Stryktipset, vecka 2, 14 januari 2012 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 2, 14 januari 2012

På jakt efter 10 mille och så lägger jag upp min rad för hela världen…mycket kan man säga om mig, men vidare smart det är jag INTE! Men men, dumma människor är också människor – så här kommer min rad. R-0-7-16 (12) + två helgarderingar. 144 kronor. Lycka till! /BB

1. Liverpool – Stoke 1
• Pool är naturligtvis favorit, men Stoke är giftigt och på större system kan det vara värt att ta med en gardering. Sex oavgjorda på Anfield för Liverpool som dock inte har förlorat hemma den här säsongen. Enrique tillbaka för Pool medan Stoke testar flera lirare sent men harkranks-Crouch ska tydligen vara med och flaxa omkring mot sina forna lagkamrater.

2. Aston Villa – Everton 1(x)
• Given troligtvis tillbaka i Villa-målet – man har även lånat in Robbie Keane från LA Galaxy och om allt pappersarbete går som det ska så kan han eventuellt få lira. En hel del skador och dålig form hos Everton som inte går att känna igen från fornstora dar. Får viss krysskänsla i kroppen och utgångsettan garderas.

3. Blackburn – Fulham x(2)
• Båda lagen får tillbaka lirare. I Blackburn är troligtvis Robinson åter i kassen och Samba i försvararet. Även mittfältarna Dunn och Hoilett kan vara redor för spel igen. Fulham får troligtvis tillbaka anfallaren Andrew Johnson och mittfältaren Simon Davies. Motvind för jumbon Rovers som vid seger kan ta ett ordentligt kliv i tabellen.

4. Chelsea – Sunderland 1 (2)
• Liten skrällvarning här tycker jag allt. Chelsea känns långt ifrån pålitligt samtidigt som Sunderland verkligen har hittat formen med O’Neill vid rodret. Minns ni förra säsongen? Då vann Sunderland det här mötet med 3-0…repris tack.

5. Manchester U – Bolton 1
• Procenten kommer att sticka iväg på United som vanligt men på en sån här tuff kupong ser jag ingen anledning att gardera upp Bolton – åtta raka bortaförluster på Old Trafford gör ju inte direkt att jag tror mer på Bolton-poäng.

6. Tottenham – Wolverhampton 1
• Helt magisk form hos Tottenham så nästan helt utan press är med och fajtas i toppen av Premier League. Wolves med Fletcher i spetsen kan störa lite då och då – man tog nyligen bortapoäng borta mot Arsenal, men det är framförallt hemma som man är riktigt farligt. Eventuellt ett lyxkryss på större system.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=xk1kwfK848Y&feature=fvst]

Veckans halvtidsunderhållning. SE SÅ, UPP OCH SKAKA LITE PÅ RUMPAN!

7. West Bromwich – Norwich x(2)
• En jäkla massa skador hos hemmalaget och även om ett par eventuellt kommer på benen så saknas ändå en handfull ordinarie lirare. Några skador även i Norwich, men inte ens i närheten av så många som hos WBA. Chansning? You bet! Helgardera om ni har råd.

8. Crystal P – Leeds (1x)2 M
• Japp ni ser rätt – jag helgarderar slamp-Leeds! Hur jag än vrider och vänder, hur jag än analyserar sjukdomar i Crystal Palace, det hårda spelschemat för hemmalaget och hur jag än gräver ner mig i Leeds schizofrena bortaspel, trupper, skador och tendenser, så kommer jag bara fram till samma sak. Helgardering. Minst!

9. Ipswich – Blackpool 1 (2)
• Ännu en svår match på kupongen. Ipswich med usel form men hög högstanivå mot ett ständigt offensivt men en aning skadedrabbat Blackpool. Ipswich är det lag som släpper in flest mål på hemmaplan. Vilket lag släpper in flest mål på bortaplan? Just det, Blackpool. Målfest måhända?

10. Middlesbrough – Burnley 1 (2)
• Här hoppas jag på skräll. Många oavgjorda och uddamålsvinster för Boro hemma och snart går man på en mina. Varför inte mot offensiva Burnley som bortaslagit bl a Västra Skinkan och Hull den här säsongen? Streckprocenten är helt åt helvete så en gardering kommer snabbt för mig.

11. Millwall – Birmingham (1)x(2) M
• Svårt. Millwall är mycket bättre hemma än borta, men har problem med målskyttet. Birmingham (även de mycket bättre hemma) måste visa lite bortaform för att hänga med i toppstriden. Gör man det nu? Jag är inte övertygad och har ofta blivit sviken av Brums förut. Magen: “0-0 troligtvis, men man vet vad aldrig vem så tåar in en balja i 95:e”.

12. Nottingham – Southampton 1(x)
• Forest kan vara på gång efter bortasegern mot Cardiff senast. Fem raka hemmamatcher utan att göra mål imponerar ju verkligen inte, men skadorna är färre och även fast Southampton toppar serien så är formen inte vad den var och bortaspelet imponerar sällan. Jag chansar bort tvåan men gardera om ni har råd!

13. Portsmouth – West Ham 2
• Pompey är ofta bra hemma, men nu ställs man mot ett av serien absolut bästa lag med väldigt hög kapacitet när allting klaffar. Osäkert om Ricardo Rocha, Hayden Mullins och Luke Varney kan lira för hemmalaget, medan Västra Skinkan faktiskt har nästintill en helt skadefri trupp.

Packa öronmuffar och moonboots så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY
[email protected]

Till startsidan

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.