Svenska Spel Fel -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Svenska Spel Fel

Ska vi ta det här med Svenska Spel då?

Det är som flera skriver i kommentarsfält och på mejl att det är lite som att slå in öppna dörrar om man ger sig på Svenska Spel och deras experttips. Men samtidigt har jag inte läst om det på så många ställen tidigare och det handlar faktiskt mer om att “Matte Forslunds förslag är dåliga”. Så jag tycker att vi pratar om det lite. Ok? Ok.

Kom ihåg: Detta är inte en text om Matte Forslund. Detta är en text om Svenska Spel och deras experttips. En jävla skillnad.

*  *  *

De flesta här på bloggen kan ju genomskåda Svenska spels experttips ganska lätt och avfärda det mesta som rent skitsnack. Att motivera tecken enbart med att “det rensar bra i kuponghögen” och helt utelämna streck på favoriten kan förvisso vara ok – om det gäller EN match på Lången – och om man kan motivera det bättre, med skador avstängningar, inbördes möten, form och annan uppgrävd information (inte enbart kika lite på tabellen och procenten). Men om man gör detsamma på mer än hälften av stryktipsets matcher så är det bara galet och oseriöst. Sannolikheten att nå 13 rätt är i stort sett obefintlig. Detta är inget nytt och inte heller det egentliga problemet.

Det som gnager mig personligen är inte det usla tippandet i sig. Det är mer, som många av er även undrar, VARFÖR väljer Svenska Spel att ha en sån här “expert”? Nu ska jag bli lite konspiratorisk här…

*harkel*

Svenska Spel har naturligtvis full koll på oddssättning, sannolikhetslära, vinster och hur svenska folket reagerar på procenter och expertförslag hit och dit. Och de (vars lön vi alltså betalar) VET att deras expert (vars lön vi alltså betalar) inte beter sig som många andra i spelvärlden. På exempelvis Expressen och Aftonbladet går det ut på att få så många rätt som möjligt (kan du tänka dig!?) med förhoppningar om att sälja fler tidningar, medan Svenska Spel vill ha hög omsättning och samtidigt hålla nere utbetalningarna, även fast en storvinst då och då kan locka fler till ombuden. Så, är Forslund åtsagd att lira enbart på procenten och inte gräva alls i matcherna, eller är han värvad enbart på grund av sin inkompetens? Jag tror att han säkert är duktig på tips men får uselt betalt för att snabbt beta av veckans matcher. Ralf Edström fick t ex tusen spänn för att stå som expert för Europatipset, vilket enligt uppgifter till SoS-redaktionen, sköttes av någon annan.

Forslund kan mycket väl ha dragit in miljoner och åter miljoner på sitt sätt och spela, för sätter man 13 rätt med de hej-kom-och-hjälp-mig-systemen så lär man ju dra in 20 mille varje gång. Men sannolikheten är som sagt absurt liten och att försöka få det svenska folket att följa detta tips tycker jag inte är ok någonstans. Naturligtvis kan var och en tänka själv, men Svenska Spels förslag har ändå säkert en stor inverkan på en hel del tippare.

Förtydligande: Det är Svenska Spel jag har problem med, inte deras expert i sig, och tycker inte det är ok att man inte satsar ordentligt på att ge svenska folket optimala förutsättningar för att lyckas i sitt tippande. Om någon på Svenska Spel läser detta välkomnar jag (och säkert fler med mig) ett svar på det här inlägget – det är bara att mejla till mig så publicerar jag det i sin helhet på bloggen.

PS. Full pott på Europatipset inför kvällens fyra återstående matcher. Nu håller vi tummarna!

PS igen. Senare ikväll eller imorgon kommer veckans stryktipsförslag.

BERMUDABENNY
[email protected]

Till startsidan

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.