton kan få tillbaka Darron Gibson men Coleman och Rodwell är fortsatt borta. Everton lirar som sagt mot Sunderland i FA-cupen i veckan och det finns risk att tankarna är där redan nu. Men det är svårt att räkna bort Everton helt. Swansea vann sin senaste hemmamatch (1-0 mot City) – två hemmamatcher i rad har man inte vunnit sedan oktober förra året. Utgångsettan kan behöva kryddas.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=vXiZC1OmeJ4]

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Nottingham – Brighton 1(x2)
• Marcus Tudgay är tillbaka efter avstängning i Nottingham, men frågan är om han får lira då man gjorde sju mål senast mot Leeds utan Tudgay i laget. Higginbotham och Elokobi testas sent. Det enda orosmolnet i Brighton är yttern Will Buckley som dras med skada. Ytterbacken Gonzalo Jara Reyes fortsatt avstängd. Man har bara förlorat en av de 14 senaste ligamatcherna, men det är framförallt hemma som man får med sig trepoängarna. Forest sex poäng ovanför nedflyttningsstrecket – Brighton på fjärde plats. Helgardering är nog att föredra.

8. Reading – Blackpool 1(x)
• Reading bröt sin fina förlustfria svit senast när man föll mot Peterborough, dessutom tvingades stjärnforwarden Jason Roberts linka av planen och kan missa den här matchen. Man lånade direkt in Arsenals anfallare Benik Afobe och han kan göra debut om Roberts står över. Inga stora förändringar att vänta i Blackpool, men det kan eventuellt roteras lite i backlinjen då man inte skötte sig direkt fläckfritt defensivt mot Leicester senast – 3-3 då. Fem raka hemmasegrar i ligan för Reading och frågan är om man kan kämpa till sig en sjätte. Jag är osäker, och då känns 60% på ettan saftigt. Båda lagen har massor att spela för!

9. Burnley – West Ham 2
• Ings och Lafferty testas sent i Burnley medan det är inget nytt hos serietrean West Ham som dock har en del lirare på skadelistan sedan tidigare. Nio raka ligamatcher för Västra Skinkan utan förlust, men samtidigt så har sex av dessa matcher slutat oavgjort. Burnley har rasat ordentligt i serien efter bara två inspelade poäng på de sex senaste matcherna. Kan man stoppa blödningen mot skinkorna från väster? Jag är högst tveksam. Jag spikar tvåan, men gardera om ni har råd.

10. Coventry – Portsmouth 1
• Martin Cranie och David Bell testas sent i Coventry som tog en viktig poäng borta mot Cardiff senast genom att kvittera i femte övertidsminuten – kanske är man en aning stärkt av den pinnen. Nu står det ännu viktigare poäng på spel när tabelljumbon Pompey kommer på besök. Coventry ligger trea från slutet, två poäng före Portsmouth och tre poäng upp till Bristol C på säker mark. En chans för båda lagen att få hopp om överlevnad. Pompey har lånat in försvararen Rekik och anfallaren Scapuzzi, båda från Manchester C. Mokoena och Kanu fortsatt borta troligtvis. Trots skral tabellplacering så sköter sig Coventry bra hemma – en förlust på de åtta senaste matcherna. Pompey vann visserligen med 4-1 hemma mot Birmingham senast, men då stod det 1-1 innan Birmingham drog på sig en utvisning i 58:e minuten. Jag är lite inne på att hemmaplan avgör.

11. Leicester – Hull 1(x2)
• Richie Wellens, Neil Danns och Danny Drinkwater testas sent i hemmalaget, men kan eventuellt spela. Och de lär behövas med tanke på hur många skador man har i truppen. Hos gästande Hull är det bara mittfältaren Robert Koren som saknas på grund av skada. Leicester är stabilt hemma med bara en förlust på de tio senaste matcherna och med nio omgångar kvar är man åtta poäng från en kvalplats. Visst finns det en liten chans att nå dit, men då måste man vinna sådana här matcher. Hull har fem raka bortamatcher utan förlust, mot bra motstånd också och jag tycker att man alltid spelar tajt och jävligt. Kan sluta hursomhelst.

12. Millwall – Leeds 1(x2)
• Shane Lowry kan vara aktuell för spel igen i Millwall efter skada, men man lär inte göra allt för många förändringar efter 3-0-segern borta mot Doncaster senast. Slamp-Leeds då? Jodå, efter seger mot Middlesbrough och kryss mot självaste West Ham så hemmatorskade man mot Nottingham senast. Med 3-7. Galet säger ni? Leeds, säger jag. Ingenting förvånar mig med det där förbannade laget. Tydligen ska man köra med samma lag som då. Helgardering minst, men det kommer antagligen inte räcka ändå! 😉

13. Watford – Ipswich 1 (2)
• Adrian Mariappa missar troligtvis igen för Watford men Eustace kan vara tillbaka, annars är det inget nytt i laget som visar bra form med fem raka ligamatcher utan förlust. Nu möter man Ipswich som bara en förlust på de nio senaste ligamatcherna, men det är framförallt hemma man briljerar – borta har man bara två segrar på de nio senaste försöken. Nu saknar man dessutom giftige mittfältaren Grant Leadbitter som är avstängd – gjort tre mål på de tre senaste matcherna. Utgångsettan känns bra, men krydda gärna – hög högstanivå hos gästerna.

Packa frack och galoscher så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY

Till startsidan

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.