Europatipset, vecka 42, 23 oktober 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Europatipset, vecka 42, 23 oktober 2011

Då så, Europatipset! Många lag som lirat ute i Europa i veckan och det kan i viss mån påverka. Härligt megasupermanchesterderby inleder kupongen. R-0-7-16 (12) + två helgarderingar. 128 spänn. Lycka till! /BB

SPELSTOPP 14.29 IDAG – GLÖM INTE DET!

1. Manchester U – Manchester C (1)x(2) M
• Den snabbaste helgarderingen på hela året? Riktigt svår match att förutspå resultatet i. CL i benen och derbyhat i blodet.

2. Blackburn – Tottenham (x)2
• Spurs vilade en hel del lirare i Europa League i veckan, bl a Van der vaart, Parker och Bale. Salgado saknas i hemmalaget och det gör även Nelsen och Dunn sedan tidigare. Många skador i Tottenhams defensiv och man har bara två hela mittbackar att tillgå. Spurs har bara förlorat en av de sju senaste matcherna borta mot Blackburn.

3. QPR – Chelsea (x)2
• Torres avstängd, men annars är Chelsea hyfsat intakt och man lät även vissa spelare stå över överkörningen av Genk i veckans CL-match. QPR har ny skada på Campbell som kommer att vara borta i uppåt två månader. QPR har inte vunnit hemma i år (0 3 1) och det tror jag inte att man ändrar på nu. Derby.

4. At. Madrid – Mallorca 1(x)
• Atletico är bra mycket bättre hemma än borta. 2 2 0 hemma och noll insläppta mål vittnar om att Mallorca kommer att få det jobbigt. Falcao, hemmlagets anfallsstjärna har åkt på en lindrigare whiplashskada och kan missa. Även Juanfran kan missa. Skadefrågetecknen i hemmalaget gör att jag tycker 75% på ettan är lite väl saftigt.

5. Osasuna – Zaragoza 1(x)
• Anfallaren Lamah avstängd för Osasuna och backen Osario testas sent. Minero, Pinter och Braulio borta för Zaragoza. Osasuna starkt hemma och Zaragoza beskedligt borta, men båda lagens tendens att kryssa ofta går inte att förbise.

6. Villareal – Levante 1(x)
• Jahopp, och när kommer Levante ner på jorden egentligen? Efter sju omgångar är man fortfarande obesegrat och ligger tvåa efter Real Madrid. Man har en intakt trupp och ställs nu mot ett Villareal med CL-match i benen och med Nilmar på skadelistan. Senna och Ruben testas sent.

7. Cagliari – Napoli (x)2
• Det är inte bara att hämta poängen på Sardinien direkt. Cagliari ligger faktiskt trea i ligan och gör sällan bort sig hemma, och även fast utgångstvåan känns hyfsat given så behöver inte ett kryss vara bortkastat. Napoli lirade CL i veckan. El Kabir osäker i Cagliari medan Pandev är borta för Napoli.

8. Inter – Chievo 1
• Inter på 17:e (!) plats i serie A, men kanske har man kommit ur sin monstersvacka efter den fina segern borta mot Lille i veckan? Hoppas hoppas, för jag spikar ettan.

9. Bologna – Lazio (1x)2 M
• Bologna vann direkt efter tränarbytet – kan man följa upp det med ytterligare en vinst? Kanske ändå! Lazio vilade förvisso Klose i EL men man dras ändå med en del skador på nyckellirare. Tar med en trevlig etta.

10. Arsenal – Stoke 1
• Gunners börjar sakta men säkert komma igång och det här måste man vinna för att inte halka efter i tabellen. Pennant osäker till spel för Stoke medan Jenkinson missar för Arsenal som trivs på Stoke – tre raka hemmasegrar för Gunners och 9-1 i målskillnad.

11. Valencia – A. Bilbao 1
• Valencia är riktigt starkt hemma – det är bara Barcelona som lyckats ta poäng där i år (1-1) – delad pott blev det även när Chelsea kom på besök i Champions League. Precis som de tre senaste säsongerna så tror jag att Bilbao åker hem utan poäng.

12. Hannover – B. München (x)2
• München känns ostoppbara just nu är relativt skadebefriat. Dock har man CL i benen och runt 76% på tvåan mot Hannover som är obesegrat hemma tycker jag är lite väl högt. Krysset ska med.

13. Lille – Lyon 1
• Lille torskade hemma mot Inter i CL, men man är oftast ruggigt bra på hemmaplan. Det och det faktum att Lyon är sådär på bortaplan gör att utgångstecknet känns givet. Sedan 2002 har Lyon kommit på besök tio gånger. Bara en gång har man lyckats vinna. Hemmalaget har nästintill en helt skadebegfriad trupp. Jag chansar lite och spikar ettan.

BERMUDABENNY
sparkaochspring@hotmail.se

Till startsidan

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.