Stryktipset, vecka 44, 5 november 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 44, 5 november 2011

Hej gänget! Det är inte lätta stryktipskuponger nu för tiden. Många stora favoriter i Premier League men i Championship är det tätare. Jag lirar R-4-4-144 (12). Kommentera gärna hur ni lirar! Bara att skriva i kommentarsfälten under inlägget, på Facebook eller skicka ett mejl. Lycka till! /BB

1. Manchester U – Sunderland 1
• Ferguson firar 25 år som United-tränare i och med denna match. Spelarna vill såklart hedra sin coach med en seger och det är mycket som tyder på att man gör det. Dock är det en hel del skadebekymmer i klubben, framförallt på mitten. Så stora att Rooney gick ner och spelade innermittfältare i veckans CL-match. Man ska slå Sunderland ändå, men frågan är om man ska streckas så mycket som till över 80%? På större system så behöver inte ett kryss vara bortkastat. Sunderland  gör sällan bort sig borta mot United – på de sex senaste mötena på Old Trafford har Sunderland iofs aldrig vunnit, men kryssat två gånger och endast förlorat en match med mer än ett mål. Sunderlands Wes Brown, John O’Shea (skadad nu), Keiran Richardson och Frazier Campbell har alla dumpats av United och vill såklart visa att det var ett felbeslut.

2. Arsenal – West Bromwich 1
• Gunners är stärkt defensivt nu när Vermaelen, Djourou och Squillaci är redo för spel. Lite av baksmälla hemma mot Marseille i veckan (0-0) efter urladdningen borta mot Chelsea i lördags (vinst 5-3). Kanske håller man i sin fina ligaform där man har tre raka segrar. Dock är spelschemat tufft nu – WBA blir Arsenals femte match på 14 dagar. West Bromwich saknar förutom vasse Long i anfallet även rutinerade Scharner på mitten. Odemwingie testas sent.

3. Aston Villa – Norwich 1(x2)
• Villa har nästintill skadefri trupp. Dessutom är viktige Bannan tillbaka efter att avstängning (av klubben för misstänkt fyllekörning). Jenas är också redo för spel i Villa som bara har en inspelad poäng på de tre senaste ligamatcherna. Krigarhjärtan i Norwich som aldrig ger upp – det visade man inte minst senast när man fixade fram en straff i 94:e minuten hemma mot Blackburn och satte 3-3. Norwich har förlorat två bortamatcher den här säsongen – mot Chelsea och Man U. Man kryssade senast borta mot Liverpool och jag skulle faktiskt inte bli helt överraskad om man går och gör något liknande mot Villa som bara har en seger på de fem senaste tävlingsmatcherna hemma. Jag drar en rövare och helgarderar.

4. Blackburn – Chelsea 2
• En sak är säker – många fans i Blackburn vill få bort tränaren Steve Kean som envist klamrar sig fast vid rodret. Och jag tror det bara är en tidsfråga innan han måste lämna. Rovers ligger på 18:e plats i ligan med bara en seger på tio försök. Men det är inte frid och fröjd i Chelsea heller. Det är enormt medialt fokus på lagkaptenen John Terry angående de påstådda rasistiska smädesord som han ska ha uttryckt i förlustmatchen mot QPR. Men man är såklart stor favorit mot ett Blackburn som är under isen. Drogba avstängd i Chelsea som är relativt fritt från skador – Essien kan ev vara tillbaka.

5. Liverpool – Swansea 1
• Gerrard missar definitivt den här matchen. Lagkaptenen är skadad. Dessutom är det osäkert om viktige Carragher kan spela. Motståndet inte det bästa så Pool kanske klarar sig ändå. De saknades även i segermatchen senast borta mot WBA och då klarade man sig utmärkt (vinst 2-0). Swansea trivs bäst hemma i Wales och är ett tämligen mediokert bortalag. Naturligtvis inspirerande att komma till Anfield och lira – speciellt när Norwich tog poäng där senast och visat att det går att störa Liverpool. Swanseas Danny Graham kan göra mål för femte matchen i rad om han nätar och mål har Liverpool släppt in i samtliga hemmamatcher hittills. Jag spikar dock ettan som känns ganska säker.

6. Blackpool – Millwall 1 (2)
• Imponerande seger av Blackpool borta mot Leeds i veckan (5-0), men man spelade också med en man mer i ca 65 minuter. Man kommer att ställa upp med samma elva nu. Man möter Millwall som kommit igång på allvar och kanske framförallt anfallaren Henderson som gjort sex mål på de tre senaste matcherna. Hans anfallskollega Jay Simpson är inte så mycket sämre han med tre mål på de fyra senaste matcherna. Två lag som blandar och ger. Millwall har två oavgjorda på de 14 senaste bortamatcherna i ligan och kommer att gå för seger. Målrikt skulle jag tro.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=tA-ohaDYLQc]

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Hull – West Ham (1)x(2)
• Tidigare hemmasvaga Hull har nu fyra raka hemmasegrar. Men säg det som varar för evigt. West Ham har några riktiga klasspelare och visst kan man ta detta. Men det hade känts mycket bättre om inte skadelistan varit så lång. Fler än fyra hemmasegrar i rad har inte Hull vunnit sedan man huserade i Leage One 2004 och visst luktar det lite kryss här? Jag helar.

8. Peterborough – Derby 1(x2)
• Peterborough kör all in hemma och har torskat mot strykgäng som Doncaster och besegrat topplag som Cardiff. Mittfältaren Lee Frecklington och anfallaren Lee Tomlin är avstängda för hemmalaget. Annars inget nytt i truppen som dock är skadedrabbad sedan tidigare. Även Derby dras med en hel del skadeproblem och det kommande landslagsuppehållet välkomnas säkerligen av båda lagen. Ny på Derbys 7-8 man långa skadelista är mittbacken Russell Anderson. Kan gå hursomhelst.

9. Bristol C – Burnley 1(x)
• Bristol fortfarande utan hemmaseger den här säsongen, men nye coachen Derek McInnes har fått en bra start med seger borta mot Barnsley och kryss borta mot starka West Ham. Första hemmasegern nu mot Burnley? Kanske ändå. Inga nya skador eller avstängningar som stör i lagen men båda har lirare på skadelistan sedan tidigare. Jag chansar lite och väljer bort tvåan. Hela om ni har råd.

10. Cardiff – Crystal P 1
• Starkt försvar i Crystal P som har lirat sex raka tävlingsmatcher utan att släppa in mål – imponerande även fast motståndet kanske inte varit det allra bästa. Cardiff är stabilt och svårslaget hemma och jag tror inte att Crystal P åker hem med poäng den här gången. Mile Jedinak kan vara tillbaka för Crystal P.

11. Coventry – Southampton (x)2
• Coventry kör med samma trupp som föll med 0-3 borta mot Millwall senast. Man har bara vunnit två matcher den här säsongen och jag tror inte att det blir ändring på det mot serieledaren. Lallana tillbaka på mitten för Southampton som inte imponerar lika mycket borta som hemma – man har faktiskt inte vunnit borta i ligan sedan 16 augusti, efter det har man tre oavgjorda och två torskar. Krysset måste med känner jag. Southampton har gjort mål i samtliga bortamatcher.

12. Ipswich – Doncaster 1(x)
• Bowyer borta i hemmalaget som är stora favoriter mot ett mediokert Doncaster som dock har Sharp på topp och nu även veteranen Diouf. Ipswich vill såklart  få upprättelse efter 1-4-torsken mot Millwall senast, men jag tycker att 70%+ på ettan är lite väl högt med tanke på Ipswichs dalande form.

13. Portsmouth – Nottingham 1(x2)
• Forests fyra matcher gamle tränare Steve Cotterill lämnade just Pompey för det uppdraget. Så han är tillbaka på sin gamla hemmaarena. Grejar han och Nottingham tre pinnar mot Portsmouth? Ja varför inte. Är det säkert? Så fan heller! Naturligtvis har Cotterill bra koll på sina forna adepter i Pompey, men Nottingham agerar ojämnt. Jag vägrar åka dit på Nottingham en gång till! Helgardering.

Packa sololja och myggmedel så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY
[email protected]

Till startsidan

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.