Europatipset, vecka 39, 2 oktober 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Europatipset, vecka 39, 2 oktober 2011

12 rätt på stryktipset igår (se min rad här – sprack på Coventry), vilket inte gav många slantar men ändå. Nu är det Europatipsdags och veckans kupong ser inte helt lätt ut. Jag lirar R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar. 192 kronor. Lycka till! /BB

1. Tottenham – Arsenal 1(x)
• Londonderby 1. Pienaar kan vara redo för spel i Spurs efter skadeproblem – det skulle bli hans första match för säsongen isåfall. Adebayor lirar troligtvis och skulle då möta sin forna klubb, vilket skulle göra detta hatmöte ännu mer…eh, ja…hatiskt intressant. 🙂 Ni minns väl det här? Arsenal är svårt skadedrabbat och jag tror inte att man går vinnande ur det här.

2. Fulham – QPR 1(x) M
• Londonderby 2. Anfallarna Zamora och Dembele är åter aktuella för spel i Fula Skinkan efter skadebekymmer. Ett frågetecken för försvararen Hughes som åkte på en smäll i EL-matchen borta mot Odense i veckan (vinst, 2-0). Traore avstängd för QPR som har ett riktigt slagkraftigt lag. Fulham är dock svårslaget hemma – fyra raka kryss och oavgjort mot bl a Arsenal och City. 1x borde räcka.

3. Swansea – Stoke 1
• Mittfältaren och spelfördelaren Leon Britton kan missa för Swansea, vilket skulle vara ett jobbigt avbräck. Han testas sent. Detsamma gäller Matthew Etherington i bortalaget. Stoke har lirat Europa League i veckan och kan vara slitet. Dessutom är man bortasvagt med bara en seger på de 13 senaste bortamatcherna i ligaspelet. Swansea däremot har inte förlorat en hemmamatch sedan januari och jag tycker att ettan känns spelvärd.

4. At. Madrid – Sevilla 1(x2)
• Trochowski och Escude avstängda i Sevilla som öppnat ligan på ett riktigt bra sätt – obesegrat hittills (3 2 0) och har inte släppt in mål på tre senaste ligamatcherna. Atletico Madrid åkte på en mina senast borta mot Barcelona (0-5) och man har lirat Europa League i veckan (1-1 borta mot Rennes). Ett visst slitage kan vara möjligt hos hemmalaget och med tanke på Sevillas höga potential samt det faktum att tvåan bara är streckad till runt 14% så tar jag med alla tecken.

5. Real Betis – Levante 1
• Två lag som öppnat serien lysande – Betis ligger trea, med en match mindre spelad och går upp i serieledning vid vinst nu. Men man möter tabellfemman Levante som är obesegrat efter fem omgångar. Två ganska skadebefriade lag samt att Betis får tillbaka mittfältaren Benat. Betis kan ta sin tredje raka hemmaseger – det har man inte gjort på mer än sex år. Chansspik.

6. Fiorentina – Lazio 1(x) M
• Fiorentina utan Gilardino är lite som plankstek utan planka. När dessutom Lazio har Klose på topp samt är understreckat som fan så kan jag inte låta bli att snegla lite på tvåan. Fiorentina gör iofs sällan bort sig hemma och Lazio har EL i benen. Jag är lite tveksam men spelar ändå 1x. Ta med tvåan om ni har råd.

7. Juventus – Milan 2
• Skador oroar i båda lagen, men framförallt i Milan – dock har Zlatan & co en stark startelva. Snäppet bättre än Juventus om ni frågar mig. Juve må vara obesegrat hittills efter fyra matcher, men man har faktiskt bara mött skitgäng och kryssat mot lag som Bologna och senast Catania. Första värdemätaren nu och jag lockas av tvåan. Milan har vunnit borta mot Juventus de två senaste säsongerna. Chansing naturligtvis och krydda med alla tecken om möjligt.

8. Kalmar FF – Malmö FF 1(x)
• Skitmatch 1. Pontus Jansson avstängd för MFF och Mattias Johansson för KFF. Båda lagen är borta från toppstriden och det är egentligen bara att spela av allsvenskan. MFF har dock ett tufft spelschema och kanske sparar lirare för att skrapa ihop några pinnar i Europa League. Man är ganska bortasvagt och kryssar ofta. 1x.

9. Häcken – Trelleborg 1 (2) M
• Skitmatch 2. Ok Häcken har bara torskat en hemmamatch, men det betyder inte ett smack i min värld när motståndet är lika desperat som Trelleborg – skåningarna är i stort poängbehov och kommer att gasa på. Vilket som vanligt kan straffa sig. Det finns kvaliteter i TFF och jag skulle personligen tycka det var synd om man åkte ur allsvenskan. Häcken är motiverat och kommer att bjuda upp – Europaspel lockar.

10. Espayol – Real Madrid 2
• Amat och Pandiani avstängda i hemmalaget som dessutom har fått en skada på anfallaren Vazquez. Di Maria avstängd i Real som har några lirare på skadelistan, men som borde vinna det här ändå. Procenten lockar INTE, men jag har inte råd att gardera denna.

11. Parma – Genoa 1(x)
• Försvararen Dainelli avstängd för Genoa som är ett riktigt bortasvagt gäng – en vinst på det åtta senaste bortamatcherna. Parma får tillbaka lirare som dragits med skavanker och jag tror och hoppas att 1x räcker en bit.

12. Hannover – Werder Bremen 1(x2)
• Hawaii-serien nummer 1! Vilket jag gillar. Men Bundesliga är fan inte lättanalyserad. När alla slår alla hit och dit så kan jag inte låt bli att slänga in en helgardering. Bra form hos Bremen men Hannover gick ju och slog Dortmund nyligen så potential finns!

13. Paris SG – Lyon 1(x2)
• Toppmöte i franska ligan. Inga nya skador som stör i lagen. Lyon leder serien och jag inte acceptera att man just nu ligger under 20%. Jag helgarderar tidigt.

BERMUDABENNY
[email protected]

Till startsidan

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.