Stryktipset, vecka 29, 23 juli 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 29, 23 juli 2011

Äntligen börjar det snart igen!

Stryktipsdags igen! Härligt, och det enda som fattas nu är att de svenska lagen byts ut mot brittiska – då skulle allt vara perfekt. 😉 Men den 13 augusti drar Premier League igång (championship 5 augusti) och ingen längtar mer än jag! Men men, det är bara att gilla läget fram till dess och harva sig igenom superettan, allsvenskan och andra mindre mysiga ligor (är nog bara bitter för att ÖSK förlorar hela tiden). R-4-4-144 den här veckan på en kupong som inte ser helt omöjlig ut, eller vad tycker ni? Lycka till hursomhelst!/BB

Spelet är avslutatRESULTAT

1. Helsingborg – Malmö 1(x)
• HIF är otroligt stabilt – en förlust på de 21 senaste ligamatcherna vittnar om det och hemma på Olympia har man statistiken 18 4 1 på de 23 senaste allsvenska matcherna där. Malmö är en stor besvikelse hittills och levererar inte alls. I veckan gick man vidare i CL-kvalet men gjorde säsongens sämsta insats borta mot Torshavn från Färöarna. Jag garderar med ett kryss bara för Malmös höga potential och att det är ett Skånederby. Backen Marcus Nilsson avstängd i Helsingborg och detsamma gäller Jimmy Durmaz, mittfältare i MFF.

2. Mjällby – Gefle (1)x
• Gefle har åkt på två raka hemmaförluster efter sin fina svit på åtta raka matcher utan förlust. På resande fot är man dock riktigt starkt och har bara en förlust (Helsingborg) på de tio senaste bortamatcherna i serien. Mjällby har rasat i tabellen efter tre poäng på de sju senaste matcherna och ligger nu under nedflyttningsstrecket. Man får tillbaka anfallaren Löfquist efter avstängning men man är fortsatt uddlöst efter El Kabirs flytt. Mjällby föll i senaste hemmamatchen (Häcken, 1-2) och man har inte förlorat två hemmamatcher i rad sedan oktober 2007 (superettan). Zakaria Abdullai saknas på Gefles mittfält då han är avstängd.

3. Syrianska – Trelleborg 1(x2)
• Svettigt i skadedrabbade Syrianska för tillfället som har fyra raka torskar – ny tung skada på vasse anfallaren Dinko Felic som troligtvis blir borta en månad. Dessutom tvingades mittfältarna Elia och Oyal gå av planen i senaste matchen mot Norrköping (1-2) – osäkert om de spelar. Dock rapporterar man från Syrianskalägret att Johan Arneng, Abgar Barsom, Sharbel Touma och David Durmaz är aktuella för spel mot TFF. Det skulle naturligtvis göra massor för kvaliteten i startelvan. Jag är dock tveksam till om Arneng kan spela redan nu. Trelleborg har två raka segrar mot imponerande starkt motstånd (KFF och IFK). Båda har kommit på hemmaplan och frågan är hur det är med bortaformen. Hursomhelst så är det ett pressat Syrianska med sargat självförtroende och ett TFF på uppgång. Jag har svårt att se hur man ska utelämna några tecken här.

4. Degerfors – Qviding 1
• Två raka torsk mot GIF Sundsvall för Degerfors som dock har hängt med spelmässigt i båda matcherna, så formen behöver man nog inte oroa sig mycket över. Mot Qviding kommer det att vara gratis inträde på Stora Valla och det kan mycket väl hjälpa Degerfors mot tre viktiga poäng i toppstriden. Mittfältaren Niklas Klingberg avstängd i hemmalaget medan Qviding får klara sig utan mittbacken Rickard Hansson. Jag spikar ettan men lyxkryssa om ni har råd – Qviding är inte oävet i sina bästa stunder.

5. Sundsvall – Öster 1
• Giffarna som har Ålander tillbaka efter avstängning har sex raka hemmamatcher utan förlust och bara släppt in mål i en av dessa sex. Mittfältaren Charles Anderson avstängd i Öster som är riktigt svårslaget – på bortaplan har man bara två förluster på de tio senaste matcherna. Jag spikar dock ettan, men ta med ett kryss om plånboken tillåter.

6. Jönköping – Brommapojkarna 2
• Petrovic avstängd i BP som radar upp fina prestationer. På hemmaplan alltså (5 3 0). Borta har man det jobbigare (2 1 5), och har riktigt svårt att skapa chanser framåt. Även fast man bortaslog Ljungskile med 3-1 för inte så länge sedan så var man grymt effektivt då (sex skott på mål). Och 1-2-förlusten senast borta mot ÅFF var smickrande siffror. Dock är Jönköping inget vidare hemmalag – innan segern mot Brage senast så hade man fem raka hemmatorskar och 0-10 i målskillnad. Jag drar en rövare och spikar tvåan. BP är klassen bättre när allt stämmer.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ZAc8JooS3MY&feature=feedrec_grec_index]

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Värnamo – Landskrona 1(x2)
• Imponerande av Värnamo att ta sex poäng i dubbelmötet med Assyriska. Hemma är man riktigt starkt och där står man upp bra mot samtliga lag i serien. Dock är man en aning ojämnt och jag är lite tveksam till att lämna ettan ensam. Efter dubbeltorsken mot formstarkt Falkenberg kommer nog Landskrona att skärpa till sig och innan de matcherna så hade man faktiskt sex raka utan förlust. Selimovic avstängd i Landskronas kasse som jag tror kan ta både en och tre pinnar.

8. Åtvidaberg – Västerås 1
• Försvaren Jesper Arvidsson och anfallaren Oscar Möller avstängda i hemmalaget. Kännbara avbräck i ÅFF men man ska ändå kunna ta tre poäng mot VSK som har svårt att hävda sig på bortaplan. Nu möter man ett av superettans bästa lag och jag kan inte se hur man ska kunna knipa någon poäng på Kopparvallen.

9. Falkenberg – Ljungskile 1(x)
Söndag. Fotbollsfeber i Falkenberg. Succé i superettan med fem raka utan förlust och fyra raka segrar. Dessutom var man mycket nära att rå på IFK Göteborg i cupen men föll i 90:e minuten. Det är möjligt att den matchen sitter i benen, men självförtroendet ska det inte vara något fel på och jag tror att Ljungskile kommer att få det svettigt mot FFF vars hemmaspel blir allt vassare. LSK saknar den avstängda duon Michael Thomas (back) och Andreas Lind (mittfältare) men borta är man svårslaget (fem raka utan förlust varav tre kryss).

10. Ängelholm – Brage 1
Söndag. ÄFF toppar superettan och imponerar med åtta raka matcher utan förlust. Seger senast borta mot LSK. Dock har man förbaskat svårt att vinna två matcher i rad och frågan är om man lyckas hemma mot Brage. Det tror ivarjefall jag. Brage skräller sällan borta och när man väl tar poäng så är det mot andra bottengäng. Ängelholm får klara sig utan avstängde högerbacken Mikael Dalgren som drog på sig sitt tredje gula kort i senaste matchen. Detsamma gäller mittfältaren Bernhard Nyström i Brage. Etta.

11. AIK – Kalmar 1(x)
Söndag. AIK är galet starkt för tillfället – fem raka segrar har gjort att man seglat upp på en tredjeplats. Motståndet kunde dock ha varit bättre: Peking, TFF, HBK x 2 och Gefle är inga riktiga värdemätare. Men det är klart att AIK är bra, framförallt hemma (7 0 1) där man på de sju segermatcherna bara släppt in ett ynka mål. KFF är lite i gungning efter två raka torsk och kommer att få det jobbigt på Råsunda. Men man tar ofta i lite extra mot just AIK och det brukar sluta i väldigt täta och målfattiga drabbningar (senaste sex på Råsunda: 1-1, 1-0, 0-1. 0-0, 1-1, 0-1). Hårdskjutande mittfältaren Fagercrantz avstängd för KFF.

12. Häcken – GAIS 1(x2)
Söndag. Lurigt derby mellan Göteborgs just nu två bästa lag. Häcken kan ha EL-kvalmatchen borta mot Honka i benen, men samtidigt så tog man sig vidare, så det kanske ger positiv energi. Man har fyra segrar + en torsk på de fem senaste allsvenska matcherna och hemma på Rambergsvallen har man bara förlorat mot ÖSK i år. Men även GAIS är i kanonform: tre segrar + en förlust på de fyra senaste och 11-5 i målskillnad. Man brukar trivas bra borta mot Häcken. Det känns hur öppet som helst. Mittfältaren Reuben Ayarna avstängd för GAIS, detsamma gäller Josef Elvby i Häcken.

13. Örebro – Norrköping 1(x2)
Söndag. Mitt kära Örebro är ingen fröjd att följa just nu direkt. Med fem raka förluster i serien har man fallit ordentligt i tabellen och är farligt nära både kval- och nedflyttningsstreck. Nu har man även offensive mittfältaren Valdet Rama avstängd, den spelare som ändå vågar ta initiativ och göra någonting kontruktivt framåt. Dessutom är det oklart om Wikström kan vara tillbaka på mittbacken. Inte en marshmallows chans i helvetet att jag lämnar ettan ensam här. Peking har precis brutit sin elva matcher långa vinstlösa svit med seger mot Syrianska och även om den tidigare ÖSK-spelaren och mycket duktige Ajdarevic kan missa på grund av skada så har man bra chans att skaka ett redan fallfärdigt ÖSK.

Packa suspensoar och bongotrumma så ses vi på Arlanda imorgon!

PS. Mitt Europatipsförslag kommer prick kl 16.15 i eftermiddag – glöm inte att titta in då!

BERMUDABENNY
[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.