Stryktipset, vecka 49, 10 december 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 49, 10 december 2011

 

Hej gänget! Här kommer veckans stryktipsförslag. En hel del luriga matcher på kupongen, men jag tycker jag kommit fram till en hyfsad rad – även fast man alltid önskar fler garderingar att leka med! 🙂 R-0-7-16 (12) + 1 hel och 2 halv. 192 kr. Lycka till! /BB

 

Förresten! Den här veckan så publiceras min krönika så småningom även på Tipszonen. Det är en stor ära att få vikariera för duktige Garpe där och jag hoppas att jag inte gör honom besviken. Titta gärna in och bli medlem på Tipszonen.

 

Glöm inte “gilla” Sparka och Spring på Facebook. Där kommer mer info, roliga klipp och där kan ni dela med er av era tankar lättare ————–>

 

1. Arsenal – Everton 1(x) M
• Arsenal åkte på torsk mot Olympiakos i veckan, men man roterade kraftigt i truppen och en handfull lirare följde inte med till Grekland då man redan var klar gruppvinnare. Hemma mot Everton har man inte förlorat sedan 1996 och jag tror inte att det blir någon ändring på det nu. The Gunners går allt bättre och har efter en minst sagt dålig säsongsinledning klättrat i tabellen – nu ligger man på en femte plats. Även Everton börjar hitta lite form även fast man föll snopet hemma mot Stoke i söndags (0-1). Täta matcher lagen emellan de senaste åren och kanske kanske kan Everton kriga till sig en pinne.

 

2. Bolton – Aston Villa (x)2
• Brad Guzan ställer sig i Villas bur då förstakeepern Shay Given är skadad. Jenas borta (nyopererad), och Ireland eller Petrov tros ersätta Tottenham-lånet. I Bolton är David Wheater fortsatt avstängd i försvaret medan Reo-Coker troligtvis tvingas stå över ytterligare en match. Gary Cahill är INTE avstängd trots sitt röda kort senast – hans avstängning hävdes efter överklagan. Boltons skadelista är fortsatt lång och det har såklart varit en stor del till att man ligger näst sist i tabellen. Bara en hemmaseger hittills och nu ställs man mot Villa som har noll bortavinster (0 5 2). Inget snack om vilket lag som behöver poängen mest, men det finns många vassa lirare i Villa och jag tror att man kan ta sin första tre nu mot ett darrigt Bolton-försvar.

 

3. Liverpool – QPR 1(x) M
• Mittfältaren Spearing avstängd i Pool så det är lite glest på mitten då både Lucas och Gerrard är skadade sedan tidigare. Med hemmastatsen 2 5 0 så är runt 75% på Liverpool för högt för mig. Speciellt när QPR står för motståndet då Londongänget sällan går av planen mållösa (gjort mål i sju raka ligamatcher). Det finns vassa avslutare i QPR och med tanke på Liverpools skrala poängskörd hemma, procentfördelning och skadeläge så tycker jag att krysset är motiverat.

 

4. Manchester U – Wolverhampton 1
• Hårda tider för United som inte bara åkte ur Champions League i veckan utan även fick Vidic skadad. Sedan tidigare har man bl a Hernandez, Berbatov, Anderson och Fabio på skadelistan. Man ställs nu mot ett nästintill helt skadebefriat Wolves som dock inte rosat marknaden på bortaplan hittills – fem raka torsk nu. Man brukar även ha väldigt svårt borta mot United. Men om man ska ta poäng mot Fergusons mannar, om ska rubba Monstret från Manchester, Den röda faran, Byxbröderna från Britannien…är det inte nu man ska göra det? Eller är revanschlustan för starkt hos hemmalaget och kör över Wolves med fyra, fem baljor? Ett lyxkryss behöver inte vara bortkastat.

 

5. Norwich – Newcastle 1(x)
• Norwich kan få tillbaka Zak Whitbread i backlinjen. Defensiva avbräck hos bortalaget som har Steven Taylor och Mike Williamson definitiv borta medan Fabricio Coloccini är osäker till spel. Man får dock tillbaka mittfältaren Jonas Gutierrez efter avstängning. Riktigt tuffa matcher för Newcastle på slutet då man ställts mot United, City, Chelsea och Everton. Man har fått med sig fyra poäng från dessa och det måste man ändå se som bra. Norwich är fantastiska att se hemma. Publikstödet är enormt och man spelar en offensiv trevlig fotboll. Morison och Holt är supergifta framåt. Jag väljer bort tvåan.

 

6. Swansea – Fulham 1(x)
• Joe Allen avstängd i Swanseas mittfält, men man får tillbaka Danny Graham i anfallet och troligtvis även Steven Caulker i försvaret. Grahams återkomst betyder massor för Swanseas offensiv. Fula Skinkan är inget lag man kan räkna bort, speciellt inte efter de två senaste ligamatcherna då man besegrat Liverpool hemma och tagit poäng borta mot Arsenal. Nu kan man även få tillbaka lagkapten Danny Murphy så återhämtat sig snabbt från sin skada. Swansea spelar dock med ett stort självförtroende hemma och det är bara Manchester United som åkt hem från Wales med tre pinnar (0-1). Helgardera om ni har råd.

 

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=NMO7ptY6QIg&sns=em]

 

Veckans halvtidsunderhållning SPECIAL! (hö hö hö).

 

7. West Bromwich – Wigan 1
• Inga nya skador eller avstängningar i något av lagen, dock får Wigan tillbaka backen Antolin Alcaraz efter avstängning. WBA blandar och ger hemma, men oftast är det bara topplagen som åker hem med tre poäng. Och topplag, det är inte Wigan. Visst, tabelljumbon är såklart sugen på tre pinnar, men när man inte har bättre trupp än så här så blir det väldigt tufft. 65% på ettan är mycket, men jag lämnar den ändå ensam. Krydda om plånboken tillåter.

 

8. Millwall – Cardiff (x)2
• Inga nya skador eller avstängningar som stör i Millwall men sedan tidigare har man en hel del lirare på skadelistan. Troligtvis ställer man samma elva på benen som torskade med 0-2 borta mot Leeds senast. Mittfältsproblem för Cardiff som testar Aron Gunnarsson, Filip Kiss och Stephen McPhail sent – störst hopp ställs till Kiss och Gunnarssons tillfriskande medan McPhail är högst tveksam till spel. Millwall har visserligen vunnit tre av sina fyra senaste hemmamatcher, men det har varit mot bottengängen Coventry, Doncaster och Ipswich. Helt annat motstånd nu i Cardiff som är svårslaget både hemma och borta.

 

9. Coventry – Hull (x)2
• Robbie Brady fortsatt avstängd för Hull som har tagit två riktigt starka vinster på slutet med hemmasegrar mot både Birmingham och Leicester (en man mer länge dock). Och det är ju faktiskt på bortaplan man brukar trivas allra bäst. Jag är lite inne på att lämna tvåan ensam, men tabelljumbon Coventrys överlevnadsinstinkt kan eventuellt ge en poäng. Lagkaptenen Sammy Clingan testas sent, medan hans mittfältskollega Gary Gardner ska vara redo för spel.

 

10. Middlesbrough – Brighton 1(x)
• Middlesbrough tog en efterlängtad seger senast när man vann borta mot Bristol C med 1-0. Innan den hade man tre raka utan vinst. Hemma är man starkt den här säsongen även fast man kanske kryssar lite väl ofta (3 6 1). Inga nya skador eller avstängningar i hemmalaget. I sjundeplacerade Brighton saknas ytterbackarna Painter och Calderon som är skadade. Yttern Ryan Harley och anfallaren Will Hoskins missade senaste matchen och testas sent nu. Brighton har en stark defensiv vanligtvis och är inget lag man bara kör över. Jag får en lite olustig 0-0-känsla i magen och då lockar ca 60% på ettan ännu mindre. 🙂

 

11. Nottingham – Crystal P 1
• Inga nya skador i Forest som dock får tillbaka mittfältaren Andy Reid efter avstängning. Anfallaren Dexter Blackstock kommer allt närmre en återvändo till a-laget men den här matchen kommer troligtvis för tidigt. I Crystal Palace är skadelistan bland Championships längsta – senaste tillskotten: Jonathan Parr och Dekel Keinan. Tre raka torsk för Nottingham och noll gjorda mål på dessa. Passande uppgift nu att ändra den inte så härliga sviten. Ett tungt skadedrabbat Crystal P som inte övertygat borta på sistone (ja förutom segern mot United i Ligacupen då. Trea raka bortatorsk i ligan). Fjärde matchen på tio dagar för Crystal P. Över 50% på Nottingham är ganska högt, så gardera om ni har råd.

 

12. Reading – West Ham (x)2
• Jobi McAnuff tillbaka efter avstängning i Reading och backen Mills samt anfallaren Noel Hunt är återigen redo för spel efter skadebekymmer. Serietvåan West Ham ser ut att få klara sig utan viktigt Matt Taylor på mitten, då han skadade sig senast. Men hans mittfältskolleger Henri Lansbury och Gary O’Neil som varit skadade hela säsongen spelade med reservlaget i veckan och kan eventuellt (men inte troligt) vara redo. West Ham har ett fantastiskt bra lag och ska ha bra chans att besegra samtliga gäng i serien. Reading är inte omöjliga på hemmaplan, men kryssar alldeles för ofta för att jag ska nöja mig med singeltvåan.

 

13. Watford – Leeds (1x)2 M
• Nämen hej Leeds, är du på kupongen och ställer till det igen? Så ytterst otrevligt. Jag tror bestämt att det här är den mest självklara helgarderingen i stryktipset historia. Ok, det kanske var en smula överdrivet, men jag får hursomhelst inte något grepp om den här matchen och slänger in alla tecken (+ några till helst) omgående! Kanonform hos Leeds. Kanonform hos Watford och hemma- eller bortaplan verkar inte påverka något av lagen för tillfället. Oproffsig helgardering kanske, men man kan inte alltid vara så otroligt rationell. Ibland får magen göra jobbet! 🙂

 

Packa förtält och engångsgrill så ses vi på Arlanda på söndag!

 

BERMUDABENNY
[email protected]

 

Till startsidan

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.