Europatipset, vecka 31, 3 augusti 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Europatipset, vecka 31, 3 augusti 2011

Så, då var det dags för Europatipsdags igen. Många returmöten Europa League och Champions League på kupongen och det brukar vanligtvis vara ganska knepigt att tippa. Men det är då vi smyger oss på Svenska Spel när de minst anar det och tar hem alla miljonerna, eller hur?

Några tankar:

• Mötet mellan Trabzonspor och Benfica spelas inte i Trabzon utan i Istanbul, vilket såklart är en fördel för portugiserna. Men Benfica är inget fantastiskt bortagäng så jag kryssgarderar.

• Mina 1 2-garderingar på Plzen-Rosenborg, Häcken-Nacional och Elfsborg-Aalesund är av olika skäl. Den första p g a Rosenborgs höga potential och cup-rutin, får man allt att stämma så kan man mycket väl vinna, vilket man måste för att ta sig vidare. Angående Elfsborg och Häckens matcher så kommer de garderingarna av att det känns ovisst vilka lirare de egentligen ställer upp med. Vilar Elfsborg/Häcken nyckelspelare, tar en torsk och satsar på serien eller ställer Aalesund/Nacional in ett halvrisigt gäng då man tror att det är klart?

• Rumänska Vaslui har inte förlorat en tävlingsmatch hemma på nästan ett år. Förra året i Europa League-kvalet så åkte man ut mot storlaget Lille, men klarade 0-0 hemma. Nu måste man dock vinna mot holländska mästarna Twente (0-2 i första mötet) och det kan straffa sig. Twente har haft en lysande försäsong och öser in mål. Man vann även supercupfinalen mot Ajax senast. Jag spikar tvåan men lyxkryssa om ni har råd.

• Mina helgarderingar hamnar i Malmö-Glasgow och Sundsvall-Falkenberg. Den knyter sig ibland för MFF och nu när det har blivit galet mycket fokus på Malmös bragd i bortamötet och pressen som kommer med det så kan säkerligen allt skita sig. Men jag hoppas de klarar det. Falkenbergs bortaspel är som vanligt imponerande och jag tror inte att man har överdrivet med respekt för något av lagen i superettan – man vet att man tagit många skalper på bortaplan och att man kan göra det igen. Sundsvall må vara i kanonform, men det är FFF också och 14% på tvåan är för lågt enligt mig.

• Undrar ni över något får ni kommentera eller mejla så svarar jag i mån av tid!

Min rad, R-0-7-16 (12) + två matematiska helgarderingar. 144 spänn. Match 9-13 spelas imorgon torsdag.


BERMUDABENNY
sparkaochspring@hotmail.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.