Stryktipset, vecka 6, 11 februari 2012 (uppdaterad) -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 6, 11 februari 2012 (uppdaterad)

Nämen hej, är ni också här – trevligt! Knepig stryktipskupong (igen) så håll hårt i pennan och vårda garderingarna väl. Nåväl, det här är ivarjefall mitt förslag och mina tankar om veckans rad. R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar. 192 spänn.

Galet väder i Europa nuförtiden och man vet aldrig om matcher ställs in, så vänta in i det sista med att lämna in raderna och håll er uppdaterade genom att titta in här eller på Sparka och Springs facebooksida – där finns det alltid någon som har blixtsnabb info om inställda matcher och annat – MATCH 9 och 12 LOTTAS. Lycka till! /BB

1. Sunderland – Arsenal 1(x2)
• RvP är ryktenas man i England just nu – Real Madrid ska enligt uppgift vara intresserat av Arsenals lagkapten stjärnanfallare. Chamakh tillbaka i truppen, men Gervinho är fortfarande och lirar i afrikanska mästerskapen. Inga nya skador eller avstängningar. Nicklas Bendtner får inte lira för Sunderland då han är utlånad från just Arsenal och man har fortsatt lirare på skadelistan. Dock har man klarat sig bra utan dem tidigare och man är riktigt starkt just nu – en förlust på de elva senaste hemmamatcherna. Helgarderar, men tvåan ryker nog faktiskt först om jag måste välja.

2. Blackburn – QPR 1 (2)
• Avstängning på Givet i Rovers efter det röda kortet i 1-7-försluten mot Arsenal senast, men man får tillbaka viktige Yakubu i anfallet. Även QPR har en ny avstängning i och med att Cisse tog en dum utvisning mot Wolves när man ledde med 1-0. Förlust till slut med 1-2. Ovisst möte detta och om jag skulle ta bort något tecken skulle det vara krysset.

3. Bolton – Wigan 1(x) M
• Den amerikanska mittbacken Tim Ream kan göra debut för Bolton. Inga nya skador eller avstängningar som stör men dock en hel del skador sedan tidigare, bl a Stuart Holden och Ricardo Gardner. Tabelljumbon Wigan har en helt intakt trupp och viktiga poäng står på spel här. Bör man gardera Wigan mot Bolton som verkar ha hittat lite form med fyra raka ligamatcher hemma utan torsk? Det korta svaret: Ja. Den korta motiveringen: Motivation, ok högstanivå & procenten.

4. Everton – Chelsea (x)2
• Frank Lampard och John Obi Mikel kan vara tillbaka i Chelsea, men Terry är troligtvis borta fortfarande. Detsamma gäller Ramires. Det är inte bara för Chelsea att åka till Liverpool och hämta tre poäng på Goodison Park där Everton ofta är svårslaget. Man har värvat smart under januarifönstret och man kan mycket väl kriga till sig en pinne mot Chelsea. Helgardering behöver inte vara fel.

5. Fulham – Stoke 1
• Andy Johnson troligtvis borta i Fula Skinkan men anfallskollegan och nyförvärvet Pavel Pogrebnyak kan göra sin debut. Robert Huth avstängd i just nu formsvaga Stoke medan Etherington och Jerome testas sent. Fulham är riktigt starkt hemma på Craven Cottage och jag tror och hoppas att Stoke får problem att stå emot anstormningen.

6. Swansea – Norwich 1
• En nästintill helt skadefri trupp hos Swansea som bara har förlorat en hemmamatch den här säsongen. Norwich är dock inte oävet och även fast man dras med en del skador så har man ett imponerade bortafacit just nu – bara en förlust (senast mot Sunderland) på de sex senaste bortamatcherna. Liten chansning, men jag spikar ettan. Gardera om ni har råd.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Ihmu18WVMpk&feature=related]

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Leicester – Cardiff 1(x)
• Jermaine Beckford får spela för Leicester trots det röda kortet senast mot Brighton – klubben överklagade avstängningen och det lönade sig. Neil Danns är dock avstängd efter hans utvisning i samma match. En hel del skador i laget samt att Sol Bamba och John Pantsil är och lirar afrikanska mästerskapen. I Cardiff kan Mark Hudson och Filip Kiss vara tillbaka efter skada, annars är det inga större nyheter i truppen. Cardiff är extremt svårslaget och har faktiskt förlorat minst matcher av alla i Championship – fem stycken. Leicester har bara en förlust på de sju senaste hemmamatcherna i ligan. Ni vet vad jag tycker om Leicester, och det är med stor sorg, uppgivenhet och skepsis som jag utelämnar tvåan.

8. Millwall – Derby 1(x2)
• Lagkaptenen och mittfältaren Paul Robinson är tillbaka efter skada i Millwall. Detsamma gäller troligtvis anfallaren Andy Keogh. Hans anfallskollega Dany N’Guessan testas sent efter en smäll senast. Nycklarna Lowry (back), Abdou (mitt) och Henderson (anf) vilades i veckans FA-cup-seger borta mot Southampton. Derbys bäste målskytt Theo Robinson är fortsatt skadad, men det finns fullgoda ersättare. Två oberäknerliga lag utan kontinuitet och jag har svårt att ta bort något tecken.

9. Barnsley – Birmingham (1) 2 M
• LOTTAS.
Tio tidningar: 1 0 9 – lottbollsfördelning 3 2 11 procent 18,75 12,5 68,75

10. Ipswich – Middlesbrough 1
• Det är egentligen bara Lee Bowyer som saknas i Ipswich, annars har man en intakt (och stark) trupp. Hos bortalaget testas mittfältarna Haroun/Robson och anfallaren Emnes sent. Man har några långtidsskadade lirare sedan tidigare. Middlesbrough har inte vunnit borta mot Ipswich på sex försök sedan 1997 (varav fem sedan 2002) och frågan är om inte den trenden håller i även den här säsongen för bortaformen övertygar inte. Jag chansar lite och spikar ettan.

11. Leeds – Brighton 1(x) M
Leeds fick en bra start med Neil Redfearn vid rodret när man vann senast mot Bristol C, men då ska man komma ihåg att man spelade med två man mer i typ 35 minuter. Man har en intakt trupp och inga nya skador eller avstängningar som stör. Brightons skadelista har minskat något men nu har man mittfältaren Matt Sparrow avstängd efter det röda kortet mot Leicester senast. Fördel Leeds, men över 60%? Nja…

12. Peterborough – West Ham 2
• LOTTAS.
Tio tidningar: 0 0 10 – lottbollsfördelning 2 2 12 procent 12,5 12,5 75

13. Southampton – Burnley 1(x2)
• En snabb titt på procenten och jag helar direkt. Southampton må ligga tvåa i serien och man ska vara favoriter till att vinna den här matchen, men till 65%? Näe glöm det. Burnley är riktigt vasst och det skulle inte förvåna mig om man åkte hem med minst en pinne.

Packa skinnväst och myggjagare så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY
[email protected]

Till startsidan

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.