Europatipset, vecka 26, 11 september 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Europatipset, vecka 26, 11 september 2011

10 rätt igår, men smak på mer. Pling på Leicester, Pool och Peterborugh hade smakat. Men va fan, bara att bryta ihop, komma igen och gå vidare med Europatipset. R-0-7-16 (12) + två matematiska helgarderingar. 144 spänn. Lycka till! /BB

1. Fulham – Blackburn 1
• Fula Skinkan är bra mycket bättre än vad tabelläget visar. Man har en hyfsat skadefri trupp och kan troligtvis ställa starkast möjliga elva på benen. Blackburn har visserligen värvat Yakubu, men Nelsen, Pedersen och Dunn är osäkra till spel. Precis som ni röstade så tror jag också att Rovers är en het nedflyttningskandidat (se omröstningen). Fulham tar sin första seger för säsongen nu.

2. Djurgården – Trelleborg 1
• Ångestladdat möte i botten av den allsvenska tabellen. Viktiga poäng på spel och jag tycker att det är fördel Djurgården. Varför? Svar: Mattias Jonson. Veteranen ska enligt uppgift vara redo för spel och det brukar betyda mycket för Järnkaminerna. TFF håller för tillfället inte allsvensk klass och kommer få det svårt att hålla sig kvar.

3. IFK Göteborg – Malmö FF 1(x2) M
• Elmar Bjarnason och Jakob Johansson avstängda i IFK. Tung förlust för MFF i veckan borta mot Gefle och just bortaspelet har inte fungerat alls för skåningarna den här säsongen (2 5 4). Men spelarmaterialet man har är kanske allsvenskans bästa och man kan ställa till det mot samtliga lag. Fördel IFK, men med tanke på MFF:s kapacitet och avstängningar i IFK så följer alla tecken med.

4. Espanyol – Bilbao 1(x2) M
• Känns öppet och ovisst. Espanyol har tappat Osvaldo och därmed en hel del offensiv kraft. Bilbao är bättre på hemmaplan men jag får olustiga känslor av den här matchen och helgarderar tidigt. Utgångsettan är dock given.

5. Osasuna – Sp. Gijon 1
• Osasuna är vanligtvis ett mycket starkt hemmalag och förlorar max 4-5 matcher på Reyno de Navarra. Sporting Gijon å sin sida har under de två senaste säsongerna vunnit FYRA bortamatcherna – SAMMANLAGT. Tvåan försvinner snabbt i mina tankegångar. Och krysset också. Hemmapremiär kommer naturligtvis vara en ordentlig tändvätska för Osasuna.

6. Racing S – Levante 1(x)
• Levante har förlorat sin målkung förra säsongen,  Caicedo, till Lokomotiv Moskva och nog för att man fick rejält med kosing – men vem ska göra målen? Det är det svår andra året för Levante i Primera och jag tror att man får det riktigt svettigt. Man har inte vunnit en seriematch sedan 17 april. Santander var nära att skrälla borta mot Valencia i premiären  (3-4 borta). Skavanker i båda lagen, bl a på svenske Kennedy i hemmalaget.

7. Vallecano – Zaragoza 1(2)
• Zaragoza åkte på en riktigt snyting i premiären när man föll med 0-6 mot Real, och det var i underkant. Till den här säsongen har förlorat flera nyckelspelaren. Vallecano är nykomling som trots ekonomiskt trubbel kravlade sig upp till Primera. Man grejade 1-1 borta mot Bilbao i premiären och visst borde man till inför hemmapubliken?

8. Palermo – Inter (x)2
• Ett Palermo utan Pastore känns uddlöst. Ingen Etoo i Inter, men Forlan borde kunna fylla hans skor bra. Hemma på Sicilien är Palermo starkt, men mot så här bra motstånd tror jag man är nöjt med en poäng.

9. Fiorentina – Bologna 1(x)
• Ramirez, Vantaggiato och Crespo avstängda i Bologna som sällan gör bort sig i Florens – ofta täta matcher lagen emellan. Fiorentina var en besvikelse ifjol och kan mycket väl bli ett topplag. Jag tycker dock att ca 75% på ettan är lite väl högt.

10. Lecce – Udinese (x)2
• Benassi avstängd i hemmalaget och detsamma gäller Bentatia i Udinese. Lecce har förlorat en hel del lirare inför säsongen och jag tror att man kommer få det tufft att hålla sig kvar i högsta ligan. Udinese har förlorat kuggar som Sanchez till Barca, Zapata till Villareal och Inler till Napoli. Di Natale är dock kvar och som vanligt galet giftig i anfallet.

11. Roma – Cagliari 1(x)
• Roma imponerar inte på mig och sviker ofta. En hemmapremiär inte helt utan frågetecken för lagets kapacitet. Nog för att man brukar ha lätt för Cagliari (sex raka hemmavinster) men skrällarna duggar tätt i de europeiska ligorna (framförallt i premiärerna) och ett kryss behöver inte vara bortkastat. Roma har bl a värvat Bojan från Barca.

12. Köln – Nürnberg 1(x)
• Köln har ett hyfsat intakt lag sedan fjolåret och med Podolski och Novakovic på topp så går inget lag säkert. En hel skador i Nürnberg. Efter en tung inledning på säsongen med två torsk har Köln kommit igång lite med oavgjort mot Kaiserslautern och vinst borta mot Hamburg.

13. Wolfsburg – Schalke 2
• Wolfsburg har tre raka torsk nu och defensiven är allt annat än imponerande. Det kan bli kostsamt mot Schalke som öser in mål för tillfället – Huntelaar verkar vara i galen målform! Men heter man Klaas Jan i förnamn så är man fan värd att trösta sig själv med några baljor. 🙂 Chansar och spikar tvåan! Kom igen nu KLAAS JAN!

BERMUDABENNY
[email protected]

Till startsidan

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.