Stryktipset, vecka 5, 4 februari 2012 (uppdaterad) -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 5, 4 februari 2012 (uppdaterad)

Hua, svårt som fan idag. Jag lirar R-0-7-16 (12) + två halv och en hel. 192 spänn. Match 11 och 13 lottas. Vänta med att lämna in kupongerna – kan bli fler. Lycka till!/BB

1. Stoke – Sunderland 1(x)
• Stoke har i stort sett en skadefri trupp att välja ifrån – det är bara Etherington som testas sent och eventuellt kan missa. I Sunderland är Wes Brown och David Vaughan fortsatt borta, detsamma gäller lagkapten Cattermole. Sunderland har vunnit tre av de fyra senaste bortmatcherna och visar riktigt bra form. Stoke brukar stå upp bra mot bra lag, men när man ska föra spelet får man ibland problem.

2. Norwich – Bolton 1(x2) M
• Vänsterbacken Tierney fortsatt borta i Norwich. Anfallaren Vaughan tränar igen men matchen kan ev komma för tidigt för honom. Ryo Miyaichi och Marvin Sordell kan debutera för Bolton som jag tycker visar gryende form – bara en förlust på de åtta senaste tävlingsmatcherna. Jag tror att Norwich kommer att överstreckas och tar snabbt med gardering på både kryss och tvåa.

3. QPR – Wolverhampton 1
• Adel Taarabt och Armand Traore är tillbaka från afrikanska mästerskapen. Anfallaren Bothroyd kan ha skakat av sig sin skada och nyköpte anfallaren Zamora kan eventuellt göra debut. Inga nya skador i Wolves som har Karl Henry fortsatt avstängd. Utångsettan känns given – men runt 65%? Hm, kryssa om ni har råd.

4. WBA – Swansea 1(x)
• Fortsatt många skador i WBA som har riktigt usel hemmastatistisk just nu – bara en inspelad poäng på de fem senaste hemmamatcherna i ligan imponerar ju inte direkt. Swansea har en nästintill skadefri trupp och man kan säkert ställa till det för WBA.

5. Wigan – Everton (x)2
• Wigan får tillbaka viktige Diame på mitten då han återvänt från afrikanska mästerskapen. Anfallaren Rodallega kan ev vara redo för start efter skadebekymmer. Everton nya värvningar Nikica Jelavic och Steven Pienaar kan göra debut. Man har dock fortfarande ett gäng lirare på skadelistan. Sällan spektakulära matcher när Everton är inblandat och jag räknar med en målsnål historia här också. Utgångstvåa, men runt 55% är alldeles för högt för mig.

6. Brighton – Leicester (x)2
• LuaLua och Mauricio Taricco kan vara tillbaka för Brighton efter skadebekymmer. Craig Noone testas sent. Stenrika Leicester har lånat och köpt friskt under transferfönstret och det kan finnas några nya lirare i laget till den här matchen. Brighton starkt hemma just nu – sex segrar + ett kryss och en torsk på de åtta senaste tävlingsmatcherna. Leicester håller hög klass och kan aldrig riktigt räknas bort.

7. Bristol C – Leeds 1 (2)
• Mittbacken Louis Carey är avstängd i Bristol men mittfältaren Marvin Elliott och försvararen Liam Fontaine är kanske tillbaka efter skador. Maynard är ju såld till West Ham så offensivt har man tappat en hel del. Försvararen Adam Smith och yttern Robbie Rogers kan göra debut för Leeds. Tränaren Simon Grayson sparkades i onsdags och Neil Redfearn har tagit över tills vidare.

8. Burnley – Peterborough 1(x) M
• Inte mycket nytt i Burnley förutom att yttern Keith Treacy testas sent då han åkte på en skada senast. Förutom någon långtidsskada så är Peterborough intakt och även fast man är det sämre laget här så är ju 75% på Burnley ett jävla skämt! Det här är Championship – inte Serie A eller La Primera. Skit händer i den här serien. Burnley bör vinna men inte en albinos chans i saharaöknen att jag lämnar ettan ensam.

9. Cardiff – Blackpool 1(x)M
• Cardiff kan få tillbaka backen och lagkaptenen Mark Hudson efter skada. Blackpool har inte många skador och gott om offensiva alterantiv. Evatt avstängd. Precis som i match 8 så tycker jag att ettan har streckats väl friskt så gardera om ni har råd.

10. Coventry – Ipswich 1 (2)
• Hemmalaget har lånat in mittfältaren Oliver Norwood från Manchester United. Hermann Hreidarsson (back) och Conor Thomas (mitt) testas sent. Inga förändringar att vänta i Ipswichs startelva då man spöande stjärnspäckade West Ham med 5-1 senast! Coventry däremot föll tungt med 1-2 mot Blackpool efter att Blackpool vänt matchen i matchens slutminuter. Fullt ös framåt för Coventry som har sju poäng upp till säker mark ovanför strecket.

11. Doncaster – Reading 2
• LOTTAS
Tio tidningar: 0 0 10

12. Middlesbrough – Crystal P 1(x) M
• Anfallaren Scott McDonald skadad i hemmalaget annars inte mycket nytt. Crystal P får tillbaka sin lagkapten Paddy McCarthy efter avstängning. Två lag som inte spelar sin bästa boll just nu och har dalande formkurvor. Utgångsettan är given, men bör garderas om plånboken tillåter.

13. Portsmouth – Hull 1
• LOTTAS
Tio tidningar: 10 0 0

Packa luftmadrass och sololja så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY
[email protected]

Till startsidan

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.