Stryktipset, vecka 42, 22 oktober 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 42, 22 oktober 2011


Hej! Många hemmafavoriter på veckans kupong. En klurig rad med en hel del Championship-matcher. Jag lirar R-0-7-16 (12) + två helgarderingar och håller alla tummar jag har! 144 kr. Lycka till! /BB

1. Aston Villa – West Bromwich 1(x)
• Viktiga James Collins och Barry Bannan är aktuella för Villas startelva. Delfouneso och Jenas dock fortsatt skadade. Ungraren Zoltan Gera, mittfältare i WBA, spelade 45 minuter senast och kan eventuellt vara redo för 90 minuter nu. Inga skador eller avstängningar som stör hos bortalaget. Detta är ett Birmingham-derby, så lite extra nerv är det. Villa har åtta raka hemmamatcher utan torsk, medan WBA bara har en vinst på de sju senaste bortamatcherna.

2. Bolton – Sunderland 1(x2) M
• Hemmalaget ställer troligtvis upp med samma gäng som besegrade Wigan förra helgen. Phil Bardsley tillbaka i Sunderland efter avstängning och det är även Bendtner som inte fick spela mot sitt gamla lag Arsenal senast. Två lag som inte imponerat i inledningen av säsongen. Bolton har SEX raka hemmatorsk (dock mot mestadels bästa motstånd) medan Sunderland inte vunnit borta den här säsongen.

3. Newcastle – Wigan 1
• Man vill ju gärna gardera detta, men jag tror inte det behövs. Newcastle visar upp ett stort spel för tillfället och ett Wigan i motgång kommer att få det riktigt svettigt. Newcastle är fortsatt obesegrat och man har en nästintill intakt trupp. I Wigan väntas anfallsjätten Hugo Rodallega göra comeback på allvar vilket betyder mycket för offensiven. Det enda som står emellan Newcastle och tre poäng är en underskattning av motståndet. Lyxkryssa om ni har råd.

4. Coventry – Burnley 1(x)
• Anfallaren Cody McDonald och mittfältaren Gary McSheffrey testas sent för Coventry. Burnley har fortsatt problem med en mängd skador på nyckelspelare och kommer få det jobbigt. Coventry är riktigt tuffa att möta borta – på hemmaplan har man bara förlorat en av de tio senaste matcherna. Jag tror och hoppas att kryssgarderingen räcker.

5. Hull – Watford 1(x)
• Hulls unge anfallare Martyn Waghorn är tillbaka efter skada. Yttern Martin Pusic och mittfältaren Nick Barmby testas sent. Watfords mittfältslån från Wolves, Michael Kightly, missar troligtvis, detsamma gäller försvararen Martin Taylor. Sju raka utan förlust för Hull som ofta är inblandat i täta målfattiga matcher. Watford har tre raka förluster och borta imponerar man inte – en vinst på de elva senaste försöken. Jag tar ofta med krysset i Hulls matcher. Nu gör jag det igen.

6. Ipswich – Crystal P 1(x2) M
• Mittbacken Sonko byttes ut skadad senast för Ipswich och han testas sent. Enligt uppgift gjorde Ipswich en riktigt dålig match trots 1-0-vinsten mot Portsmouth och det måste bli bättring mot ett formstarkt Crystal P (3 segrar + 1 kryss på de fyra senaste) om det ska bli några poäng. Förutom Sonko kan Ipswich även tvingas klara sig utan anfallaren Jason Scotland. Inga nya skador hos bortalaget som kommer att ha tre-fyra lirare i startelvan som har spelat i Ipswich tidigare – det kanske kan ge extra tändvätska? Glöm inte att även Ipswich är formstarkt med sex raka utan torsk.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ihffG9edDR4]

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Leicester – Millwall 1
• Inga nya skador i Leicester men Mills är fortsatt avstängd. Man har bara förlorat en match på de nio senaste och ser mer och mer ut som ett lag för Premier League – man ligger visserligen “bara” nia nu men det är bara två poäng upp till andraplatsen. Sjukt tät serie. Inte heller Millwall har några nya skador och tidigare skadade mittfältaren Therry Racon kan eventuellt få plats i truppen. Leicester vann senast hemma mot Watford (2-0) och två matcher i rad har man inte vunnit i år. Men samtidigt så har man inte spelat två hemmamatcher i rad som nu heller (fyra raka segrar hemma). Millwall är segerlöst borta och poängen förra veckan borta mot Middlesbrough var turlig

8. Middlesbrough – Derby 1(x)
• Viktige mittfältaren Barry Robson avstängd för Middlesbrough efter sitt femte gula kort senast mot Nottingham. Mittbackarna Rhys Williams och Matthew Bates, målisen Ikeme samt mittfältaren Kevin Thomson stod alla över den matchen p g a skador och det finns risk att de missar igen. Skadeläget är inte ljusare för Derby som förutom sin bäste målskytt Steven Davies saknar bl a hans anfallskollega Nathan Tyson och högerbacken John Brayford. Hemmaplan styr mina tecken här. Middlesbrough har 13 raka hemmamatcher utan förlust (kryssar dock ofta).

9. Blackpool – Nottingham 1(2)
• Två lag befriade från nya skador eller avstängningar. Blackpool låg under med 0-1 mot Doncaster i veckan när man bytte in anfallaren Ince och McManaman i 57:e minuten. När matchen var slut hade Blackpool vunnit med 2-1 och Ince gjort båda målen. Kanske får han chansen direkt nu? Nottinghams nye tränare Steve Cotterill fick en flygande start i klubben när man hemmaslog erkänt starka Middlesbrough i veckan. Kanske kan man följa upp det med ytterligare än triumf. Två lag som inte kryssar så ofta nu för tiden.

10. Cardiff – Barnsley 1(x)
• Anfallaren Kenny Miller är troligtvis tillbaka i Cardiff efter två matchers skadefrånvaro. Dock saknas hans forwardkollega Rudy Gestede som åkte på en skada senast. Skadebekymren har lättat lite i Barnsley men har fortfarande en drös lirare på skadelistan. Anfallaren Craig Davies gjorde sin första start på länge i tisdags och det är osäkert om han redo för 90 minuter här. Bra form hos bortalaget som bara har en förlust på de nio senaste (dock fem oavgjorda) medan Cardiff har det lite jobbigare med tre raka utan vinst. Över 60% på ettan känns lite högt med tanke på lagens form.

11. Portsmouth – Doncaster 1
• Anfallaren Benjani är osäker till spel för Portsmouth – han gick ut skadad senast. Det öppnar för Dave Kitson som kan göra sin första match sedan hans revbensskada i augusti. Doncasters inlånade mittfältare Ryan Mason (Tottenham) dras med magproblem och kan missa. Det gäller även mittfältaren John Oster (nackskada) medan försvararen James O’Connor har en tåskada och kan missa även han. Sedan tidigare har man tre-fyra till på skadelistan. Ingen vidare form hos något av lagen men fördel Pompey helt klart. Krydda om ni har råd.

12. Huddersfield – Preston 1(x)
• Huddersfield har 38 raka ligamatcher utan torsk och en helt skadefri trupp. Preston har vissa skadeproblem: målsprutan Neil Mellor, mittfältarna Paul Coutts och Barry Nicholson samt försvararen Brian McLean testas sent. Tre raka vinster för Huddersfield och tre raka torsk för Preston. En logisk etta? Tipset är fan aldrig logiskt. Jag lyxkryssar.

13. Notts Co – Brentford 1
• Mittfältsveteranen Gavin Mahon testas sent för Notts County som är orubbliga på hemmaplan just nu – fem raka segrar och 13-4 i målskillnad. Man har lånat inte Evertons ytter Femi Orenuga under en månads tid och han kan göra debut. Ett virus har oroat i Brentford  men man hoppas på att de flesta spelarna ska kunna deltaga. Man är faktiskt bättre borta än hemma den här säsongen men samtidigt har man inte mött vidare motstånd på resande fot. Nu möter man ett av seriens bästa hemmalag och jag tror att man får det svårt.

Packa termos och sittunderlag så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY
sparkaochspring@hotmail.se

Till startsidan

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.