Stryktipset, vecka 39, 1 oktober 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 39, 1 oktober 2011

Hej gänget, här kommer mitt stryktipsförslag. Inte så lätt rad – svårt att slänga runt garderingarna. Jag tror på ett något favoritbetonad rad men väljer att lägga några garderingar procentvänliga tvåor. R-4-4-144 (12). Lycka till! /BB

1. Blackburn – Manchester C 2
• Lite tumult i City efter Tevez divalater. Stärker eller stjälper ett sådant beteende resten av truppen? Hursomhelst så tror jag inte att man störs så mycket att ha lirat CL-match i veckan. Man har en bred skadefri trupp och jag tror inte att det behöver vara någon fara med fysiken. Gamst Pedersen tillbaka för Blackburn men Martin Olsson är avstängd.

2. Aston Villa – Wigan 1
• Bent och Heskey kan vara tillbaka för Villa efter skador, vilket betyder massor. Försvararen Gohouri avstängd i Wigan medan viktige anfallaren Rodallega är fortsatt skadad. Man kan få tillbaka Boyce i försvaret – han testas sent. Wigan har ALDRIG förlorat borta mot Villa – man har mötts sex gånger i Birmingham sedan 2005: tre vinster för Wigan och tre oavgjorda. Traditionens makt och blaha blaha – det spelar ingen roll, för Villa vinner det här. Krysset känns inte värt för mig, men har ni oändligt med garderingar så kryssa på!

3. Manchester U – Norwich 1
• Var det någon som sa revanschlusta? …efter Uniteds mediokra insats mot Basel i veckan (3-3 på Old Trafford) så lär man vara heltaggat nu för att visa hemmapubliken var skåpet ska stå. Finns risk för ett total överkörning. Rooney iofs skadad men det finns ju en en del lirare att slänga in – som fjolårets skyttekung Berbatov till exempel. Finns även fler skavanker i laget, men jag kan ändå inte se hur man ska tappa poäng mot Norwich. På väldigt stora system så kan krysset eventuellt vara spelbart.

4. Sunderland – West Bromwich 1(x2)
• Två lag som inte direkt imponerar men som har sina ljusa stunder och kan leverera lite då och då. Jag väntar fortfarande på att Shane Long ska komma igång ordentligt i Bromwichs anfall och kanske sker det redan nu? WBA vann på Stadium of Light förra säsongen och visst kan man göra det igen med lite flyt. Sunderland har backarna Bardsley och Bramble avstängd – den senare av den egna klubben efter anklagelser om sex- och knarkbrott – och jag tycker att man verkar bli lite väl stor favorit nu. 55 27 18 i skrivandets stund. WBA får tillbaka Tamas i backlinjen efter avstängning.

5. Wolverhampton – Newcastle (1)x(2)
• Fletcher tillbaka i hemmalaget medan det är osäkert om Stearmans närvaro. Inga nya skador i Newcastle. Frustration i Wolves efter tre raka ligaförluster medan Newcastle har gått obesegrat genom de sex matcher som spelats hittills – och även fast motståndet inte har varit det bästa så lär självförtroendet vara i topp, till skillnad från hos Wolves som dock kommer vara sjukt hungrigt på tre pinnar.

6. AIK – GAIS 1(x)
• Men snälla allsvenskan, var snäll och lämna kupongen för i h-vete! Den enda som uppskattar svenskt deltagande på stryket är nog antagligen bara min vän Benni som av någon konstig anledning dyrkar det svenska seriesystemet. Anyhoo, tillbaka till matchen: Viktigt möte för båda lagen i kampen om Europacupplatser. GAIS är äckligt med många lirare som kan avgöra. Hemma är dock AIK svårspelat och 1x borde räcka. Turina avstängd i hemmakassen.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=-O3afXwL3VU]

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Crystal P – West Ham (x)2
• Västra Skinkan får tillbaka Piquionne efter avstängning men Joey O’Brien (back), Matt Taylor (mitt) och Winston Reid (mitt) testas sent – framförallt Taylors frånvaro kan avgöra mycket. Crystal P är vanligtvis svårslaget hemma, men har två raka hemmamatcher utan vinst. Crystal P kan få tillbaka högerbacken Nathaniel Clyne – han utsågs till bästa spelare i laget förra säsongen men har varit skadad fram tills nu den här säsongen.

8. Reading – Middlesbrough (1x)2
• Den här var inte lätt – inte många skador som oroar i något av lagen. Reading har tagit sig ur den värsta formen men nu ställs man mot ett av de lagen som imponerat mest. Middlesbrough är fortsatt obesegrat, har fyra raka bortavinster och ligger tvåa i tabellen. Men till skillnad från Reading så lirade man match i veckan och kan vara lite slitet. Jag helgarderar.

9. Barnsley – Coventry x(2)
• Stora skadebekymmer i Barnsley där mittfältaren David Perkins är senaste tillskottet på den nu 7-8 man långa skadelistan – även försvararen Jay McEveley är osäker till spel efter att ha åkt på en smäll senast. I Coventry däremot ser det bättre ut på skadefronten och det är många spelare som slåss om platserna. Fem raka oavgjorda för Barnsley som jag inte ser som favorit här. Coventry har faktiskt besegrat Barnsley borta tre av de fyra senaste mötena – x2 känns fint.

10. Hull – Cardiff 1(x)
• Trots många skador i laget så slog Cardiff ett Southampton på nedgång i veckan. Skadebekymren är inte lättare mot Hull som jag tror är ett bättre motstånd än Southampton. Extremt stark defensiv hos hemmalaget  som bara släppt in tre mål på de sex senaste ligamatcherna. Cardiff är starkt bortalag men jag tror man är nöjt med en pinne.

11. Ipswich – Brighton 1
• Bra etta. Ipswich har värvat tungt till den här säsongen och äntligen börjar man få ordning på fötterna. Vinsten senast borta mot ligafavoriten West Ham visar på hög potential. Brightons försvarare Lewis Dunk är avstängd. Jag får känsla för ettan.

12. Leeds – Portsmouth 1
• Slamp-Leeds har ett intakt lag och kan ta sin fjärde raka hemmaseger i ligan. Gör man det då? Ja, det vetefan, man ska ju egentligen inte lita på att Leeds att levererar. Nu ställs man dock mot Portsmouth som har offensiva avbräck i skadade Varney och Kitson samt har åtta raka bortamatcher utan seger. Men samtidigt, Leeds är ett jävla såll och en gardering behöver absolut inte vara bortkastat. KOM IGEN NU VIDRIGA LEEDS!

13. Southampton – Watford 1(x2)
• För mig är en gardering ett måste här – vad är det med all övertro på Southampton!? Man ska vinna och är favorit med rätta – men över 70% på ettan? Please. Watford är ständigt underskattat. Man har mött Southampton borta tre gånger sedan 2006 och vunnit samtliga övertygande. Andra tider nu såklart men runt 10% på tvåan är taget alla dagar i veckan!

Packa långkallingar och tumvantar så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY
[email protected]

Till startsidan

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.