Stryktipset, vecka 37, 17 september 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 37, 17 september 2011

Hej gänget – ett riktigt tufft stryktips den här veckan och det är inte lätt att placera ut garderingarna. Jag spelar R-4-4-144 (12). Lycka till med kryssandet! /BB

1. Aston Villa – Newcastle 1(x)
• Villa är väldigt svårslaget, både hemma (1 förlust på de 10 senaste) och borta (3 förluster på de 12 senaste). Dock kryssar man ganska ofta oavsett motstånd och jag kan inte låta bli att ta med krysset även här. Båda lagen är obesegrade än så länge och kanske är det Newcastle som imponerat mest hittills.

2. Bolton – Norwich 1
• Bolton har tre förluster i ligan. MEN det har varit mot United, City och Pool så dra inte för stora växlar av det – nu får man sin chans att visa vad man går för och jag tror att Norwich kommer få det svårt att stå emot poängsvältande Bolton. Tuncay, Gael Kakuta och David Ngog kan vara aktuella för spel i hemmalaget.

3. Everton – Wigan 1
• Wigan vinner inte många bortamatcher per säsong (3 på 29 försök) och jag tror inte att man gör det nu heller. Men poäng behöver inte vara omöjligt – så ta med krysset om ni har råd.

4. Swansea – West Bromwich 1(x2)
• Det är bara en tidsfråga innan Danny Graham nätar för Swansea, som fortfarande är mållöst i Premier League. Anfallaren som värvades från Watford inför den här säsongen har haft galet många öppna lägen hittills och det ska bli intressant att se om han kan näta mot WBA. Kemy Agustien, Steven Caulker och Craig Beattie är osäkra till spel för hemmalaget, men lagkapten Garry Monk kan troligtvis spela och därmed med göra säsongsdebut. WBA har ett vasst anfallspar i Odemwingie och Long – dessutom är man otroligt starkt defensivt men en viss Jonas Olsson som kugge. En match där man gärna skulle vilja skala av några tecken p g a procenten, men för mig känns det svårt.

5. Wolverhampton – QPR 1(x2)
• Det är oftast bara topplagen som lyckas åka hem från Molineux Stadium med tre poäng. Men jag får lite olustiga känslor av det här mötet. Det har varit fokus på Wolves förlustfria svit innan torsken senast mot Spurs (0-2 hemma) och det kan mycket väl komma en till. Steven Fletcher kan missa vilket skulle betyda mycket. QPR har värvat gärnet och det är egentligen en fråga om när det ska ge utdelning. Joey Barton gick direkt in som kapten när man spelade 0-0 hemma mot Newcastle senast och han kommer att betyda mycket för QPR. DJ Campbell har haft ett virus i kroppen men ska tydligen vara fit for fight. Jag tar med alla tecken.

6. Blackpool – Cardiff 1(x)
• Nio raka bortamatcher utan förlust för Cardiff så garderingen kommer tidigt för mig. Blackpool kan få tillbaka försvaren Neal Eardley efter skada. Cardiff har inga nya skador att rapportera och kan mycket väl sno med sig en poäng.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=nRb144rBcbs]

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Crystal P – Middlesbrough 2
• Två lag med bra form, framförallt Middlesbrough som inte förlorat den här säsongen och inte tappat en enda poäng på bortaplan (tre raka segrar). Alex Marrow och Steffen Iversen kan vara aktuella för spel i hemmalaget medan Middlesbrough kan tvingas klara sig utan försvaren Stephen McManus som testas sent. Jag chansar järnet, hoppas att Middlesbroughs superform håller i sig och spikar tvåan.

8. Leicester – Brighton 1
• Alla väntar på att det ska lossna för Leicester som framförallt har ett anfall i Premier League-klass. Paul Gallagher borta i uppåt fem veckor för Leicester – hans ersättare Andy King levererade dock direkt när han ersatte skadade Gallagher i matchen borta mot Barnsley senast och gjorde kvitteringsmålet där (1-1). Inga nya skador i Brighton som öppnat serien lysande med fem segrar och en oavgjord. Jag tycker att procenten på ettan lockar och spikar. Någon gång måste Brighton ner på jorden – varför inte nu?

9. Barnsley – Watford  1(x)
• En hel del skador i Barnsley som nu troligtvis får Ricardo Vaz Te och Nathan Doyle tillbaka. Trots manfall så har man tre raka utan förlust och senast klarade man 1-1 mot Leicester. Även Watford är obesegrat de tre senaste ligamatcherna och senast tog man säsongens första seger när man bortaslog Reading. Finns giftiga anfallare i Watford som kan ställa till det mot ett inte speciellt hemmastarkt Barnsley.

10. Hull – Portsmouth 1(x2)
• Hull har en mycket kännbar skada på försvaren och kaptenen Andy Dawson som kan vara borta i hela sex veckor. Pompey brukar kunna roffa åt sig en poäng lite då och då på bortaplan. Framförallt är Hull INTE ett stabilt hemmalag. Målsnålt och jävligt antagligen och det finns möjligheter för Pompey att ta detta.

11. Leeds – Bristol C 1(x2)
• Näru snusk-Leeds, det blir ingen spik den här gången – tvärtom. Becchio tillbaka i anfallet efter skada – man har dessutom värvat duktiga finländarna Forssell och Väyrynen. McAllister fortfarande borta för Bristol som agerar en aning ojämnt men kan ställa till det mot Leeds som kan bete sig precis hursomhelst. Procenten lockar dessutom.

12. Peterborough – Burnley 1
• Två raka torskar nu för Peterborough som inledde serien lysande. Burnley har en tunn trupp och agerar en aning ojämnt. Svårbedömd match, men utgångsettan ska definitivt garderas om ni har råd.

13. Reading – Doncaster 1(x)
• Jumbomöte. Inget av lagen har lyckats att vinna den här säsongen och räkna med att det kommer att osa av dåligt självförtroende på planen. Hemmalagets anfallare Noel Hunt och Hal Robson-Kanu testas sent medan Doncasters skadelista är fortsatt lång – dock kan Shelton Martis (back) and Brian Stock (mitt) eventuellt vara tillbaka. För hög procent på ettan.

Packa nässpray och öronproppar så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY
[email protected]

Till startsidan

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.