Stryktipset, vecka 41, 15 oktober 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 41, 15 oktober 2011

Middlesbrough anno 1910 kan bli av med sitt rekord. Se match 12.

Tjena gänget, är ni laddade för en svenskfri och landslagsfri stryktipskupong? Bra! Det är en svår rad den här veckan tycker jag och garderingarna är inte helt givna. Men så här spelar jag ivarjefall. R-0-7-16 (12) + två helgarderingar. 144 spänn. Lycka till! /BB

1. Manchester C – Aston Villa 1
• Lirare i båda lagen har varit på landslagsuppdrag i veckan och det är bara skotten Barry Bannan, mittfältare i Villa som inte kommer tillbaka helt intakt. Han åkte på en smäll mot Lichtenstein. Han spelade förvisso i typ 65 minuter i matchen mot Spanien efter det, men frågan är om inte Villa vilar honom nu. City har nästintill skadefri trupp, dock kommer troligtvis inte Agüero att riskeras här, med tanke på Champions League på tisdag. Villa är obesegrat än så länge och ligger på en fin sjundeplats samt har två bra forwards i Bent och Abgonlahor (småskadad). Dock har man mött allt annat än bra motstånd. Dessutom har City helt lag med Bentar och Abgonlahoror, är också obesegrat, ligger tvåa och har vunnit fem raka hemmamatcher mot just Villa med 13-1 i målskillnad. Etta. Lyxkryssa om ni nu måste.

2. Norwich – Swansea 1(x2) M
• Möte mellan två nykomlingar som båda öppnat serien bra och ligger i mitten av tabellen. Det är aldrig lätt att möta Kanariefåglarna och Swansea, som tagit alla sina poäng hemma hittills, kommer att få det svettigt. Men en säker etta? Inte en chans. Jag helgarderar tidigt. Om man jämför procenten på tvåan på Swansea och krysset på Villa i föregående match så tror jag att det är mycket större chans att Swansea vinner borta mot Norwich än att Villa tar poäng mot City.

3. QPR – Blackburn 1
• QPR åkte på en rejäl mina innan uppehållet med 0-6-smisk borta mot Fula Skinkan. Då saknade man dock flera defensiva kuggar som man troligtvis får tillbaka nu. Dunn och Salgado osäkra till spel för Blackburn som går som tåget…ja som SJ:s tåg alltså – inte alls! Man ligger näst sist och coachen sitter löst. Trots att QPR inte vunnit på sina tre spelade hemmamatcher så lockar spelet på ettan. Kan Taarabt hänga sin första balja kanske? (se veckans halvtidsunderhållning).

4. Stoke – Fula Skinkan 1(x2) M
• Dalande form hos Stoke, stigande hos Fulham. Skavanker hos hemmalaget där bl a Etherington, Jones, Pennant och Wilson är osäkra till spel. Davies och Hughes troligtvis fortsatt borta för Fulham som har radat upp starka insatser på senare tid. Jag var inne på att utelämna ettan här faktiskt, men det känns inte hundra – Fulham är bättre hemma än borta och Stoke har bara en förlust på de tolv senaste hemmamatcherna. Och man vet ju aldrig när harkranks-Crouch flaxar in en boll eller två.

5. Wigan – Bolton x(2)
• I Wigan är yttern Crusat tillbaka efter skada och backen Gohouri åter efter avstängning, medan mittfältaren McCarthy testas sent och anfallaren Rodellega antagligen inte är redo för spel än. I Bolton vaktar troligtvis Jaaskelainen kassen igen efter sin skada. Dessutom är Klasnic och Wheater tillbaka efter avstängningar. Inte några lag med starkt självförtroende direkt – Wigan har fyra raka torsk och ligger trea från slutet medan Bolton är tabelljumbo med tre inspelade poäng på sju matcher. Men Boltons motstånd under säsongsinledningen har mestadels varit mördande. Efter vinsten i premiären mot QPR har man mött och förlorat mot Man C, Liverpool, Man U, Norwich, Arsenal och senast Chelsea. Inte mycket att snacka om de torskarna, förutom plumpen mot Norwich. Jag chansar lite och utelämnar ettan. Bolton har bara förlorat en gång på de sex senaste mötena borta mot Wigan.

6. Burnley – Reading 1(x)
• Burnleys försvarare David Edgar testas sent, men spelar troligtvis. Annars är det inga nya skador i laget, men man har sedan tidigare en handfull lirare på skadelisten. För Reading kan yttern Jimmy Kebe vara tillbaka efter en månads frånvaro. Bra form hos Burnley innan uppehållet då man tog två raka segrar – tredje nu? Det är mycket möjligt, men Reading är faktiskt ett riktigt bra bortalag – på de 14 senaste bortamatcherna har man bara två torskar (uddamålsförluster).

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=EycVq3QHa_0]

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Derby – Southampton 1 (2)
• Viktige Kilbane troligtvis tillbaka i Derby men osäkert om duktige anfallaren Jamie Ward kan lira. Serieledande Southampton har inga nya skadebekymmer, men Barnard, Harding och Jaidi är åter tillgängliga efter skador. Toppmatch detta och jag har svårt att sia om resultatet. Southampton är mänskligare borta än hemma men samtidigt är inte Derby helt stabilt hemma. Två lag som sällan kryssar.

8. Watford – Crystal P 1(x)
• Hemmalaget har i stort sett en helt intakt trupp – nu har man även lånat in vänsterbacken Michael Kightly från Wolves som kan göra debut direkt. I bortalaget är långtidsskadade trion Nathaniel Clyne, Kagisho Dikgacoi och Owen Garvan på väg tillbaka och någon av dem kan eventuellt vara aktuell för spel redan nu. Annars är det inget nytt om Crystal Palace vars bortastatistik inte imponerar – visserligen vann man senast borta mot Brighton, men det var bara den tredje bortavinsten på 31 försök i Championship. Hemma är man desto starkare. 1x.

9. Bristol C – Peterborough 1 (2)
• Keith Millen har sparkats som tränare för Bristol C och man hinner inte få in en ny inför den här matchen, så Steve Wigley sköter spakarna tills en ny tränare är på plats. Han får en tuff uppgift direkt då Bristol dras med rejäla defensiva avbräck. Försvararna McGivern och Wilson testas sent och det är även oklart backklippan Louis Carey kan lira. Sedan tidigare är viktige Jamie McAllister borta och förblir så i drygt tre veckor. Inga nya skador i bortalaget som kan få tillbaka anfallaren Lee Tomlin som har återhämtat sig snabbt efter sin skada. Man har dock två avstängningar – nämligen tränaren Darren Ferguson och assisterande tränaren Kevin Russell som betedde sig olämpligt i matchen mot Doncaster senast. Målfest?

10. Cardiff – Ipswich 1(x)
• Cardiff får tillbaka en hel drös med tidigare skadade spelare efter uppehållet, bland annat vasse Robert Earnshaw. Mittfältaren Jay Emmanuel-Thomas är osäker till spel för Ipswich som har Chopra på topp – speciell match för honom då han gick just från Cardiff till Ipswich. Om uppehållet kom lägligt för Cardiff så var det tvärtom för Ipswich – på de fyra senaste matchen kom man igång ordentligt med tre vinster och en oavgjord. Nu är frågan om man bibehållit formen. Cardiff är svårspelat hemma och jag tror och hoppas att en kryssgardering räcker.

11. Coventry – Nottingham x(2)
• Här drar jag en rövare och utelämnar ettan. Fem lirare som spelade förra matchen för Coventry är osäkra på spel nu, däribland lagkaptenen Sammy Clingan och målisen Joe Murphy. Även Nottinghams keeper Lee Camp är osäker på spel men enligt honom själv är han tydligen ok. Annars är det inget nytt i Forest. Ja, Steve McClaren har ju lämnat som coach om ni missat det. Efter den katatstrofala säsongsinledningen så hade han egentligen inget val. Nu tar assisterande tränaren Rob Kelly tills vidare. Nytändning?

12. Middlesbrough – Millwall 1
• Tre 0-0-matcher i rad för Middlesbrough, varav två hemma. Det kan bli nerver i den här matchen. Varför? Därför att det är stort fokus på att laget kan slå ett 101 år gammalt klubbrekord – nämligen att vara obesegrade i mer än tio raka matcher. Det kommer definitiv att finnas med i bakhuvudena tror jag. Inga nya skador eller avstängningar i hemmalaget medan Millwall får tillbaka Henderson och McQuoid efter skador och man har även lånat in anfallaren Agyemang från QPR. Marquis är avstängd. Jag spikar ettan, men lyxkryssa om ni har råd.

13. West Ham – Blackpool 1
• Blackpool har lånat in Newcastles gamla striker LuaLua resten av säsongen. Försvararen Cathcart testas sent. West Ham kan få tillbaka backarna Demel och Reid samt mittfältarna Taylor och Noble. De senare är mycket viktiga för laget. Västra Skinkan har dippat lite på slutet så uppehållet kom nog lägligt. Blackpool är svårslaget borta den här säsongen, men har inte ställts mot svåraste motstånd. Gardera om ni har möjlighet.

Packa galoscher och öronmuffar så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY
[email protected]

Till startsidan

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.