Stryktipset, vecka 11, 17 mars 2012 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 11, 17 mars 2012

Jaha, det här var ju ingen promenad i parken direkt! Men här har ni hursomhelst mina tankar om lördagens kupong. R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar som gäller den här veckan. Lycka till!

1. Fulham – Swansea 1(x)
• Inget nytt hos något av lagen. Swansea som fortfarande har dock Nathan Dyer avstängd. Imponerande seger hemma mot Manchester City förra helgen och nu har man två raka segrar och noll insläppta mål på dessa. Framförallt så spelar man en riktigt trevlig fotboll! Lite statistik: På Swanseas 30 senaste tävlingsmatcher på bortaplan så har man kryssat endast fem gånger. I PL har man klarat oavgjort borta mot Liverpool, Newcastle samt Wolves, och bortaslagit Villa, WBA och Wigan. Fulham är ruggigt starkt hemma – bara United, Tottenham och Everton har lämnat Craven Cottage med tre poäng. Fyra segrar + en oavgjord på de fem senaste hemmamatcherna för Fula Skinkan.

2. Wigan – West Bromwich 1(x)
• Frågetecken för anfallaren Hugo Rodallega och mittfältaren Albert Crusat i Wigan. Båda testas sent men det ska nog mycket till för att de ska stå över i en sån här viktig match. Jonas Olsson avstängd i WBA och en viss trygghet i försvaret lär försvinna i och med hans frånvaro. Anfallaren Odemwingie missar troligtvis medan mittfältaren Jerome Thomas kan vara aktuell för spel igen efter skadebekymmer. Tolv raka ligamatcher hemma utan vinst för Wigan så det känns ju inte direkt tryggt att spika ettan…även fast jag är lite sugen – sjukt motiverat Wigan mot ett West Bromwich i ingenmansland.

3. Barnsley – Reading (x)2 M
• Efter åtta raka ligasegrar fick Reading “bara” med sig en pinne borta mot Doncaster i veckan och nu är frågan om man skärper till sig och återvänder till vinnarstilen eller om formen ska börja dala nu. Inlånade Hayden Mullins kan göra debut och Kebe verkar hel igen. Bara en seger på de åtta senaste ligamatcherna för Barnsley som dras med en hel del skador. Nye försvararen Lee Collins väntas göra debut för hemmalaget. Utgångstvåan är given, men 60% på en tvåa i Championship ger mig nästan utslag.

4. Birmingham – Middlesbrough 1(x2)
• Liten backkris i Birmingham som har Carr och Spector på skadelistan. Förhoppningsvis får man tillbaka David Murphy efter skada som då kan ta en plats i backlinjen. Mittfältaren Jordon Mutch fortsatt avstängd. Detsamma gäller Middlesbroughs viktige mittfältare Barry Robson som visades ut i förlustmatchen hemma mot Leeds senast och är avstängd i tre matcher. Thomson och Haroun testas sent. Dålig form hos hemmalaget som nu har fyra raka utan vinst, mot mediokert motstånd dessutom. Dock är man svårslaget hemma där man bara torskat en gång den här säsongen. Ingen walk in the park att knipa alla tre pinnar mot Middlesbrough som sköter sig fint på bortaplan – bara två förluster på de nio senaste ligamatcherna borta.

5. Blackpool – Brighton 1(x2)
• Tre raka utan vinst nu för PL-kandidaten Blackpool som har en helt intakt trupp. Även tre raka hemmamatcher utan vinst. Är det dags nu? Är det dags att haka på i toppstriden ordentligt (på nionde plats) och ta tre otroligt viktiga poäng mot Brighton som i sin ligger femte plats men bara två poäng före Blackpool? Nja, jag vågar inte lita på det. Runt 52% på ettan känns högt även fast man ska vara liten favorit. Brightons försvarare Marcos Painter kan vara tillbaka efter sju veckors skadefrånvaro. Vass offensiv i båda läger.

6. Crystal P – Hull (1)x
• Offensive yttern Wilfried Zaha avstängd i Crystal P som nu har åtta raka utan förlust i ligan – varav SEX har slutat oavgjort! Otroligt svårslaget hemma den här säsongen (bara två förluster) och Hull kommer få en stenhård nöt att knäcka. Bortalaget hoppas på att få tillbaka Manchester United-lånet Robbie Brady till den här matchen, annars är det inget nytt. Hull ligger på sjätte och sista kvalplatsen till PL och alla poäng är viktiga. Luktar, osar, ja nästan stinker kryss om den här matchen! Hull vann sin senaste bortamatch. Två bortamatcher i rad har man inte vunnit på hela säsongen. Låt det fortsätta så tack.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=VDXcPgEZj6I]

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Doncaster – Derby 1
• Försvararen Shelton Martis är åter tillgänglig för Doncaster som har stått upp otroligt i de två senaste matcherna på urstarkt motstånd – 1-1 mot både West Ham och Reading. Man ligger trea från slutet och detta är verkligen en måstematch för att ha möjlighet att knappa in på Bristol C ovanför strecket. Derby som ligger i mitten av tabellen saknar sin kapten och backklippa Shaun Barker som är skadad. Motivationsetta. Ta med krysset om ni har råd.

8. Ipswich – Peterborough 1(x) M
• Inga nya skador eller avstängningar i Ipswich som spelade upp sig i senaste matchen – hämtade upp 0-2 till 2-2 mot Hull efter två mål från mittfältaren Leadbitter. Man är otroligt starkt hemma för tillfället då man har tre raka segrar och 11-1 i målskillnad på dessa. Peterborough kommer att få en svettig afton. Inga nya skador eller avstängningar hos Posh. 72% på ettan just nu känns högt och jag tror det kommer att stiga. Med tanke på att Peterborough har kryssat borta mot starka lag som Birmingham, Leicester, Burnley och Middlesbrough under säsongen så är lyxkrysset ett måste för mig.

9. Leeds – West Ham (1x)2
Slamp-Leeds lär inte ändra på någonting i startelvan efter sin imponerande 2-0-vinst borta mot Middlesbrough senast. Kan man följa med något liknande mot tredjeplacerade Västra Skinkan som tagit flest bortapoäng av lag i Championship? Nja. West Ham har kanske seriens vassaste elva – nu kan eventuellt Manchester United-värvningen Ravel Morrison göra debut. Han gjorde två mål för reservlaget i veckan. Det känns öppet det här – Leeds jagar kvalplats och West Ham jagar direktuppflyttning. Och slamp-Leeds är alltid slamp-Leeds.

10. Millwall – Southampton 2
• Millwalls mittfältare Liam Trotter missar troligtvis den här matchen, detsamma gäller försvararen Shane Lowry. Otroligt dålig hemmaform hos Millwall som bara tagit en hemmapoäng på de sex senaste försöken. Dock sköter man sig bättre borta av någon märklig anledning vilket gör att man håller sig flytande – sex poäng från Doncaster under nedflyttningsstrecket. Serieledande Southampton imponerar och har nio raka ligamatcher utan torsk. Dessutom har man en helt intakt elva. 55% på tvåan är lite högt, men jag väljer att spika den – krysset behöver inte vara fel.

11. Portsmouth – Bristol C 1
• Krisen fortsätter i Pompey som har förlorat ytterligare två lirare i ett försök att rädda den skrala ekonomin. Mittfältaren Hayden Mullins och målvakten Stephen Henderson är nu Readings respektive West Hams. Riktigt ångestmöte detta mellan jumbon Pompey och fyran från slutet, Bristol City som har fem raka bortatorsk och 0-12 i målskillnad. Portsmouth må ha usel form och bara en poäng på de fyra senaste hemmamatcherna, men då har mött West Ham, Ipswich, Leeds och Middlesbrough – inte så lätt motstånd direkt. Nu har man en ordentlig möjlighet att komma ikapp lagen ovanför med en seger mot ett riktigt dåligt Bristol City. Och jag tror att man gör det. Eller ja, jag hoppas det ivarjefall. 😉

12. Watford – Coventry 1
• Troligtvis inga förändringar i Watfords elva efter en fin seger borta mot Derby senast. I Coventry testas yttern Gary McSheffrey, anfallaren Cody McDonald och mittfältaren David Bell sent. Watford är starkt hemma – på sex senaste hemmatcherna har man fyra vinster och två förluster. De torskarna kom mot serieledande Southampton och serietvåan Reading. Utgångsettan är given. Coventry står fortsatt utan bortasegrar den här säsongen och har bara gjort sju mål på bortamatcher. Men 65% på ettan är högt. Hm, avvakta tills ni ser startelvorna.

13. Notts Co – Sheffield W 1 2 M
• Ruggigt bra form hos hemmalaget som på de nio senaste ligamatcherna har sju vinster + en förlust + ett kryss. Hemma är man oftast riktigt svårslaget. Man får tillbaka anfallaren Lee Hughes efter avstängning. Yttern Lloyd Sam är inlånad från Leeds och kan göra debut. Fyra raka bortamatcher för serietrean Sheffield W utan vinst (dock två oavgjorda). Men man har spelat två raka hemmamatcher på slutet med ny tränare vid rodret och vunnit båda överlägset. Succén kan eventuellt fortsätta nu. Försvararen Reda Johnson kan eventuellt vara tillbaka efter skada. Chansar lite med 1 2.

Packa sporrar och sadel så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY
[email protected]

Till startsidan

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.