Stryktipset, vecka 10, 10 mars 2012 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 10, 10 mars 2012

Nämen hej är du här igen? Trevligt trevligt. Här kommer mina tankar om veckans stryktipskupong. R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar. 192 spänn. Håll koll på eventuella lottade matcher på Facebooksidan. /BB

1. Sunderland – Liverpool (x)2 M
• Mittfältarna Sessegnon och Cattermole avstängda i hemmalaget. Båda visades ut i derbyt mot Newcastle senast. Det kan bli kostsamt mot Liverpool som lirade bra mot Arsenal senast trots att man föll till slut på övertid. Gerrard och Johnson testas sent.

2. Aston Villa – Fulham 1(x)
• Bent fortsatt borta för Villa. Inga nya skador eller avstängningar i Fula Skinkan där nye anfallaren Pogrebnyak är stekhet. Villa har förvisso mött starkt motstånd på hemmaplan på sistone, men faktum kvarstår – sju raka hemmamatcher utan seger och man vann senast hemma 5 november förra året. Det är inget lag som jag förlitar mig på som spik direkt.

3. Chelsea – Stoke 1
• Delap och Wilikinson testas sent för Stoke som har två raka segrar. Spelet övertygar inte riktigt och man ska vara glad för segrarna mot Norwich och Swansea. Helt annat motstånd nu i Chelsea som kanske kan ha kommit igång nu med Di Matteo vid rodret. Stoke brukar ha svårt på Stamford Bridge – fyra förluster 0ch 1-13 i målskillnad sedan januari 2009. Jag spikar ettan.

4. Wolverhampton – Blackburn 1(x2)
• Laverty avstängd i Rovers annars har man ett hyfsat intakt lag. I Wolves är troligtvis Henrik borta, men annars har även hemmalaget en ordinarie elva att välja ifrån. Två opålitliga lag som agerar väldigt ojämnt. Wolves har fem raka hemmaförluster och sju raka hemmamatcher utan vinst, medan Blackburn bara har vunnit borta en gång den här säsongen – mot United ni vet. Kan går hur som helst känner jag. Viktig match i bottenstriden.

5. Hull – Ipswich 1(x)
• Robbie Brady och Seyi Olofinjana tillbaka i Hulls trupp. Hull har bara gjort ett mål på de fyra senaste matcherna (kryssat samtliga), men samtidigt har man mött riktigt starkt motstånd – Birmingham (b), Brighton (h), Blackpool (b) och senast Leeds (h). Även starkt motstånd nu i form av Ipswich som bara har Jimmy Bullard på skadelistan. Knappt fördel Hull skulle jag säga, men Ipswich är giftigt med Chopra i spetsen procenten börjar dra iväg för mycket på Hull. Helgardera om ni har råd.

6. Nottingham – Millwall 1(x2)
• Marcus Tudgay, Paul Anderson, Jonathan Greening och George Elokobi testas alla sent i Nottingham då de dras med skador. Deras medverkan eller inte kan avgöra mycket. Higginbotham troligtvis tillbaka i försvaret. Skadeproblem även i Millwall där Trotter, Henderson, Lowry och Abdou är osäkra till spel. Men man klarade sig ju ganska bra utan dem i veckan när man slog Peterborough borta med 3-0. två lag som blandar och ger. BB <3 helgarderingar.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ao-9B8IV9_E]

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Reading – Leicester 1(x2)
• Jimmy Kebe eventuellt tillbaka i Reading som har sjukt bra form – SJU raka segrar i ligan och bara ett insläppt mål på dessa. Imponerande, och nu ligger man på en fin tredjeplats i ligan. Men nu möter man Leicester…och ni vet vad jag tycker om detta lag. Det är knappt så att en helgardering räcker! Leicester har inga nya skador eller avstängningar och har en extremt hög högstanivå. Man måste egentligen vinna det här för att ha någon chans på en kvalplats i år. Även fast Reading har en fin svit så har inte motståndet varit fantastiskt bra – det är egentligen bara bortasegern mot Middlesbrough som sticker ut.

8. Southampton – Barnsley 1
• Inga nya avbräck hos serieledande Southampton som stör. Nu möter man Barnsley, som ursäkta språket, är ett riktigt jävla skitgäng på bortaplan framförallt – på de sju senaste bortamatcherna har man sex förluster. Nu har man lånat in anfallaren Frank Nouble från West Ham. Ja, naturligtvis ska Southampton vara favorit, men ni vet hur det gick för ett par helger sen för lågoddsarna West Ham och Birmingham? Båda torskade på hemmaplan. Spikarna är aldrig riktigt säkra i Championship och det finns fina procent att hitta. Gardera om plånboken tillåter.

9. Brighton – Portsmouth 1
• Elva raka ligamatcher utan förlust för Brighton och bara en förlust på de tio senaste hemmamatcherna. Inget nytt truppen inför den här matchen. Tabelljumbon Portsmouth kan få tillbaka Tal Ben-Haim i försvaret. Pompey är krislaget nummer ett i England nu och det ska mycket till om man få med sig alla poäng ifrån Brighton. Max lyxkryss.

10. Burnley – Crystal P 1(x)
• Duff saknas eventuellt i Burnleys försvar. Han utgick i halvtid i senaste matchen mot Watford då man tappade en 2-0-ledning till 2-3-förlust under de avslutande 30 minuterna. Viktige Nathaniel Clyne är troligtvis fortfarande borta för Crystal P som kryssar som fan nuförtiden. Fyra raka oavgjorda matcher borta, mot riktigt bra motstånd dessutom. Jag tror och hoppas att 1x räcker.

11. Derby – Watford 1 (2) M
• Jason Shackell troligtvis tillbaka i Derbys startelva efter att ha stått över i den fina 2-1-segern mot Blackpool i veckan. “Bara” Jamie Ward som saknas i hemmalaget. I Watford kommer mittbacken Dale Bennett inte till start – han åkte på en hjärnskakning i senaste matchen mot West Ham (1-1 borta). Derby är vanligtvis starkt hemma och jag tror att Watfords älgar kan få det kämpigt.

12. Peterborough – Blackpool 2
• Peterboroughs Lee Tomlin är troligtvis tillbaka i anfallet efter två matchers frånvaro. Han kan behövas – nykomlingen Peterborough har nämligen bara en seger på de elva senaste ligamatcherna. Taylor-Fletcher, Matt Phillips och Cathcart kan vara aktuella för spel i Blackpool efter skador. Intressant att Peterborough har gjort flest hemmamål i serien efter serieledande Southampton men också släppt in flest hemmamål av samtliga. Sen att Blackpool gjort flest bortamål av alla lag i Championship gör ju att man tror lite på målfest här. Jag tycker att det luktar tvåa. Blackpool jagar PL-plats.

13. West Ham – Doncaster 1(x) M
• Inga nya skador eller avstängningar i uppflyttningskandidaten West Ham – eller Västra Skinkan som alla vettiga människor (jag) kallar laget. I Doncaster testas försvararen Tommy Spurr sent och anfallaren Habib Bamogo kan vara aktuell för spel igen, men annars är det inget nytt. Tre raka hemmakryss för Västra Skinkan som med rätta är stor favorit. Men till 82% mot ett högst motiverat Doncaster? Inte på mina större kuponger ivarjefall.

Packa älgstudsare och förstahjälpen-kit så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY
[email protected]

Till startsidan

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.