Stryktipset, vecka 43, 29 oktober 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 43, 29 oktober 2011

Då så gänget, då kör vi igen – stryktipsdags! Förbannat knepig omgång och jag lirar R-0-7-16 (12) + en hel och två halv, med en hel del chanstecken för att komma åt lite kosing. 192 kr. Har ni några frågor är det bara att kommentera nedan, på Facebook eller skicka ett mejl till [email protected]. Lycka till! /BB

1. Manchester C – Wolves 1
• I veckan möttes lagen i Ligacupen. Då hade Wolves hemmaplan och City vann tillslut med 5-2. Liknade siffror nu…fast utan Wolves-mål? Kanske. Troligtvis. Absolut. Frågetecken för Fletcher i bortalaget och De Jong i City.

2. Norwich – Blackburn 1 (2)
• David Dunn, Ryan Nelsen, Michel Salgado och Vince Grella är alla borta för Blackburn, men försvararen Scott Dann tillbaka efter skada. Blackburn som krigade till sig en seger hemma mot Newcastle i Ligacupen i veckan. Men det tog 120 minuter och frågan är hur lirarna mår – slitna eller boostade av att äntligen få vinna? Aldrig lätt borta mot Norwich som satsar allt i sina hemmamatcher då man har mycket svårt att ta poäng på bortaplan, även fast man tog en riktigt skalp senast (1-1 på Anfield). Blackburn desperata efter poäng och pressen är stor på tränaren och laget.

3. Sunderland – Aston Villa 1(x)
• Herd avstängd i Villa som inte imponerar på mig. Trots att man har en ganska bra trupp så får man inte spelet att stämma. Utgångsettan känns given, men det är intressant hur uselt Sunderland är hemma på Stadium of Light nuförtiden – på de 13 senaste tävlingsmatcherna där så har man bara två vinster (två kryss och nio förluster). Bannan avstängd för Villa medan Jermaine Jenas kan göra debut. Bent spelar för första gången mot sin gamla klubb som han lämnade i januari.

4. Swansea – Bolton 1(x)
• Danny Graham har äntligen kommit igång för Swansea och nu har den forne Watford-anfallaren gjort mål i de tre senaste matcherna. Precis som för Norwich så är hemmamatcherna otroligt viktiga för Swansea för att man ska kunna spela utan press på bortaplan. Och hemma i Wales är Swansea enormt bra – 13 raka tävlingsmatcher utan förlust, varav nio vinster. Bolton får troligtvis klara sig utan försvararen Boyata som dras med skada. Utångsettan given.

5. Wigan – Fulham 1(x)
• Anfallaren Franco Di Santo och mittfältaren James McCarthy missade senast matchen för Wigan, men kan vara aktuella för spel mot Fulham som saknar försvararen Hughes. Två lag med risig form, kanske framförallt Wigan som har sex raka förluster i ligan. Den dåliga sviten kan mycket väl brytas nu mot ett Fula Skinkan, som matchas hårt med lir i Europa League, är ett uselt bortalag – tre segrar på de 41 senaste bortamatcherna och dessutom vantrivs man borta mot just Wigan som inte har förlorat någon gång när Skinkorna kommit på besök (på åtta matcher har tre slutat i Wigan-vinster och fem med kryss). Helgardera om ni har råd.

6. Millwall – Ipswich (1x)2 M
• Svårbedömt med tanke på att Millwall kan ha kommit igång i och med storsegern borta mot Leicester förra veckan och Ipswich har spelat sämre på senare tid och torskade senast hemma mot Crystal P och att man agerar ojämnt på bortaplan (ni minns 1-7-förlusten borta mot Peterborough – se veckans halvtidsunderhållning). Två lag jag inte riktigt litar på. Chopra har fått behandling för sitt spelmissbruk och kan vara lite darrig för Ipswich. Dessutom är Cresswell avstängd.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=g-b1Rz77k8U]

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Southampton – Middlesbrough 1
• Viktiga kuggar kan vara tillbaka för serieledande Southampton. Mittfältaren Adam Lallana har varit borta skadad i fyra matcher men kan vara aktuell för spel igen. Försvararen Jose Fonte är troligtvis också åter. Lagkaptenen Dean Hammond är definitiv tillgänglig igen efter en matchs avstängning. Man roterade ordentligt under veckans cupmatch så slitaget borde inte vara så omfattande. Tredjeplacerade Middlesbrough trivs bättre hemma än borta även fast man inledde serien magiskt med fyra raka bortavinster. Nu har man två raka utan vinst och noll gjorda mål. Sjuk hemmasvit av Southampton som har 18 raka tävlingsmatcher utan förlust varav 17(!) vinster.

8. West Ham – Leicester 1(2) M
• Leicester fortfarande utan tränare sedan man sparkade Svennis. Två lag som är toppfavoriter i Championship, men West Ham är mycket mer stabilt än Leicester som nu har fem raka bortamatcher utan vinst. Viktige Mills fortsatt avstängd för bortalaget. Under 20% på bortaseger lockar dock med tanke på vilken högstanivå som Leicester besitter. Man vet aldrig hur ett tränarbyte påverkar spelarna.

9. Birmingham – Brighton 1(x) M
• Nykomlingen Brighton som faktiskt ledde serien efter 4-5 omgångar har nu sju raka utan vinst i Championship. Nu ställs man mot ett Birmingham som inledde säsongen knackigt. Många skador har varit en del av förklaringen. Skadelistan har dock minskats markant, spelet stämmer bättre och man har fyra raka segrar. Dessutom är man obesegrat hemma (4 1 0). Jag tror på ettan – men Birminghams hårda spelschema oroar. Detta är lagets fjärde match på tio dagar. Brightons mittfältsess Gary Dicker bröt benet mot West Ham senast är borta i typ tre månader. Lyxkryss?

10. Crystal P – Reading 1(x)
• Jag får lätta svettningar när jag tänker på den här matchen. Crystal P går visserligen bra just nu och har fem raka utan förlust och tre raka segrar. Men vad varar för evigt? Nu kommer ett Reading som har sju raka utan torsk, ingen cup att fokusera på, har två raka bortasegrar och har inte förlorat borta mot Crystal P sedan 1997. Jag tar med krysset, men ta även med tvåan om om ni har råd.

11. Doncaster – Coventry x(2)
• Bottenmöte. Doncasters duktige mittfältare John Oster kan vara borta i uppåt två månader pga av en nackskada. Bra läge för Coventry att ta sin första bortaseger för säsongen när man ställs mot ett lag som bara har en hemmaseger på 15 försök? Kanske, men kom ihåg att Coventry i sin tur bara har vunnit en bortamatch på 19 försök! Cody McDonald gjorde sitt första mål för Coventry i förra matchen och McDonald som öste i baljor för Gillingham förra säsongen kanske har kommit igång nu. Coventry har tagit poäng borta både mot storheter som Leeds och Middlesbrough den här säsongen, men frågan är hur man klarar att vara det bollförande laget som man kommer att bli mer nu. Känns ovisst men jag chansar bort ettan.

12. Nottingham – Hull 1(x)
• Forest har lånat in unge vänsterbacken Greg Cunningham från City och han går troligtvis in direkt i startelvan. Mittfältaren Guy Moussi är dock avstängd efter sitt röda kort mot Blackpool senast. Steve Cotterill har fått en flygande start som ny tränare för Nottingham. Två matcher vid rodret, och två segrar vid bra motstånd som Blackpool och Middlesbrough. Nu ställs man mot ett formstarkt Hull som har åtta raka utan torsk och ett fantastiskt bortafacit med bara två förluster på 24 matcher.

13. Watford – Peterborough 1
• Watford har lånat in försvararen Nyron Nosworthy från Sunderland och han går troligtvis rakt in i startelvan. Man har även lånat giftige anfallaren Craig Beattie från Swansea. Watford må bara ha vunnit en av de sju senaste hemmamatcherna, men motståndet har varit riktigt bra (förluster mot QPR, Derby, West Ham, Nottingham, Crystal P – oavgjort mot Birmingham och vinst mot Millwall). Lättare motstånd i form av Peterborough som saknar avstängde anfallaren Lee Tomlin. Man blixtrar dock till ibland så gardera om ni har råd. Chansetta.

Packa sovsäck och myggmedel så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY
[email protected]

Till startsidan

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.