Stryktipset, vecka 38, 24 september 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 38, 24 september 2011

Hej kära läsare – har ni väntat länge? Nu så kommer de ivarjefall, mina tankar inför veckans stryktips. Jag lirar R-0-7-16 (12) + två halv- och en helgardering. 192 kr. Hur spelar ni? Kommentera längst ner! /BB

1. Arsenal – Bolton 1(x) M
• Två lag som har inlett säsongen bedrövligt. Arsenal har skrapat ihop fyra poäng på fem matcher och Bolton ligger näst sist med sina tre pinnar. Nu är Klasnic avstängd i Bolton efter sin korkade utvisning senast. Arsenal brukar ha hyfsat lätt för Bolton, men samtidigt brukar inte Arsenal vara så här dåligt, så ett kryss behöver inte vara bortkastat.

2. Chelsea – Swansea 1
• Alltså, nej. Det blir ingen gardering här. Trots torsken mot Manchester United senast så skapade Chelsea en hel och man kommer nog att skapa minst lika mycket mot nykomlingen Swansea. Sturridge, Mata och Torres känns livsfarliga där framme och det kommer att bli en seger mot Swansea som får välja sina strider.

3. Liverpool – Wolverhampton 1
• Gerrard hoppade in och spelade en kvart i ligacupmötet med Brighton i veckan (vinst borta med 2-1) och lagkaptenen som varit skadad länge kan vara redo för spel mot Wolves. Man har dock fortsatta skador på försvarskuggarna Johnson och Agger. Wolves har inga nya skador eller avstängningar men man känns otroligt uddlöst just nu – noll gjorda mål på de tre senaste ligamatcherna och det mot ganska mänskligt motstånd. Pool har två raka ligaförsluter – tre matcher i rad har man inte förlorat sedan 2003 och jag tror inte man gör det nu heller. Men kan finnas ett visst spelvärde i krysset om man har råd…

4. Newcastle – Blackburn 1(x2) M
• Newcastle, nu utan Joe Barton (till QPR) har inlett serien på ett bra sätt och är obesegrat med två segrar och tre kryss – motståndet har dock inte varit fantastiskt bra. Och det är det inte nu heller när Blackburn kommer på besök. Även fast Rovers slog Arsenal senast med 4-3 så har man ingen vidare trupp. Ovisst möte detta – Blackburn har FEM raka segrar borta mot Newcastle så det är svårt att ignorera tvåan (traditionens makt och allt det där). Och ska tvåan med så ska fan alla andra tecken med också. Hemmalaget kan få tillbaka Hatem Ben Arfa i laget efter att spelfördelaren varit borta skadad i nästan ett år.

5. West Bromwich – Fula Skinkan 1(x)
• WBA har inte tagit någon poäng hemma än – förluster mot Man U och Stoke. Fulham å andra sidan har inte vunnit någon match över huvudtaget än (tre kryss hemma och två torsk borta). WBA har försvararen Tamas avstängd. Jag tror inte att något av lagen kommer att vara så långt nere i tabellen som de är nu när säsongen summeras och det finns en ganska hög högstanivå hos båda gängen, kanske framförallt hos Fula Skinkan som har ett riktigt tufft spelschema just nu med liga, ligacup och Europa League på en kort period. Det är oftast bara topplagen som brukar åka ifrån The Hawthorns med tre pinnar och jag tror på poäng till WBA. Fulham kan få tillbaka Hughes och Johnson efter skador.

6. Wigan – Tottenham (x)2
• Hemmalaget har fått en tung skada på anfallsstjärnan Rodallega som kan vara borta i en månad. Det är även osäkert om försvararen Emmerson Boyce kan vara med mot Spurs som har två raka segrar i ligan. Dock har man ett saftigt spelschema och det kan komma att kosta. x2 borde räcka, men släng med ettan om ni har obegränsat med pengar.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=8G1yjuxdkd8]

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Burnley – Southampton (1) 2
• Hemmalaget har inte någon vidare trupp den här säsongen och har bara en seger på sex matcher – dock ingen hemmavinst än så länge. Kommer den mot Southampton? Den är möjligt. Nykomlingen har öppnat otroligt starkt och toppar Championship i dagsläget – man har gjort överlägset flest mål hittills (19 på sju matcher) och jag kan inte se varför man skulle sluta spela offensivt mot Burnley. Men någon gång kommer det en reaktion och en tid då även Southampton förstår att de inte har en trupp för avancemang till Premier League. 🙂 Många mål att vänta.

8. Portsmouth – Blackpool (x)2
• Lawrence tillbaka i Pompey, men Varney är avstängd och Kitson är fortsatt skadad. Inga nya skador eller avstängningar i Blackpool som nu har fyra raka matcher utan förlust. Portsmouth har stått upp bra i samtliga sina matcher men inte riktigt haft det rätta flytet med sig och ofta förlorat med uddamålet (1 3 3). Pompey har bara en seger på de åtta senaste ligamatcherna och jag tycker inte att man borde vara favorit mot Blackpool som svenska folket just nu tycker: 43% 32% 25% så jag tar helt sonika bort ettan.

9. Bristol C – Hull (x)2
• Det är nästan komiskt att se hur bra Hull har varit på bortaplan både den här och förra säsongen. På de 21 senaste bortamatcherna i ligan så har man bara TVÅ förluster! Man smyger med i toppen och ligger nu strax nedanför kvalstrecket. Bristol däremot kämpar i botten och enligt tränaren kan man komma göra en hel del förändringar inför det här mötet för att få fart på maskineriet. Inga avstängningar eller nya skador oroar i lagen. Målsnålt och jävligt tror jag det kommer att bli. Jag chansar lite och utelämnar ettan.

10. Coventry – Reading (1)x
• Coventry är inte så lättbesegrat som man kan tro, framförallt inte hemma där man bara förlorat en av de sju senaste ligamatcherna (Leicster, 0-1). Carl Baker saknas på mittfältet för hemmalaget, men annars är det inga färska skador. Clive Platt är tillbaka som anfallsalternativ. I Reading är det bara yttern Jimmy Kebes deltagande som är ett frågetecken. Han haltade ut senast mot Doncaster och är osäker till spel. Jag får en krysskänsla, men kryddar med hemmaseger. Ta med alla tecken om ni har råd.

11. Derby – Millwall 1(2) M
• Målvakten Adam Legzdins gör troligtvis debut för Derby då förstakeepern Frank Fielding är avstängd, men annars har man en hyfsat intakt trupp. Och det har även Millwall, men Darius Henderson saknas fortfarande i anfallet. Just nu är det runt 62% på ettan och det kan jag inte acceptera på ett lag som på de tre senaste matcherna har torskat mot mediokert Coventry och ett formsvagt Burnley. Tvåagarderingen kommer tidigt p g a, enligt mig alltså, den skeva procenten. Millwall tog en pinne av topptippade West Ham senast.

12. Doncaster – Crystal P x(2)
• Sean O’Driscoll har fått kicken som Doncasters tränare och Dean Saunders tar nu över ansvaret. En ynka pinne på sju matcherna är den stora anledningen till tränarbytet som inte är uppskattat bland många supportrar och Saunders har inte många matcher på sig att leverera. Kanske vänder det redan mot Crystal P som vanligtvis är ett uselt bortalag – två segrar på de 29 senaste försöken. Krysset känns närmast. Jag kryddar med tvåan.

13. West Ham – Peterborough 1
• Man är ju lite sugen att gardera upp Västra Skinkan här, men jag har lite svårt att hitta motiveringar till det. Peterborough har visserligen ett skadefritt lag men West Ham har kanske Championships bästa trupp och ska inte och FÅR inte tappa pinnar mot nykomlingar om man vill upp direkt i höstadivisionen. Carlton Cole är hur bra som helst och gör två baljor. Snälla Carlton gör två baljor. Minst. Etta.

Packa öronmuffar och damasker så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY
[email protected]

Till startsidan

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.