Stryktipset, vecka 32, 13 augusti 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 32, 13 augusti 2011

Den stora dagen är här – premiär för Premier League! Det firar vi med 13 rätt, eller hur? R-4-4-144 (12) från min sida. Hur tänker ni om veckans kupong? Kommentera gärna som vanligt. Lycka till! /BB

MIN RAD UTAN ANALYSER

1. Halmstad – Häcken 1 2
• Har Halmstad hittat någon slags form nu efter 5-4 mot Norrköping? Eller blir det tillbaka i gamla spår och torsk mot Häcken? Svårbedömt, men något som är säkert är att Halmstad måste gå för tre poäng för att ha någon som helst chans att kravla sig upp på åtminstone en kvalplats. Och det, som ni alla vet, kan straffa sig. Speciellt mot ett Häcken som kan ställa om snabbt med Chibuike, Makondele och Ranegie i spetsen. Det kan såklart straffa sig för mig med, men jag spelar 1 2. Många mål att vänta?

2. Mjällby – Syrianska 1
• Omotoyossi och Özdemirok avstängda efter deras röda kort mot Helsingborg senast. Man får dock tillbaka Arneng. Viktig match i bottenstriden och jag tror att Syrianska kommer att få riktigt svårt att ta poäng. Mjällby är starkt hemma och har flera offensiva lirare som kan avgöra matcherna, bl a Löfquist, Ekenberg och Eriksson.

3. Blackburn – Wolverhampton 1(x2)
• Blackburns trupp är inte skräckinjagande direkt och nu saknar man troligtvis de två ordinarie mittbackarna Samba och Nelsen p g a skador. Dessutom har nye mittfältaren Petrovic visa-problem och spelar troligtvis inte. Wolves har haft en bra försäsong och det enda stora orosmolnet för premiären är Kevin Doyle – det är 70/30 att anfallaren kan spela. Han betyder mycket. Blackburn brukar vara bra hemma, men jag är inte helt övertygad om lagets kapacitet i år. Målsnålt?

4. Fulham – Aston Villa 1(x)
• Villa har nästintill skadefri trupp och det är bara backen Cuellar som inte kan lira. Har förstärkt med offensive N’Zogbia och Given i mål men tappat stjärnor som Young (United) och Downing (Liverpool). Fulham är urstarkt på Craven Cottage där man bara förlorade fyra matcher förra säsongen, lika många som Villa vann borta.

5. Liverpool – Sunderland 1
• Gerrard och Skrtel är definitivt borta för Pool. Glen Johnson testas sent. Suarez kan eventuellt spela och om han är i form så är det såklart ett jätteplus. John O’Shea som Sunderland köpte från Man U i somras är skadad och spelar inte. Men andra nyförvärv som Keiren Westwood, Wes Brown, Craig Gardner, David Vaughan, Sebastian Larsson, Connor Wickham och Ji Dong-won slåss alla om en plats i startelvan. Liverpool har haft en medioker försäsong men tänder till i premiären på Anfield.

6. QPR – Bolton 1(x)
• Forwarden Rob Hulse är skadad för nykomlingen QPR men man har onekligen värvat intressanta anfallsalternativ i DJ Campbell och Jay Bothroyd. Mittfältsmotorn Adel Taarabt var dominant i Championship och frågan är hur han står sig i högsta serien. Nigel Reo-Coker och Chris Eagles är två intressanta värvningar i Bolton och de kan ev starta. Men jag tror att Bolton får problem – förra året vann man bara två bortamatcher och man får svårt att hålla tätt mot QPR:s vassa offensiv.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=LhdSdGfbBow&feature=autoplay&list=PL6474A761007A88C2&index=10&playnext=5]

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Tottenham – Everton 1
• LOTTAS. Tio tidningar: 10 0 0. 75% chans på att lotten hamnar på Spurs. Det är en väldigt hög siffra och jag väljer att chansspika. Grymt trist med lottning bör tilläggas!

8. Wigan – Norwich 1
• Jag tror mycket på Victor Moses i Wigan. Den 20-årige mittfältaren har utvecklats ordentligt och legat bakom de flesta målen under försäsongen. Wigan går sällan på pumpen hemma och förutom den chockerande premiärförlusten mot Blackpool (0-4) förra säsongen så föll man bara mot Chelsea, United, City, Newcastle och Villa. Men motståndet är inte det lättaste. Norwichs fantastiska bortaspel förra säsongen var en stor anledning till att man tog upp till högsta ligan. Hemmalaget får troligtvis klara sig utan mittfältaren McCarthy. Jag spikar ettan, men gardera om ni har råd.

9. Birmingham – Coventry 1
• Midlands-derby där storebror Birmingham tar emot Coventry. Spelarflykt från Birmingham efter degraderingen till championship, men man har fortfarande ett så pass bra lag som ska kunna slåss i toppen. King och Zigic fortsatt skadade i anfallet. Många skador som stör i Coventry och dessutom är mittfältaren Carl Baker avstängd efter utvisningen mot Leicester i premiären. Utgångstecknet är givet.

10. Ipswich – Hull 1(x2)
• Apropå bra bortalag: Hull har en förlust på de 18 senaste bortamatcherna i championship och den kom i sista bortamatchen förra säsongen. Ipswich har gjort flera intressanta värvningar och det bar frukt direkt när man vann premiären borta mot Bristol C med klara 3-0. Nu får man klara sig utan mittbacken och nyförvärvet Ivar Ingimarsson som skadade sig på träning i veckan och kanske även mittbackkollegan Damien Delaney som är småskadad. Inga trevliga avbräck alls och det öppnar lite för Hull som kvalitet i truppen. Ettan är överstreckad tycker jag.

11. Leeds – Middlesbrough 1(x2)
• Ni som läste förra veckan vet vad jag känner för Leeds och lagets instabilitet. Att de dessutom torskade med 0-3 mot nykomlingen Southampton visar att jag hade lite rätt ivarjefall. 🙂 Middlesbrough är inget dåligt lag och kan mycket väl ta en poäng eller tre på Elland Road. Leeds har förvisso 16 raka utan förlust hemma men förra säsongen föll man direkt i hemmapremiären mot Derby och kanske gör man något liknande nu. Becchio osäker till spel för Leeds.

12. Leicester – Reading 1(x)
• Anfallaren Shane Long har lämnat Reading för West Bromwich och han kommer vara otroligt svår att ersätta (23 mål/47 matcher förra säsongen). Antagligen blir det Mathieu Manset som ersätter – han gjorde f ö båda målen när Reading vände 0-2 till 2-2 de sista fem minuterna i hemmapremiären mot Millwall. Leicester tvingas avvara Vassell då han visades ut efter tio minuter mot Coventry senast och är följaktligen avstängd. Reading får klara sig utan skadade trion Shaun Cummings, Marcus Williams och Simon Church. Jay Tabb är avstängd. Reading är ett bra bortalag och vann förra säsongen borta mot Leicester. Utgångsettan går inte att komma ifrån, men jag tycker ändå att lyxkrysset är motiverat.

13. Millwall – Nottingham 1(x2)
• Två lag som är relativt skadebefriade, dock får Millwall klara sig utan mittfältaren Therry Racon i månad då han skadade sig i veckan. Anfallarna McQuoid och Batt är också borta. Forest har ett intakt lag och borde kunna störa Millwall som agerar en aning ojämnt. En svårbedömd match och jag väljer att helgardera.

Packa cyklop och moonboots så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY
[email protected]

Till startsidan

[polldaddy poll=5380604]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.