Stryktipset, vecka 31, 6 augusti 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 31, 6 augusti 2011

Är ni lika laddade som jag? Nu är England här för att stanna ett bra tag och fy fan vad härligt det är! Att det är en riktigt svår kupong gör inte så mycket – nu är jag mest glad över att det äntligen är igång. R-4-4-144 (12) som gäller från min sida. Lycka till! /BB

1. Mjällby – Malmö FF x(2)
• Leandersson (vänsterback) och Osiako (mittfält) avstängda för Mjällby efter att både dragit på sig ett tredje gult kort senast borta mot Kalmar – en match som man vann med hela 3-0. Imponerande med tanke på att man hade sju skott på mål. Svårbedömd match detta. Mjällby trivs mot MFF (4-2 i fjol och 1-0 o cupen innan det) och det kan komma en baksmälla för MFF efter den krigsliknade drabbningen med Glasgow i CL-kvalet. MFF har sju raka bortamatcher i allsvenskan utan vinst. Mjällby har två raka segrar mot formsvaga lag. Mjällby vann hemma senast mot Gefle – man har inte vunnit två hemmamatcher i rad under hela säsongen. Magkänslan säger MFF-poäng.

2. Trelleborg – Gefle 1
• Två formsvaga lag. Trelleborg har dock två raka hemmavinster och får utgångstipset. Båda lagen tros få tillbaka spelare – Demir (mitt) efter avstängning och Jensen (anf)/Mellander (back) efter skador. Dessutom har man värvat backen David Simbo från Motala. Gefle hoppas på att viktige anfallaren Mikael Dahlberg ska vara tillbaka, men han har fortfarande känningar i baksida lår. TFF får klara sig utan Magnus Andersson som är avstängd.

3. Degerfors – Åtvidaberg 1
• Bruksderby! Försvararen Marcus De Bruin avstängd i Degerfors som tog imponerande seger borta mot Öster senast. Åtvidaberg vann visserligen senast bortamatchen mot jumbon Qviding men på de fem bortamatcherna innan den har har man 4 torsk + 1 kryss. Att man ligger så pass högt i tabellen har med tryggheten på Kopparvallen och dess konstgräs att göra. Jag hoppas på mycket folk på Stora Valla och Degerforsseger (fast det får man kanske inte erkänna som ÖSK-supporter?)

4. Lim. Bunkeflo – Örgryte 1(x2)
• Öis har värvat en hel del intressanta spelare, som Tommy Lycén, Andreas Clarholmn och Patrik Elmander. Mittfältaren Jakob Olsson är dock avstängd nu efter ett rasistiskt uttalande i en träningsmatch mot Gunnilse. LB07 har värvat mittfältaren Charles Anderson från Öster. Skåningarna har bara en vinst på de åtta senaste ligamatcherna och segern kom hemma mot Norrby då man vände 0-3 till 4-3. Vändningen startade i 54:e minuten med utvisning för Norrby, straff för LB07 och 1-3. Örgryte har tre raka bortatorsk och känns precis som LB07 inte speciellt pålitligt. Jag helgarderar.

5. Brighton – Doncaster 1
• Nykomlingen Brighton verkar satsa hårt. Man har byggt nya arena och värvat och hel del nya lirare, bl a Craig Mackail-Smith som öste in mål för Peterbrough förra säsongen. Dessutom har man lånat in den unge mittfältaren Kazenga LuaLua från Newcastle som man hoppas mycket på – han gjort f ö mål när Brighton nyligen föll i en träningsmatch mot Tottenham med 2-3. Doncaster har värvat en del också, men inte lika namnkunniga som Brighton. Precis som förra säsongen så oroar skador lägret i bottentippade Doncaster. Jag tror på Brighton. Premiär hemma, nya i Championship, fullsmockad arena och bra offensiva värvningar avgör.

6. Bristol C – Ipswich 2
• Viktige försvararen Jamie McAllister troligtvis borta skadad för Bristol, detsamma gäller backkollegorna Christian Ribeiro och Damion Stewart. Backkris direkt alltså och man har lånat in Jordan Spence från West Ham, precis som man gjorde förra säsongen. Ipswich har inga skadebekymmer och har värvat intressanta lirare. Namnkunniga spelare som Ivar Ingimarsson, Aaron Cresswell, Lee Bowyer, David Stockdale, Jay Emmanuel-Thomas, Michael Chopra och Nathan Ellington är klara för klubben. Jag spikar tvåan. Chansning? You bet.

7. Burnley – Watford 1(x)
• Hemma på Turf Moor är Burnley starkt och förlorar inte många matcher på en säsong (fem förra året). Man har bl a värvat den irländska landslagsmannen Keith Treacy från Preston. Profiler som Chris Eagles, Tyrone Mears, Clarke Carlisle och Chris Iwelumo har alla lämnat klubben och den sistnämnda har faktiskt gått till premiärmotståndarna. Watford gjorde en lysande första halva av förra säsongen men avslutade katastrofalt med bara fem poäng på de nio sista matcherna. Förutom Chris Iwelumo är Mark Yeates, David Mirfin, Carl Dickinson, Prince Buaben och Craig Forsyth nya ansikten i klubben.

8. Derby – Birmingham (1)x(2)
• Två lag redan hårt skadedrabbade. Derby tros tvingas spela utan 4-5 ordinarie spelare medan Birmingham har skador på bl a anfallarna Marlon King, Nikola Zigic och Cameron Jerome.

9. Middlesbrough – Portsmouth 1(x)
• Middlesbrough är svårslaget hemma – det visade man framförallt under de 14 sista hemmamatcherna förra säsongen då man bara förlorade mot QPR och Swansea (båda i Premier League nu). Ett av nyförvärven i Portsmouth Luke Varney kan komma att spela med Kanu i anfallet då Dave Kitson dras med en skada. Precis som förra året en tunn trupp hos Pompey som ibland dock kan överraska. Lagen har mötts sju gånger i Middlesbrough sedan 2003 – fem har slutat oavgjort. Jag tar med krysset.

10. Nottingham – Barnsley 1(x)
• Nya Forest-coachen Steve McClaren har öppet uttryckt sin frustration över att inte fler lirare har värvats. Man har förlorat nio spelare men bara införskaffat Andy Reid, George Boateng och Jonathan Greening. Frågan är vad sådana utspel gör med stämningen i laget. Hursomhelst är man favorit hemma mot Barnsley och man ska vara med och slåss i toppen av ligan. Men jag tar med skrällkrysset – Barnsley, med en ganska hög spelaromsättning inför säsongen, har haft en bra försäsong med idel segrar och nya tränaren Keith Hill har verkligen satt sin prägel på klubben.

11. Peterborough – Crystal P 1(x2)
• Nykomlingen Peterborough är naturligtvis grymt laddad för spel i Championship, och att premiären är på hemmaplan gör ju inte saken sämre. Man får troligtvis klara sig utan målisen Joe Lewis här. I Crystal P är försvararna Andrew Davies, Andy Ramage och Ryan McGivern  inlånade från Stoke, QPR resp Manchester C då man har problem i backlinjen med skador och avstängningen på Dean Moxey. Crystal P var usla borta förra säsongen (en seger) men nu är nu och jag tycker det är väldigt ovisst. Helgardering.

12. Reading – Millwall 1
• Lite skadebekymmer i båda lägren. Sena test på mittfältaren Leigertwood och anfallaren Church i Reading medan det i Millwall är frågetecken för lagkaptenen Paul Robinson. Reading har helt klart det bättre laget här och ettan blir svårmotiverad att gardera.

13. Southampton – Leeds 1(x2)
• Här däremot är det alla garderingar som finns + några till som gäller. Under hela min tid som tippare så är det nog just dessa två lag som ställt till det allt som oftast. Southampton som nykomlingar kommer nog ha några procent extra att ge. Men Leeds är Leeds och ja, för mig är ekvationen ganska enkel: Leeds + stryktips = helgardering.

Packa myggmedel och armborst så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY
[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.