Stryktipset, vecka 52, 31 december 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 52, 31 december 2011

Hej gänget, hoppas ni får en fin avslutning på 2011 – själv tänkte jag fira med 13 rätt på veckans stryktips! 🙂 Ganska klurig rad och jag spelar R-0-7-16(12) + två helgarderingar. 144 kr. Lycka till! /BB

1. Arsenal – QPR 1(x)
• Walcott troligtvis tillbaka i Arsenal, annars inget nytt hos hemmalaget som dock har en hel del lirare på skadelistan sedan tidigare. QPR har hyfsat intakt trupp och inga nya skador eller avstängningar som stör. Arsenal övertygar inte på mig och bl a poängtapp mot både Wolves och Fulham hemma på senare tid gör att jag vill få med lyxkrysset. 80% på ettan hade kanske varit ok på City eller United, men Arsenal känns inte lika säkra. Inte för mig ivarjefall. Londonderby.

2. Bolton – Woverhampton 1(x2) M
• Bottenmöte. Försvararna Ricketts, Steinsson och Riley aktuella för spela i Bolton igen efter skador, men frågan är om mittbacken Gary Cahill spelar nu när han verkar vara på gång till Chelsea. Mittfältaren Darren Pratley testas sent. I Wolves är mittfältaren Milijas definitivt borta då han är avstängd. Ronald Zubar är mycket tveksam till spel i backlinjen. Wolves har mött riktigt tunga elefanter på bortaplan hittills och äntligen ställs man mot lite mänskligt motstånd.

3. Chelsea – Aston Villa 1
• Ramires tillgänglig igen efter sin avstängning, annars är det inget nytt i Chelsea. Heskey borta skadad för Villa som hoppas att Darren Bent kan spela efter att ha stått över tre matcher pga lårskada. Fem raka seriematcher utan förlust för Chelsea, men samtidigt tre raka kryss. Hemma är man riktigt svårslaget och oftast är det bara de riktiga topplagen som åker hem från Stamford Bridge med poäng. Villa har bara förlorat två bortamatcher i år, men bara vunnit en (1 6 2) och förlusterna har kommit mot topplag (City och Tottenham). Etta.

4. Norwich – Fulham 1(x)
• Lite försvarsrotation ev att vänta i Norwich där Tierney och Ritchie de Laet testas sent medan Kyle Naughton är tillbaka efter avstängning. Andrew Johnson, Bobby Zamora och Damien Duff missar troligtvis för Fula Skinkan – riktigt tunga avbräck. Men samtidigt så lirade de inte förra matchen heller och det gick ju ganska bra ändå (1-1 borta mot Chelsea). På de senaste sju hemmamatcherna för Norwich är det bara Tottenham och Arsenal som tagit med sig tre poäng hem. Fulham tar inte många bortaskalper per säsong och jag tror inte att man får med sig en seger här.

5. Stoke – Wigan 1(x2) M
• Crouch, Whelan och Huth testas sent i Stoke, men Fuller ska nu vara tillbaka efter en lättare skada. Inga nya skador eller avstängningar hos 18:e placerade Wigan som trots 0-5-förlusten mot United senast har tagit viktiga poäng på slutet och närmat sig säker mark. Stoke är starkt hemma men imponerar mest på mig när man inte behöver föra spelet och istället kontra mot bättre motstånd. Wigan känns inte ofarligt alls och definitivt inte omotiverat, samt att procenten lockar.

6. Swansea – Tottenham (x)2
• Osäkert om försvararen Brendan Rodgers kan spela för Swansea då han dras med envis skada, dock kan vänsterbacken Neil Taylor vara aktuell för spel igen. Steven Caulker får inte lira då han är utlånad från just Tottenham. Formstarka Spurs kan eventuellt få tillbaka Defoe efter två matchers frånvaro. Man är sju poäng efter United och City i toppen, men man har en match mindre spelad och vid vinst här så kan det bli riktigt spännande. Tottenham känns riktigt giftigt just nu och utgångstvåan är given. Även fast Swansea är starkt hemma  (4 4 1) och det är bara United som åkt från Wales med tre poäng (0-1 då) så är United det enda topplag som Swansea ställts mot på hemmaplan.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=8MzGHO0bukY]

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Birmingham – Blackpool 1(x)
• Curtis Davies tillbaka som mittback i hemmalaget efter en matchs avstängning. Yttern Beausejour som precis kommit tillbaka efter skada kan eventuellt ta en plats i elvan. Förstakeepern Matt Gilks fortsatt borta för gästande Blackpool, men det är inga nya avstängningar eller skador som stör. Birmingham obesegrat hemma i ligan den här säsongen (6 4 0) och på hemmaplan släpper man in minst mål av alla i serien – fem stycken på tio matcher. Bra form hos Blackpool som bara en förlust på de nio senaste ligamatcherna.

8. Burnley – Hull 1 (2)
• Hos formstarka Burnley (fem vinster på de sex senaste matcherna) är det bara försvararen Duff som eventuellt kan missa, annars är det inget nytt på skadefronten. I Hull blir det definitivt förändring i backlinjen då försvararen Liam Rosenior är avstängd. Innan förlusten senast borta mot Middlesbrough så hade Hull fyra raka segrar. Var det början på en negativ svit? Burnley brukar trivas mot Hull, men Hull kan blixtra till på bortaplan mot de flesta. Svårbedömt.

9. Coventry – Brighton 1
• Småskadade försvararna Chris Hussey och Cyrus Christie testas sent hos hemmalaget som ligger pyrt till i ligan – jumbo med fem poäng upp till säker mark. Man tog dock en livsviktig seger mot Bristol C senast (1-0) och kanske har det stärkt självförtroendet lite. Brightons viktige mittfältare Liam Bridcutt är avstängd efter fem gula kort. Även försvararen Romain Vincelot och anfallaren Ashley Barnes är avstängda sedan tidigare. Brighton har tre raka torsk och noll gjorda mål på dessa, men det har varit mot ganska svettigt motstånd också (Middlesbrough, Burnley, Reading). Två lag med långa skadelistor, men ettan lockar och jag chansar på att Coventry vinner till fin procent.

10. Middlesbrough – Peterborough 1
• Inga nya skador eller avstängningar hos Middlesbrough som eventuellt kan få tillbaka Emnes efter skada. Man har dock klarat sig bra utan anfallaren på slutet – fyra raka segrar i serien och en fin tredjeplats. Peterborough är dock inte oävet, bortapoäng mot lag som Leicester och Birmingham visar på potential. Det är dock skadebekymmer och jag tror inte att man riskerar småskadade spelare här när man har så tufft spelschema. 70% på ettan är högt men jag lämnar den (till slut) ensam. Lyxkryss behöver inte vara fel.

11. Nottingham – Cardiff 2
• Forests viktige mittfältare Paul Anderson gick av efter bara sex minuters spel mot Peterborough senast (förlust 0-1) och han är osäker till spel. Många defensiva avbräck hos Nottingham som nu har en handfull försvarare på skadelistan. Man har nu spelat sex raka ligamatcher utan att göra mål och bara tagit en poäng på dessa. Inga nya skador eller avstängningar i Cardiff som är svårslaget borta, men samtidigt kryssar man väldigt ofta: 3 7 2. Jag hoppas att Nottinghams urusla form håller i sig året ut och att Cardiff vinner.

12. Reading – Ipswich 1(x)
• Inga nya skador eller avstängningar i Reading som siktar in sig på den fjärde raka segern. Eventuellt är anfallaren Robson-Kanu med i truppen igen efter skada. Ipswich har fått en tung skada på den inlånade (Blackburn) mittfältaren Keith Andrews vilket betyder mycket. Han har varit lagkapten och gjort nio mål för klubben den här säsongen. Men Jimmy Bullard, Jay Emmanuel-Thomas och Grant Leadbitter är alla riktigt bra ersättare.

13. Brentford – MK Dons (x)2
• League One. Mittfältaren Karleigh Osborne kan ev vara tillbaka Brentfords trupp efter två månaders skadefrånvaro. Lagkaptenen Kevin O’Connor är fortsatt skadad och det är troligtvis även hans mittfältskollega Jake Reeves. Bortalaget får klara sig utan mittfältaren Luke Chadwick då han drog på sig sitt femte gula kort senast. Riktigt svårbedömt möte men jag chansar lite och utelämnar ettan.

Packa snorkel och bastkjol så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY
[email protected]

Till startsidan

Gilla Sparka Och Spring på Facebook

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.