Europatipset, vecka 44, 6 november 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Europatipset, vecka 44, 6 november 2011

Hej gänget! 11 rätt på gårdagens stryktips gör ju ingen lycklig – vilken tur då att det kommer ett Europatips som plåster på såren! 🙂 Rejält med analys idag och rejält med chansningar. Flera lag som blivit alldeles för stora favoriter och då går jag in och garderar järnet. Snälla läsare, tyck till om veckans rad, antingen här eller på Facebook – det blir mycket roligare för alla! Framförallt för mig. 😀 Jag spelar R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar. 192 spänn. Lycka till idag! /BB

1. Fulham – Tottenham (x)2 M
• Londonderby. Bägge lagen lirade Europa League i veckan. Fulham vann, Spurs torskade men samtidigt vilade Tottenham flera tongivande spelare – det gjorde inte Fula Skinkan som testar lagkaptenen Danny Murphy sent. Om han inte lirar så spikar jag ev tvåan. Förutom det lilla frågetecknet för Murphy så är det inga nya skador eller avstängningar i lagen.

2. Bolton – Stoke 1
• Mittfältaren Gardner avstängd för Bolton efter att ha visats ut senast. Inga nya skador som stör. I Stoke däremot är det frågetecken för Shawcross och Wilson. Dessutom dras Matthew Etherington, Jermaine Pennant och Rory Delap med skavanker, men kan ev spela. Tufft spelschema för Stoke som lirar sin fjärde match på tolv dagar. Bolton ligger näst sist i ligan och har förlorat ALLA sina fem spelade hemmamatcher. Iofs så har tre av dem varit mot City, United och Chelsea. Jag tror det blir ändring på det nu. Bolton trivs vanligtvis mot Stoke och man har ett ypperligt läge att ta sina första hemmapoäng. Jag chansar.

3. A. Bilbao – Barcelona (x)2 M
• Det är inte bara att hämta trepoängaren för Barca borta mot Bilbao – två av de tre senaste gångerna som Messi & Co varit på besök så har det slutat oavgjort. Och apropå Messi så har aldrig gjort mål borta mot Bilbao. Hemmalaget har dock ett riktigt tufft spelschema, men torsdagens EL-bortamatch mot Salzburg i benen (vinst, 1-0). Barca har Pedro på skadelistan men annars är det en relativt skadefritt trupp man har till förfogande. Men har man verkligen glänst på bortaplan i år? Nja. Två oavgjorda och två 1-0-vinster mot strykgängen Gijon och Granada övertygar inte mig. 85% på tvåan är högt – vinner verkligen Barca 8,5 av 10 matcher borta mot Bilbao?

4. Espanyol – Villareal 1
• Mängder av skador i Villareal – mer än en handfull ordinarie lirare saknas. Men det betyder ju inte att Espanyol kör över Villareal för det. Det är trots alla andra Villarealspelare som vill ta chansen och visa upp sig. Egentligen borde den här matchen garderas men med tanke på hur många skrälltecken jag har med på kupongen så utelämnar jag det här. Espanyol är riktigt starkt hemma och det är oftast bara topplagen som åker hem med poäng.

5. Getafe – At Madrid (x)2
• Madridderby. Jumbon Getafe imponerar inte. Hemma har man förvisso bara torskat en match. Men det var mot nykomlingen Vallecano och man har kryssat mot Osasuna, Villareal, Levante samt enda trepoängarna tog man mot Betis. At Madrid har ett tufft spelschema och imponerar inte på bortaplan. Inte alls faktiskt – en poäng och NOLL gjorda mål. Dock har två av dessa lag varit Barcelona och Valencia. Bra chans för Madrid att ta sin första trea. Adrian och Falcao är stekheta i Madrids anfall. Mario Suarez avstängd i bortalaget, detsamma gäller Ruben Perez i Getafe.

6. Chievo – Fiorentina 2
• Chievo ser inte bra ut för tillfället. Två inspelade poäng på de fem senaste matcherna och  bara ett enda gjort mål imponerar inte. Cesar är avstängd medan man har frågetecken för bl a Jokic, Rigoni och Thereau. Bra möjlighet för ett relativt skadebefriat Fiorentina att äntligen vinna borta. Sex raka bortamatcher utan vinst (3 torsk + 3 kryss), men man ska komma ihåg att de förlusterna är mot Inter, Juventus och Napoli. Jag drar en rövare och spikar tvåan.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=mCX9Q8e76nA]

Solklar straff ju!

7. Milan – Catania 1(x) M
• 90% på ettan är ett skämt och jag tar med krysset direkt. Mängder av skador i hemmalaget, dessutom är Nocerino och Boateng avstängda. Catania har en ganska lång skadelista också, men det har minst sagt gått ganska bra ändå – sex raka utan torsk. Segrar hemma mot Inter och Napoli. Bortapoäng mot bla Fiorentina och Lazio. Ett riktigt bra lag och jag tror definitivt att man kan få med sig pinne – chansen är ivarjefall större än de 9% som krysset står i nu. 🙂

8. Napoli – Juventus 1(x)
• UPPSKJUTEN PGA DÅLIGT VÄDER.
Tio tidningar: 7 2 1.

9. Atalanta – Cagliari 1(x2)
• Fascinerande att nykomlingen Atalanta går och blir en sån jättefavorit mot Cagliari som tagit poäng i tre av de fyra bortamatcher man lirat. Padoin avstängd i hemmalaget som har skavanker på en handfull spelare, men det flesta ser ut att vara fit for fight. Inga nya skador i Cagliari. Jag kan inte blunda för den skeva procenten i den här matchen och det är lockande att utelämna ettan helt. Men en helgardering får det bli.

10. Granada – Racing Santander 1
• Bottenmöte. Trots att man ligger näst sist så sköter sig Granada bra på hemmaplan (och man vann faktiskt borta mot Sevilla senast) där man slagit Villareal, kryssat mot Osasuna och At Madrid samt förlorat mot självaste Barcelona med “bara” 0-1. Inga skador eller avstängningar som stör. Får tillbaka Benitez och Romero efter avstängningar. I Santander är Diop avstängd, vilket är ett stort avbräck. Hans mittfältskollega Samperio gick ut skadad senast och kan missa även han. Jag tror inte att man åker hem med poäng.

11. Vallecano – Sociedad 1(x2)
• Försvararen Arribas avstängd för Vallecano och anfallaren Tamudo missar troligtvis pga skada. Jobbiga avbräck för laget som trots att man ligger i mitten av tabellen är det sämsta hemmalaget i hela serien med fyra inspelade poäng på fyra matcher. Så varför är ettan streckad till 61%? Beats me. Visst, Sociedad har bara en poäng på de sex senaste, men var nära att skrälla borta mot Levante (2-3 tillslut) och senaste förlorade man mot Real Madrid med bara 0-1 – just med uddamålet har man förlorat med alla utom en match. Snart får man med sig en pinne eller tre. Varför inte redan nu? Ibland går det inte att blunda för procenten.

12. Hannover – Schalke 1 (2)
• Tuff match för Hannover i veckan när man krigade till sig en seger borta mot Köpenhamn i Europa League. Det kan straffa sig mot Schalke som till skillnad från Hannover inte matchade bästa elva i sin Europacupmatch. Hannover har bara en en förlust på de 13 senaste hemmamatcherna i ligan och senast fick Bayern München åkt hem tomhänta. Fördel Hannover som får klara sig utan avstängde Schmiedebach. Hawaiifotboll att vänta. Två som sällan spelar oavgjort och jag chansar lite när jag tar bort krysset.

13. Bordeaux – Paris SG (1x)2
• Inga nya skador eller avstängningar som stör i något av lagen. Bordeaux är en besvikelse med sin 15:e plats i ligan. Hemma har man inte vunnit än, men man har samtidigt bara förlorat en match (0 5 1). PSG leder ligan men det är inte bara att hämta trepoängaren här. PSG har fyra raka förluster (noll gjorda mål) borta mot Bordeaux och man kan få problem igen. Topplagen Lille och Montpeiller har fått lämna Bordeaux med en pinne.

BERMUDABENNY
[email protected]

Till startsidan

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.