Stryktipset, vecka 27, 9 juli 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 27, 9 juli 2011

Hej tipsters! Riktigt svår omgång idag och jag väljer att lira med tio halvgarderingar. R-0-7-16 (12) + tre matematiska halv. 128 spänn. Hur tänker ni om veckans kupong? Kommentera gärna! Ha det gott/BB

1. Gefle – GAIS 1(x)
• Galet bra form i Gefle som nu har åtta raka matcher utan förlust (dock fyra oavgjorda). Det finns stora offensiva kvaliteter i GAIS och i allsvenskan kan allt hända, men jag tror att Makrillarna är nöjda med en pinne från Strömvallen.

2. Norrköping – Malmö FF (x)2
• Försvararen Mathias Florén avstängd för Norrköping. Detsamma gäller MFF:s anfallare Dardan Rexhepi. I Malmö senast så stod Peking upp bra och de kan säkert störa nu också. Hemma på Idrottsparken har man bara två poäng på fem senaste matcherna. Stor fördel MFF.

3. Trelleborg – Kalmar FF (x)2 M
• Krisen är total i Trelleborg efter sex raka torsk i ligan med massor av insläppta mål. Skadorna avlöser varandra och defensivt håller man inte allsvensk klass just nu. Kalmars bortaspel imponerar inte lika mycket som spelet man visar upp på Guldfågeln Arena. Framförallt offensivt har man varit ganska uddlöst den här säsongen – fyra mål framåt på sju bortamatcher vittnar om det. Man vann sin senaste bortamatch mot Peking med 2-1. Två bortamatcher i rad har man inte vunnit sedan i slutet av juli 2009. Målvakten Berisha avstängd för KFF.

4. Sundsvall – Degerfors 1(x)
• Fredrik Holster avstängd för Sundsvall (två mål mot J-Södra senast) som det är lite nu eller aldrig för om man ska haka på i toppen. Dubbelmöte mot ledande Degerfors i en väldigt tät serie skulle kunna leda till stora kliv i tabellen om Giffarna tar en del poäng. Men det är verkligen inte lätt och även om Sundsvall är ett starkt hemmalag så har Degerfors inte haft några problem att slå erkänt starka hemmalag tidigare – seger borta mot Bajen, Åtvidaberg och Assyriska bl a. Om råd, ta med alla tecken.

5. Dalkurd – Syrianska Kerburan 1 (2) M
• Sex raka utan förlust för Dalkurd som nu har Jelecak avstängd. Hemma Domnarvsvallens konstgräs är man ruggigt starkt och på de 13 senaste matcherna där har man elva vinster och två torsk. Syrianska läcker för tillfället och har släppt in TOLV mål på de tre senaste matcherna. Det bådar inte gott mot ett offensivt starkt (även utan Jelecak) Dalkurd. Jag väljer dock att ta med en lyxtvåa. Detta är ett ruggigt prestigemöte (hatmöte skulle vissa kalla det) och när man spelar i affekt kan allt hända. Jag tror på många mål åt båda håll.

6. Karlstad – Väsby (x)2
• Karlstad har inte vunnit en seriematch sedan i slutet av maj. Sex raka utan vinst men hemma är man hyfsat svårslaget (2 2 2) och om anfallaren Viktor Olsson tillåts komma fram för ofta så smäller det (sju mål hittills). Väsby kan vara riktigt bra. Ibland. Just lagets ojämnhet och ett inte helt övertygande bortaspel kan kosta ett avancemang till superettan.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=zZxvYy5-ekI&feature=related]

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Lim. Bunkeflo – Norrby 1(x)
• Skador oroar i hemmalaget och man har bara en inspelad poäng på de fyra senaste matcherna. Den pinnen kom dock senast borta mot Örgryte, så det kanske är dags att stoppa blodflödet nu och ta en seger? Norrby krossade visserligen Sleipner senast med 6-0 men det var ett mycket försvagat motståndarlag och jag läser inte in för mycket i det. Liten chansning så ta med alla tecken om ni har en tjock plånbok.

8. Skövde – Rosengård 1(x)
• Skövde åkta på en riktig mina senast när man föll borta mot Sylvia med 1-5. Jag tror det kan vara en tändvätska för spelarna och att de vill visa hemmapubliken sina rätta kvaliteter. Rosengård har fem raka utan förlust och kan mycket väl störa.

9. Motala – Sylvia (x)2 M
• Sylvia har onekligen fått upp ångan och har sex raka vinster nu. Jag förstår inte riktigt varför den sviten inte skulle förlängas mot jumbon Motala. Det skulle vara underskattning isåfall. Hemma är Motala inte helt oävet och det visade man i senaste hemmamatchen när man tog poäng på serieledande Varberg (1-1).

10. Oddevold – Trollhättan 2
• Oddevolds skadehelvete fortsätter men kan möjligtvis få tillbaka någon lirare till mötet med Trollhättan. Bortalaget testar Mwila sent och det skulle såklart göra mycket för offensiven om kunde återvända. Jag tror på Trollhättan som öser in mål för tillfälet – på de sex senaste matcherna har man gjort minst två mål per match.

11. Valsta Syrianska – Vasalund (x)2
• Mittbackarna Arapovic och Marah avstängda för hemmalaget. Det öppnar för Vasalund som spelar riktigt bra ibland men inte riktigt kan knyta ihop säcken och ta tre istället för en poäng. Tvåan bör garderas.

12. Brasilien – Paraguay 1
• Mitt hjärta klarar inte fler skrällar i den här förbannade turneringen. Det är dags för Brasilien att visa att 0-0 mot Venezuela bara var en tillfällighet. Se så, full fart framåt!

13. Venezuela – Ecuador 2
• Starkt av Venezuela att klara 0-0 mot Brasilien såklart, men man vinner inga matcher på att bara försvara sig. Ecuador lirade bra mot Paraguay (0-0 även där). Det ska bli spännande att se vad som händer i den här matchen. Jag får en känsla för Ecuador som kommer att gasa för tre poäng, men krydda tvåan med både ett kryss och en etta om ni har råd.

Packa speedos och moonboots så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY
sparkaochspring@hotmail.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.