Europatipset, vecka 47, 27 november 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Europatipset, vecka 47, 27 november 2011

Svår omgång igår och tio rätt för mig. Nu: europatipset! Och det ser ju inte helt enkelt ut det heller. R-4-4-144 (12) från min sida. Hur lirar ni? Lycka till! /BB

1. Liverpool – Manchester C (1)x(2)
• Inga nya skador eller avstängningar som stör i något av lagen. Liverpool är svårslaget just nu – sedan 0-4-förlusten mot Spurs 18 september så har man spelat sju raka ligamatcher utan förlust, vilket inkluderar vinst borta mot Chelsea och oavgjort hemma mot United. Men man har även “bara” oavgjort hemma mot Norwich och Swansea. City är ju inget skitgäng direkt och trots Champions League i benen (och framförallt i huvudet) så finns det så otroligt många lirare som kan avgöra. Man har ett målsnitt borta på 3,83 – vilket är helt sjukt högt!

2. Cagliari – Bologna 1 (2)
• Mittfältaren Mudingayi avstängd för Bologna. Dessutom har man frågetecken för en hel del lirare som kan missa pga skador, bl a ikonen Di Vaio och definitivt mittfältaren Diego Perez som lirat i nio av elva matcher. Även Cagliari har en ganska lång skadelista sedan tidigare, men inga nya tillägg. Kan bli två svenskar på planen i form av Albin Ekdal i Cagliari och Mikael Antonsson i Bologna. 61% på Cagliari som har sju tävlingsmatcher utan vinst, NOLL mål framåt på de fyra senaste ligamatcherna hemma och som har rasat från tredje till femtonde plats i tabellen? Nja.

3. Cesena – Genoa x(2)
• Försvararen Maurizio Lauro avstängd för hemmalaget och detsamma gäller Luca Antonelli i Genoa, även han back. Skadelistan i Cesena är bra mycket längre än Genoas och det är en av förklaringarna till att man ligger som man gör i serien – sist. Cesena har bara en seger, men den tog man senast borta mot Bologna, så det kan kanske ha fått igång laget. Genoa har bara en pinne på de fyra senaste bortamatcherna men det var mot självaste Juventus. Hög högstanivå hos gästerna, men ganska låg lägstanivå också. Sedan -99 har Genoa kommit på besök sex gånger, och aldrig vunnit.

4. Palermo – Fiorentina 1
• Anfallaren Jovetic (5+2) troligtvis fortsatt borta för Fiorentina som dessutom fått mittfältaren Kharja skadad. Cassani saknas i försvaret. I hemmalaget är  backen Balzaretti avstängd. Forwarden Hernandez (3+0) skadades sig i senaste hemmamatchen (Bologna, 3-1) och är antagligen fortsatt borta. Palermo lever mycket på sitt hemmaspel (inte tappat poäng på Sicilien) då man är komplett uselt borta (en inspelad poäng och NOLL gjorda mål). Utgångsettan känns given.

5. Siena – Inter 2
• Kan vi alla titta på tabellen och åter igen fascineras av att Inter ligger på SEXTONDE plats – FJORTON poäng efter ledande Juventus. Om man är snäll kan man säga att man spottat upp sig lite på slutet och ska ha utgångstecknet. Men sen då? Försvarsklippan Lucio ny på en lång skadelistan där spelare som Sneijder, Maicon, Forlan och Muntari redan befinner sig. Inga nya skador eller avstängningar i Siena som kan få tillbaka den vasse anfallaren Calaio (5+1) efter skada. Chansar på att Inter tar tre välbehövliga poäng.

6. Espanyol – Osasuna 1(x)
• 70% på Espanyol som har tre raka utan vinst med ett enda gjort mål? Inte en chans. Man har dessutom fått anfallaren Sergio Garcia skadad och sedan tidigare har man hans forwardkollega Pandiani och mittfältaren Javi Lopez på skadelistan. Även Osasuna har vissa bekymmer, framförallt defensivt då försvararna Raitala, Bertran, Sergio och Echaide är på skadelistan. Osasuna är utan vinst borta (0 3 3) och jag tror inte att första segern kommer nu heller.

7. Levante – Sp. Gijon 1(x2)
• Levante har efter sin sensationellt säsongsinledning tre raka torsk. Nu möter man ett formstarkt Gijon som klättrar i tabellen efter två vinster och två kryss på de fyra senaste. Två lag som har i stort sett helt intakta trupper. Ettan är inte given för mig, tvärtom.

8. Zaragoza – Sevilla 2
• Fem raka utan vinst för Sevilla. Fem raka utan vinst för Zaragoza. Kryss? Njo varför inte, Sevilla har ju trots allt spelat fem bortamatcher och kryssat i samtliga! MEN, Sevillas bortamatcher hittills: Villareal, Osasuna, At. Madrid, Barcelona, Mallorca – idel bra hemmalag och frågan är om man inte kan ta sin första seger nu. Inga större skadeproblem i något av lagen. Känsligt läge för Sevillas tränare Marcelino García Toral som ställs mot klubben som han tog upp från andradivision men sen fick kicken ifrån 2009.

9. Mallorca – Racing Santander 1(x2)
• Alvaro avstängd i bortaförsvaret, Acosta, Jairo och Kennedy fortsatt skadade. Försvararna Caceres och Nunes på väg tillbaka efter skada i Mallorca, men den här matchen kommer troligtvis lite för tidigt för dem. Mallis har sex raka utan vinst och har i år förlorat hemma mot bl a Gijon och Malaga, men tagit poäng mot Sevilla och Valencia. Har man kanske svårt att föra spelet? Santander är tabelljumbo och jagar trepoängare.

10. Milan – Chievo 1
• Svårt att inte singla ettan. Inga nya skador eller avstängningar som oroar i Milan som trots CL i veckan borde kunna ladda om inför Chievo som troligtvis fortfarande saknar Cruzado på mitten och Sardo i försvaret. 90% är högt, gardera om ni har råd.

11. Auxerre – Lyon (x)2
• Lyon har två raka torsk och man har inte vunnit på bortaplan i ligan sedan 10 september. Auxerre har fyra torsk på de fem senaste matcherna så visst kan Lyon bryta sin förlustsvit nu. Vilket man måste för att haka på i ligaracet. Cissé saknas på Auxerres mittfält. Lyon har inga nya skador eller avstängningar. Krysset ligger nära till hands.

12. Marseille – Paris SG (1)x(2)
• Holy crap vilket härligt möte! le Classique och tabellplaceringar är sekundärt. Marseille är en besvikelse i år och är parkerade i mitten av tabellen medan hårdsatsande PSG leder ligan på målskillnad, men har två raka ligamatcher utan seger. Andre-Pierre Gignac i Marseille får inte lira idag efter ett bråk med coachen. Stort avbräck såklart. PSG obesgrat borta den här säsongen, men det finns risk att det ändras på nu. Öppet.

13. W.Bremen  – Stuttgart 1
• Papastathopoulos avstängd i Bremens försvar. Litet frågetecken för Pizarro i anfallet och spelar inte peruanen så förändras läget ordentligt då han ligger bakom ungefär allt i anfallsväg för Bremen. Inga nya skador eller avstängningar i Stuttgart. Bara Dortmund har tagit poäng borta mot Bremen den här säsongen. Etta om Pizarro lirar, gardering om inte.

BERMUDABENNY
[email protected]

SPARKA OCH SPRING PÅ FACEBOOK

Till startsidan

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.