Stryktipset, vecka 7, 18 februari 2012 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 7, 18 februari 2012

Har ni hällt upp kaffet, vässat pennan och lagat hålet i väggen sedan förra helgens besvikelser? Bra, för nu kör vi igen! Här kommer veckans stryktipstankar från min sida. R-3-3-24(12) + tre halvgarderingar. 192 kronor. Håll koll på eventuellt lottade matcher och annat på Facebook. Lycka till! /BB

1. Millwall – Bolton 2
FA-cupen. Inga nya skador i Millwall som har några lirare på skadelistan sedan tidigare. Bolton får klara sig utan viktige anfallaren Kevin Davies, dessutom är hans nye anfallskollega Marvin Sordell cupspärrad (värvades från Watford under januarifönstret). Bolton satsar på cupen och runt 40% på tvåan funkar ivarjefall för mig.

2. Everton – Blackpool 1
FA-cupen. Everton i ingenmansland i ligan och kommer nog att ställa en bra elva på benen här. Blackpool däremot fokuserar hårt på ligan och ligger just nu på kvalplats till Premier League. Everton har hittat lite form och har tre raka hemmsegrar mot bra lag som City, Chelsea och Fulham (FA-cupen). Ettan känns bra om inte procenten sticker iväg nå djävulskt.

3. Norwich – Leicester 1(x) M
FA-cupen. Norwich ofta bra hemma och det ska mycket till om Leicester ska avancera direkt till nästa runda. Holt och Morison är giftiga i Norwichs anfall. Eventuellt en kryssgardering.

4. Barnsley – Portsmouth 1
• Vaz Te borta sedan tidigare i Barnsley (såld till West Ham). Man har värvat Cotterill från Swansea och Stephen Dawson från Leyton Orient. Båda inleder troligtvis på bänken. Man får troligtvis tillbaka yttern O’Brien medan försvararen Bobby Hassell skadade sig på träning i veckan och tvingas stå över. Det är ingen nyhet att Pompey har en ansträngd ekonomi och en tunn trupp – nu har man en handfull lirare på skadelistan (två nya senast mot Ipswich) och bara 14 spelare att tillgå. Kris är bara förnamnet. Procenten på ettan lockar.

5. Crystal P – Watford 1(x)
• Doyley är INTE avstängd för Watford trots sitt röda kort i veckan – klubben överklagade utvisningen och det lönade sig. Småskavanker i båda lagen men inga nya skador eller avstängningar som stör. Bara två hemmaförluster för Crystal P den här säsongen och utgångsettan känns given. Men man krysser alldeles för ofta för att den ska spikas…

6. Ipswich – Cardiff 1
• Chopra är het i Ipswich (fyra mål på tre matcher) och nu ställs han mot sina forna lagkamrater i Cardiff. Speciell match för honom. Inga nya skador eller avstängningar i hemmalaget som har tre raka segrar. McPhail missar troligtvis för Cardiff som ofta har problem på bortaplan – en seger på de nio senaste bortamatcherna.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=gutuFH0kiPI&feature=related]

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Leeds – Doncaster 1(x2)
• Slamp-Leeds inlånade mittfältare (Aston Villa), Fabian Delph skadade sig i veckans förlustmatch mot Coventry och kommer att stå över. Inga andra skador eller avstängningar men med tanke på hur illa man lirade mot Coventry så borde det ske lite förändringar. Tabelljumbon Doncaster får troligtvis tillbaka mittfältarna Fabien Robert och Martin Woods till den här matchen, annars är det inget nytt i laget. Finns inte smörklicks chans i stekpannan att jag spikar Leeds till runt 75%! Krysset ska med – minst!

8. Nottingham – Coventry 1(x2)
• Nottingham hoppas att anfallaren Marcus Tudgay är spelklar till den här matchen. Osäkert om en annan forward, Ishmael Miller, kan lira då han åkte på en smäll senast mot Middlesbrough. Coventry ändrar troligtvis ingenting i startelvan då man bröt förlustsviten senast när man besegrade Leeds med 2-1. Nyckelmatch i botten av tabellen. Båda lagen på 25 poäng – sex poäng upp till säker mark, men fördel Nottingham som har en match mindre spelad. Vinst här och man är med igen. Midlands-derby som Forest vunnit de tre senaste säsongerna mot Coventry som har noll bortasegrar den här säsongen. Ändå: helgardering.

9. Peterborough – Bristol C 1(x)
• Hemmaförsvararen Gabby Zakuani missar troligtvis med en fotskada, medan Bristols mittfältare Cole Skuse tvingas stå över efter att ha brutit en tå. Ettan ligger närmast för mig, men samtidigt som Bristols bortaform är usel (fyra raka tävlingsmatcher utan att ta poäng och NOLL gjorda mål på dessa), så övertygar inte Peterborough hemma direkt – en futtig poäng på de fyra senaste på hemmaplan.

10. Southampton – Derby 1(x) M
• Hos hemmalaget är det bara försvararen Frazer Richardson som det är frågetecken för. Han testas sent. Detsamma gäller Craig Bryson (mitt), Gareth Roberts (vänsterback) and John Brayford (högerback) i Derby. Tidigare skadade anfallarna Theo Robinson och Steve Davies kom in som avbytare i senaste matchen och hoppas säkerligen på att få starta nu. Southampton är bra hemma, men runt 75% kan jag inte acceptera. Derby krigar på bra borta och har faktiskt hållit nollan i tre av de fyra senaste bortamatcherna. Lyxkryss för min del.

11. Hartlepool – Notts C 1(x2)
• Intakt trupp hos Hartlepool, men hos bortalaget testas mittfältarna Alan Judge och lagkaptenen Neal Bishop sent. Annars har man inte många skavanker. Jag får inget riktigt grepp om den här matchen och helgarderingen känns bra i magen, även fast Hartlepool borde vara favorit.

12. Tranmere – Charlton (x)2 M
• Åtta raka för Tranmere utan vinst. Blir det ändring på det mot serieledande Charlton? Nej, det tror jag faktiskt inte. Försvararen Ian Goodison är troligtvis borta för Tranmere. Charlton får tillbaka mittfältaren Darel Russell efter avstängning men lagkaptenen Johnnie Jackson testas sent. Jag är inte helt bekväm med spiktvåan.

13. Walsall – Wycombe 1(x)
• Väldigt viktig match i bottenstriden av League 1. Wallsalls keeper Jimmy Walker testas sent och detsamma gäller anfallaren Jon Macken. Man ligger två poäng efter Wycombe som inte har några nya skador eller avstängningar. Wycombe-supportrar buade ordentligt efter förra matchen och det är stor press på laget att undvika nedflyttning.

Packa spikskor och trikåer så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY
[email protected]

Till startsidan

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.