Stryktipset, vecka 28, 16 juli 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 28, 16 juli 2011

Deppigt i Halmstad.

Hej tipsters – härligt med stryktips! Dock ett väldigt svårt stryktips den här veckan, eller vad tycker ni? Jag spelar R-4-4-144 (12). Match 10-13 spelas på torsdag. Lycka till! /BB

1. Djurgården – Mjällby 1
• David Löfquist avstängd i bortalaget som är inne i en tung period – 5 torsk + 1 vinst på de sex senaste. På bortaplan har man bara en seger den här säsongen och det ska mycket till om man ska knipa alla tre poängen på Stockholms stadion. Djurgården har haft ett tufft dubbelmöte med Helsingborg och trots bara en poäng därifrån så tror jag inte att det är någon fara med formen (fyra raka vinster innan dubbelmötet med HIF.) Osäkert om Mattias Jonson kan spela för hemmalaget – hans frånvaro skulle ge Mjällby bra mycket större poängchans.

2. Norrköping – Syrianska 1(x2)
• Dwayne Miller avstängd i Syrianskas kasse och Pekings mittback Anders Wikström är även han avstängd. Skador oroar i Syrianska men ettan känns långt ifrån självklar – Norrköping har gjort mål i endast en de fem senaste tävlingsmatcherna på hemmaplan och vunnit på Idrottsparken har man inte gjort sedan den 20 april mot Halmstad. Otroligt viktig match i bottenstriden! Jag vågar inte ta bort något tecken.

3. Assyriska – Värnamo 1
• Efter mycket tvekan lämnar jag ettan ensam. Assyriska är inte riktigt att lita på men kommer man upp i hyfsad nivå så bör man kunna besegra Värnamo som vann hemmamötet med 3-2. Gardera om ni har råd.

4. Degerfors – Sundsvall 1(x)
• Stefan Ålander avstängd i Sundsvall som inte är lika vasst borta som hemma. Man har hög potential men jag tror inte man grejar mer än en poäng på Stora Valla där Degerfors har tre raka segrar och 10-1 i målskillnad.

5. Jönköping – Brage 1 (2)
• Jönköping får klara sig utan mittfältaren Fredrik Fendrich som är avstängd. J-södra har spelat SEX raka tävlingsmatcher hemma utan att göra mål. Brage blandar och ger, även fast man är bäst hemma i Dalarna så är man inte oävet på bortaplan (3 0 4).

6. Ljungskile – Ängelholm 1(x2)
• Vem kunde tro att Ängelholm skulle leda superettan efter halva säsongen? Inte jag ivarjefall. LSK är inte riktigt stabilt och blandar segrar mot toppen med förluster mot botten. Jag får inget riktigt grepp om detta och det känns som om det kan sluta lite hursomhelst.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=aZOud7EsqDE]

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Västerås – Qviding 1(x)
• Christian Caulker avstängd i Västerås som är svårslaget hemma. Jag tror att Qviding kommer att få svårt att få hål på VSK som defensivt håller bra klass. Att Qviding dessutom bara har gjort två bortamål den här säsongen talar ju inte för något målkalas direkt. Jag ger dock göteborgarna poängchans.

8. Odense – Nordsjälland 1 (2)
• Seriepremiär i danska ligan och Odense är storfavorit är hemma mot Nordsjälland. Men premiär är premiär och Nordsjälland är lite av ett bogey-team för Odense – man har mötts tre gånger (2 i ligan och 1 i cupen) sedan i september och Nordsjälland har vunnit samtliga matcher. Jag tar med en trevlig skrälltvåa.

9. HJK Helsingfors – VPS Vaasa 1
• Inget snack här. HJK gasar på i den finska högstaligan och har inte tappat poäng hemma på sju matcher. Jag tror inte att VPS ändrar på det.

10. GAIS – Örebro 1(x2)
• Viktige Bedoya avstängd i ÖSK efter utvisningen senast mot Elfsborg och formen är inte speciellt god hos bortalaget. Sedan Almebäck försvann till Brügge så är det väldigt osäkert i backlinjen. Men det finns bra offensiva kvaliteter och lossnar det så kan det lossna rejält. Även fast GAIS bör vara lite av favorit så kan ÖSK definitivt skrälla. 1×2.

11. Gefle – AIK 1(x2)
• Det här känns hur öppet som helst. Gefle åkte på en oväntad förlust senast som kan ha stukat självförtroendet. AIK maler på och har nu fyra raka segrar, men motståndet har varit riktigt uselt och det är svårt att avgöra hur hög kapaciteten egentligen är. Mittfältaren Olof Mård avstängd i hemmalaget.

12. Halmstad – Elfsborg 2
• Jonas Saevarsson och Tomas Zvirgzdauskas avstängda i Halmstad medan Elfsborg får klara sig utan Andreas Klarström av samma anledning. Ingen kan ju ha missat HBK:s usla form och utgångstvåan är given. Elfsborg är riktigt bra just nu och det skulle förvåna mig mycket om Halmstad lyckas bärga alla tre poängen. Gardera tvåan om råd.

13. Stabaek – Rosenborg 2
• Kanonform hos Rosenborg som har sju raka ligamatcher utan torsk (dock tre kryss). Rade Prica är troligtvis spelklar vilket är ett stort plus. Borta mot Stabaek har man två raka segrar och hemmalaget är faktiskt bättre borta – ordentligt mycket bättre (hemma: 6 poäng, 5-12 • borta: 14 poäng, 17-20). Jag spikar tvåan.

Packa benskydd och pannband så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY
sparkaochspring@hotmail.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.