Europatipset, vecka 33, 17 augusti 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Europatipset, vecka 33, 17 augusti 2011

Välkomna till Zagreb, MFF-lirare.

Så, Europatipsdags, med en hel del trevliga matcher på kupongen. Det blir ingen omfattande analys från min sida, men väl några tankar om raden. Matcherna 9-13 spelas på torsdag.

Ried har bara vunnit TRE av de NITTON senaste ligamatcherna. Hur fan fick man en Europaplats egentligen frågar ni då? Jo, man vann cupen mot ett division 2-gäng. Just nu ligger man sist i österrikiska bundesliga och man kommer att få det jobbigt mot PSV som om man inte underskattar motståndet borde kunna vinna. Ried är dock det kryssvänligaste laget jag sett på länge (förutom BK Forward kanske) så krysset följer med efter viss tvekan. Dessutom är 65% på PSV-tvåan väl högt.

Wizla Krakow har inte spelat oavgjort hemma på 17 matcher (tre förluster) och det har man antagligen inte råd att göra nu heller om man ska kunna ta sig vidare. Bara vinst som gäller hemma mot Apoel Nicosia från Cypern! Vilket kan straffa sig. Bortalaget har en futtig oavgjord på 23 matcher (sex förluster) och jag tar med skrälltvåan.

Helgarderingar. Spanska ligan har inte startat än och frågan är hur det är med Villareals och Sevillas matchtempo. Odense är underskattat och Hannover har öppnat ligaspelet starkt med två raka segrar.

Skrällar. Bayern München har inte startat imponerande den här säsongen och Zürich kanske kan störa? Thuns konstgräs oroar Stoke-ledningen och dessutom dras britterna med skador. Thun är starkt hemmalag men kryssar ofta. Nästan 80% på Millwall är ett skämt och jag tar med skrälltvåan på Peterborough till typ 8%.

Spikar. Chanssinglar ettan på Barca. Xavi, Pique, Busquets och Pedro spelar antagligen. De stod över den första matchen där Real var bättre. Jag hoppas mycket på att Blackpools form ska hålla i sig mot Derby. Sedan tror jag att båda svensklagen åker på däng. Zagreb är bättre än Glasgow och MFF får svårt. HIF har sålt av en drös med lirare och jag tror att Standard Liege blir för svår nöt att knäcka borta.

R-0-7-16 (12) + två matematiska helgarderingar. 144 kronor.

BERMUDABENNY
sparkaochspring@hotmail.se

till startsidan

[polldaddy poll=5424576]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.