Stryktipset, vecka 45, 12 november 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 45, 12 november 2011

Hej gänget! Efter mycket om och men (och svordomar) kommer här tipset! Inte det lättaste men ganska kul att nörda ner sig i League 1 och League 2. R-3-3-24 (12) + tre halv. 192 kr. Vad tror ni om veckans rad? Lycka till! /BB

1. England-Spanien 2
Vänskapslandskamp. En hel del tunga skador i England: Gerrard, Young, Wilshire. Dessutom är Rooney och Ferdinand inte uttagna. Spanien brukar lirar med bästa gänget och hur mycket jag än gillar engelsk fotboll så lämnar jag tvåan ensam.

2. Wales-Norge 1
Vänskapslandskamp. Frågan är hur Norge ska kunna motivera sig för det här efter att man precis missat playoff-plats till EM. Jag känner spontant stor fördel Wales som har kommit igång ordentligt på den internationella scenen – två raka segrar och en lysande insats trots förlust (0-1) borta mot England.

3. Bradford-Rochdale (x)2
FA-cupen. Skadorna hopar sig i hemmalaget. Andrew Davies avstängd. En division skiljer lagen åt så visst ska Rochdale ta detta om man spelar sin bästa fotboll. Dock har man inte vunnit en match sedan 1 oktober och spelar ofta oavgjort så jag tar med ett kryss.

4. Bury-Crawley 1
FA-cupen. Spik för mig. Bury får tillbaka flera spelare. Dessutom har man lånat in en trio som troligtvis får chansen. Dock är anfallaren Lenell John-Lewis avstängd. League 2-laget Crawley har en handfull nya lirare på skadelistan och jag tror att man får svårt. Procenten på ettan lockar.

5. Chesterfield-Torquay 1(x) M
FA-cupen. Chesterfield gick till semifinal i FA-cupen 1997.  Sedan dess har man ALDRIG besegrat ett lag från Englands fyra högsta serier – ganska lång baksmälla! 🙂 Man är favoriter mot Torquay, men det är bra form hos bortalaget som har tre raka segrar och 9-0 i målskillnad. Man saknar Billy Bodin som är på landslagsuppdrag för Wales U-21 men annars har man en intakt trupp. Tar bort tvåan efter viss tvekan.

6. Exeter-Walsall 1(x2)
FA-cupen. Artur Krysiak osäker till spel i Exeter-kassen och även mittfältaren Matt Oakley är skadad. Anfallaren Jake Taylor är på landslagsuppdrag. Walsall har inga nya avbräck men saknar ett par lirare sedan tidigare. Jag förstår inte riktigt varför Exeter är så stora favoriter här.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=XhP4_QTyCwQ]

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Hartlepool-Stevenage (x)2
FA-cupen. Mittfältaren Paul Murray avstängd för Hartlepool som har fyra raka förlustmatcher hemma. Stevenage däremot har lysande form med fyra segrar och en oavgjord på de fem senaste.

8. AFC Wimbledon-Scunthorpe 1(x2)
FA-cupen. Det skiljer förvisso en division mellan lagen men jag tror ändå att Wimbledon har bra chans här. Scunthorpe sprudlar ju inte av spelglädje på bortaplan direkt – tre raka matcher utan att göra mål (dock två 0-0-matcher). Försvararen Sam Hatton och vasse anfallaren Christian Jolley är tillbaka i hemmalaget. Yttern Paul Reid och mittbacken Andy Barcham testas sent i Scunthorpe som definitivt får klara sig utan backen Shane Duffy som lirar med irländska U21-landslaget.

9. Bournemouth-Gillingham 1
FA-cupen. Fyra spelare i hemmalaget får inte spela pga i FA-cupen av olika anledningar – att de redan lirat med andra klubbar eller att klubben som de är utlånade ifrån inte tillåter det. Detsamma gäller Gillinghams anfallare Jo Kuffour (hattrick senast) och Frank Nouble, så frågan är vem som ska göra målen?

10. Hereford-Yeovil 1(x)
FA-cupen. Yeovil har inte vunnit en bortamatch på hela säsongen – nu möter man ett lag i en lägre division så nu har man ju verkligen chansen. Men man ligger sist i League 1 så hur mycket kan det egentligen skilja mellan lagen, speciellt när Hereford spelar allt bättre hemma och tre raka utan förlust, varav två segrar.

11. Preston-Southend x(2) M
FA-cupen. Anfallskris i Preston som har tre forwards skadad och en avstängd. Annars inga större problem. Mittfältaren Anthony Grant avstängd för Southend som har lysande form och toppar League 2. Preston har inte vunnit en tävlingsmatch efter full tid sedan 27 september (!) så jag förstår inte riktigt varför man är så högt streckade mot Southend som har fem raka segrar och 16 raka matcher utan förlust. Jag gamblar lite och väljer bort ettan.

12. Swindon-Huddersfield (x)2 M
FA-cupen. Bortalaget obesegrat i 42 raka matcher och kommer göra allt för att förlänga den makalösa sviten. Nu saknar man dock sin vassaste anfallare Jordan Rhodes då han lirare landslagsfotboll. Dock är hans forwardkollega Alan Lee tillbaka efter avstängning. Anfallsproblem även i Swindon som har skador och avstängningar att dras med. Åtta raka vinster utan förlust för Swindon som ligger sexa i League 2.

13. Tranmere-Cheltenham 1(x2)
FA-cupen. Tranmere får tillbaka den offensive mittfältaren Andy Robinson efter skada. Tre nyckelspelare borta för Cheltenham: Målisen Jack Butland är landslagsuppdrag, inlånade försvararen Luke Garbutt får inte spela för sin klubb Everton och detsamma gäller anfallaren James Spencer (Huddersfield). Men 71% på fucking Tranmere som har tre raka utan vinst mot ett Cheltenham som vunnit sina fem senaste bortamatcher? Nja.

Packa näsdukar och knästrumpor så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY
sparkaochspring@hotmail.se
SoS på Facebook

Till startsidan

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.