Stryktipset, vecka 30, 30 juli 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 30, 30 juli 2011

Hej gänget, nu är jag tillbaka. 12 rätt på mitt-i-veckan-europatipset och förhoppningsvis blir det bättre på stryktipset. Men det är en riktigt tuff kupong! Häcken-Syrianska spelas på söndag. Mitt system: R-4-4-144 (12), men mitt förslag är att helgardera samtliga matcher. 😉 Lycka till! /BB

Klicka här för att se min rad utan analyser och annat babbel.

1. Häcken – Syrianska 1
• Åtta förluster, en vinst och tre gjorda mål är Syrianskas bortastatistik. Föga imponerande. Och mot Häcken som nog givit upp Europacupdrömmen efter 0-3 borta mot Nacional får man det jobbigt. Häcken är ett riktigt starkt hemmalag (5 3 1). Tillsammans med MFF har man en match mindre spelad än övriga och tre poäng här gör man tar steget upp till ett åtråvärd toppfyraplacering.

2. Malmö FF – Djurgården 1(x)
• Jonson antagligen borta skadad för DIF. Dessutom är ytterbackarna Petter Gustafsson och Kebba Ceesay avstängda. Det bäddar inte för Djurgården som kommer att få det svettigt på Swedbank Stadion. MFF:s form har varit sådär i allsvenskan, men hemma är man starkt (5 1 2), på de nio senaste tävlingsmatcherna har man bara en förlust och segern senast borta mot Glasgow Rangers måste ha gjort mycket för självförtroendet. Men. Det finns en risk att MFF kanske vilar spelare – guldet är kört sedan länge och man kanske väljer att lägga krutet på Champions League. Retur mot Glasgow redan på onsdag och frågan är som sagt var man har sitt fokus. Skrällvarning.

3. Norrköping – Trelleborg 1(x2)
• Försvararen Petru Racu avstängd för Peking som har blott en seger på de 13 senaste seriematcherna. Det är svårt att förlita sig på att ett sådant gäng ska vinna mot Trelleborg. Att utelämna något tecken överhuvudtaget känns faktiskt fel. Även fast TFF har massa förluster på senare tid så har motståndet varit ganska tufft (visst två torsk mot Syrianska imponerar inte), men man har nyligen slagit både Kalmar och IFK Göteborg – visserligen på hemmaplan, men potentialen finns där och mot ett av seriens sämre lag kan man slå till.

4. Assyriska – GIF Sundsvall 1(x2)
• Det är tur för både Assyriska och Sundsvall att superettan är så pass jämn som den är, annars skulle inte något av dessa lagen ha hängt med i racet. Sundsvall var bedrövligt i inledningen av säsongen och Assyriska sladdar nu på slutet med hemmaförluster mot bottenskrap som Qviding och Värnamo. Det här kan sluta hursomhelst – Assyriska har hög potential och kan störa samtliga i serien, men samtidigt som sagt, torska mot botten. Sundsvall har fyra raka vinster, men sviter bryts hela tiden och Assyriska brukar ha lätt för Giffarna.

5. Brage – Falkenberg (1)x2
• Dalmasarna är riktigt svårslagna och har sju raka hemmamatcher utan torsk (fyra oavgjorda dock) och den enda hemmaförlusten har kommit mot serieledande Ängelholm. Nu får Brage klara sig utan Tobias Johansson på mittfältet då han är avstängd. Falkenberg är ruggigt bra just nu – fem raka segrar i ligan och är som vanligt ett enormt bra bortalag.

6. Brommapojkarna – Ängelholm 1(x2)
• Unge mittfältaren Robin Nilsson avstängd för serieledaren Ängelholm som tagit massor av skalper på bortaplan den här säsongen. Många undrar när ÄFF ska börja tappa egentligen, men frågan är om man gör det. Man har ett riktigt bra lag med en hel del allsvensk rutin och dessutom skytteligaledaren Sebastian Andersson på planen (10 mål). BP har en hög högsta nivå, men underpresterar ofta. Livet leker för skåningarna som kan till skillnad från BP spela helt utan press – det är inte många som har förväntat sig att laget ska toppa superettan. Allt kan hända här.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=mWD5UqbKlJc&feature=related]

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Västerås – Jönköping (x)2
• J-Södra saknar lagkaptenen Dennis Östlundh som är avstängd vilket är ett tungt avbräck. Men formen och målfabrikationen är det inget fel på direkt – sju mål på de senaste två matcherna (båda hemma) och fem av dem har Hrgota gjort. VSK är kanske superettans sämsta lag, men hemma sköter man sig ok och frågan är hur Jönköpings bortaform är egentligen (en poäng på tre senaste). Helgardera om ni har råd.

8. Öster – Degerfors 1
• Öster är oftast stabilt hemma på Värendsvallen (4 2 2) och har bara en förlust där på de sex senaste matcherna. Nu väntar Degerfors som agerar väldigt ojämnt för tillfället. Stora förluster varvas med säkra segrar, men det är framförallt hemma som man levererar. På bortaplan har man en poäng på tre senaste försöken och noll gjorda mål. Jag spikar ettan men krydda med kryss om ni har råd.

9. Kristianstad – Sleipner 1
• Singeletta här. Kristianstad håller hög klass och får tillbaka mittfältaren och lagkaptenen Niklas Nordgren. Det finns många som kan avgöra för hemmalaget samtidigt som Sleipner är ett riktigt såll just nu – 18(!) insläppta mål på de fem senaste matcherna vittnar om det.

10. Varberg – Lund 1(x)
• Toppmöte när serieettan Varberg tar emot tvåan Lund. Varberg har bara förlorat en match i år medan Lund har förlorat två. Det slutade mållöst när lagen möttes i Skåne senast och jag skulle inte bli förvånad om man delar på poängen även nu. Storpublik att vänta på Påskbergsvallen då Varberg leder publikligan överlägset. Om jag förstått allt rätt så är Ingelsson (mitt) avstängd för Lund. Hemmafördelen styr mina tecken.

11. Halmia – Kållered 1
• Finns hög potential hos Halmia och man borde ta detta. Hemmastatsen 1 3 1 kanske inte imponerar nämnvärt, men poängtappen har varit mot lag på övre halvan, bl a Utsiken och Tvååker som ligger tvåa resp trea i tabellen. Lättare motstånd nu och tre poäng till Halmia som har revansch att utkräva efter 0-2 i bortamötet mot Kållered.

12. Skellefteå – Härnösand 1
• Skellefteå är i kanonform. Dubbelmötet med mittenlaget Piteå slutade i två vinster med den förkrossande målskillnaden 11-1. Hemma är man starkt (4 1 1) – förlust mot tabelltrean Anundsjö och oavgjort mot tvåan Umedalen. Härnösand då? Visst, innan förlusten borta mot Umedalen senast så hade man tre raka bortamatcher utan förlust (två segrar och ett kryss), men det var mot de tre sämsta gängen i serien, så läs inte in för mycket i det. Det är ska inte vara något snack, Skellefteå vinner.

13. Spårvägen – Falu FK 1 (2)
• Spårvägens lagkapten Robert Irestam missar p g a skada. Två nykomlingar som slåss i bottenträsket. Falu FK vann hemmamötet med hela 4-0 men Spårvägen är mycket bättre hemma och måste börja vinna nu för att inte halka efter i tabellen. Helgardera om ni har råd.

Packa öronproppar och bastkjol så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY
sparkaochspring@hotmail.se

Till startsidan

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.