Stryktipset, vecka 34, 27 augusti 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 34, 27 augusti 2011

Tjena gänget, här kommer mitt stryktipsförslag – hoppas det ska smaka! R-3-3-24 (12) + tre matematiska halvgarderingar. Det kostar 192 kronor. Lycka till! /BB

1. Blackburn – Everton (x)2
• Både lagkapten Samba och Nelson kan vara tillbaka i Blackburns backlinje vilket är ett ordentligt plus. Men samtidigt håller övriga truppen ingen vidare nivå. Everton imponerade inte i premiären men kanske har man fått ordning på fötterna nu? Saha var matchotränad och Cahill/Arteta småskadade. Blackburn känns nästan som en nedflyttningskandidat och Everton har en bra chans att revanschera sig efter premiärförlusten mot QPR.

2. Chelsea – Norwich 1
• Analyser är överflödiga – Chelsea ska inte ha några problem med Norwich som kanske har seriens svagaste trupp. Naturligtvis ingen sexig procent att strecka hemmalaget, men det får bli så den här gången. Petr Cech garanterat borta för Chelsea. Man har värvat vasse Mata från Valencia och han är troligtvis med i truppen. Norwich-försvararen Leon Barnett avstängd efter sitt röda kort mot Stoke.

3. Swansea – Sunderland (x)2
• Lagkapten Garry Monk fortsatt borta i Swansea. O’Shea gör debut för Sunderland och kommer att göra lagets redan starka backlinje ännu starkare. Swansea är sugna på sin första trepoängare i Premier League men jag tror man får vänta lite till. Ett nästan helt skadebefriat Sunderland blir för tufft.

4. Kalmar FF – IFK Göteborg 1(x2)
• Men alltså, försvinn från kupongen djävulska allsvenskan! Vik hädan! Inte lätt att komma fram till någonting vettigt. KFF kan vara ur formsvackan efter överkörningen av Norrköping. IFK kan störa samtliga lag i serien med sin vassa offensiv. Jag helgarderar.

5. Crystal P – Blackpool (x)2 M
• Här gillar jag procenten på Blackpool. Visst Crystal P har tre raka segrar men Hull, Burnley och Coventry är inte i bästa slag direkt. Nu kommer ett av ligans bästa gäng med en stekhet Kevin Philips, 38 år, på topp. Jag tror att Blackpool åker hem med minst en pinne. Flera skador i Crystal P medan Blackpool är relativt skadebefriat.

6. Hull – Reading 1(x2)
• Viktiga backarna Gorkss och Griffin kan båda vara tillbaka för Reading, medan Hull troligtvis förändrar en hel del i startelvan trots få skador på grund av att man redan torskat tre hemmamatcher den här säsongen. Reading är uddlöst utan sålda Long och det hela känns ovisst.

7. Leicester – Southampton 1
• Tung inledning på säsongen för Leicester, men spelet har börjat lossna och när man väl får igång maskineriet så blir man svåra att stoppa för samtliga lag i serien. Southampton sprudlar av självförtroende efter fyra raka segrar, men en reaktion är att vänta. Och jag chansar på att den kommer nu.

8. Portsmouth – Cardiff 1(x2)
• Pompeys heta värvningar Huseklepp och Benjani kan eventuellt spela från start, vilket skulle betyda mycket. Inga stora skadebekymmer i hemmalaget. Även Cardiff har en i stort sett frisk trupp och duktiga Filip Kiss och Aron Gunnarsson kan vara redo för spel efter lite skavanker. Cardiff är ett riktigt bra bortalag och har faktiskt inte förlorat på de senaste åtta matcherna på resande fot. Pompey blandar och ger och jag kan inte utelämna något tecken.

9. Brighton – Peterborough 1
• Brighton är stekhett och nu ställs nyinköpte anfallaren Craig Mackail-Smith mot den klubb han representerade förra året och hjälpte upp i championship. Han gjorde f ö de avgörande målet mot Sunderland i veckans ligacup-match. Peterboroughs 7-1-vinst mot Ipswich var förvisso imponerade, men Ipswich fick två man utvisade, och i veckan när man mönstrade samma elva mot Middlesbrough i Ligacupen så torskade man hemma med 0-2. Liten chansning, men jag spikar ettan.

10. Derby – Burnley 1(x) M
• Succéstart för Derby – fyra raka segrar imponerar, men jag tycker inte att spelet är lika imponerande. Man har haft en hel del flyt och det kan komma en reaktion snart. Varför inte mot Burnley? Anfallaren Jamie Ward troligtvis borta skadad i Derby. Man har bara två mittbackar att tillgå och en av de två, Jason Shackell, dras med ryggproblem men spelar troligtvis ändå. Burnleys försvarare Michael Duff testas sent men mittfältaren McCann ska vara tillbaka. Marvin Bartley är avstängd. Jag tar med ett kryss.

11. Ipswich – Leeds (x)2
• Lee Martin och Tommy Smith i Ipswich utvisades i katastrofmatchen mot Peterbrough (1-7) och är avstängda. Tre raka ligaförluster för Ipswich och sjuka 3-13 i målskillnad på dessa. Leeds tog en imponerande poäng i söndags när man kvitterade borta mot West Ham i 90:e minuten (2-2) och har efter två inledande förluster nu sju poäng på tre matcher. Det kan mycket väl straffa sig, men jag chansar och utelämnar ettan.

12. Middlesbrough – Coventry 1
• Middlesbrough är i kanonslag och framförallt hemma är man riktigt svåra att bemästra. Jag tror att man har bra chans att åtminstone nå kvalplats den här säsongen. Scott McDonald saknas i anfallet och Justin Hoyte troligtvis i försvaret för Middlesbrough. Det är dock ingenting mot Coventry som har en hel drös spelare på skadelistan. Coventry känns, till skillnad från Middlesbrough, väldigt uddlöst och jag kan inte se hur man ska ta poäng.

13. Millwall – Barnsley 1(x) M
• En hel del skadebekymmer i Millwall som saknar mittfältaren Liam Trotter och anfallslånet (Leicester) Dany N’Guessan och det är oklart om yttern Chris Hackett kan spela. Dessutom har man ett gäng andra lirare på skadelistan sedan tidigare. Barnsley har lånat in Manchster United-löftena Danny Drinkwater, 21, and Cameron Park, 19, och de kan mycket väl få chansen. Men precis som Millwall har Barnsley en ganska lång skadelista. Fördel Millwall, men jag ger Barnsley poängchans.

Packa speedos och flip-flops så ses vi på Arlanda på söndag!

[polldaddy poll=5455069]

BERMUDABENNY
sparkapchspring@hotmail.se

Till startsidan

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.