Europatipset, vecka 26, 27 juni 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Europatipset, vecka 26, 27 juni 2011

Hej alla, hoppas ni haft en fin midsommar. Själv har jag hängt nere i Simrishamn i dagarna tre och haft det riktigt trevligt. Här kommer dagens Europatipsförslag! R-0-7-16 (12) + tre matematiska halvgarderingar. 128 kronor. Vad tror ni om veckans rad? /BB

1. Halmstad – Helsingborg (x)2 M
• Botten mot toppen. Spanjorerna har lämnat HBK och nu väntar serieledande Helsingborg som är i kanonform. Hemma på Örjans vall spelar faktiskt Halmstad en trevlig fotboll och skapar en hel del. Men jag tror man får det riktigt tufft att vinna mot ett bortastarkt HIF.

2. Elfsborg – Syrianska 1(x) M
• Ristic avstängd i Syrianska som även får tillbaka en del lirare. Boråsarna ska ju vinna det här med 89% på ettan är galet högt med tanke på hur många skräller det faktiskt blir i allsvenskan. Krysset följer med på min kupong.

3. Norrköping – Kalmar FF 1 (2)
• Peking jagar desperat poäng. Det kan mycket väl lossna mot Kalmar som saknar självförtroende på bortaplan. KFF vann dock mot just Norrköping på bortaplan i Svenska Cupen för någon månad sedan och kan säkerligen upprepa det då man är mycket kontringsskickligt. Det känns mycket öppet.

4. GIF Sundsvall – Jönköping 1
• Två formsvaga lag. Sundsvall har bara en seger på de åtta senaste ligamatcherna, medan J-Södra har en seger och fyra förluster på de fem senaste matcherna. Sundsvall är dock ett mycket starkt hemmalag och jag tror inte på bortaseger här. Skúlason avstängd för Giffarna och detsamma gäller Christer Persson i Jönköping. Ta med krysset om ni har råd.

5. Hammarby – Ängelholm 1
• Mittbackarna Augustsson (kapten) och Juliussson avstängda för Ängelholm. Det gör att jag ganska tidigt lämnar ettan ensam här. Bajen är riktigt bra hemma och får man hål tidigt på gästerna så talar mycket för en hemmaseger. ÄFF har fem raka utan förlust, men avstängningarna och Hammarbys hemmaspel bryter den sviten.

6. Landskrona – Västerås SK 1(x) M
• VSK har sparkat tränaren Kalle Granath, till spelarnas missnöje. Moralen lär inte vara topp för tillfället och Landskrona är stor favorit. Men 83% på ettan är för högt och det finns inte en chans att jag spikar Bois till det när man har tre kryss på de fyra senaste matcherna. VSK må har fyra raka torsk, men det har varit mot bra motstånd. Krysset ska med av ren princip.

7. Ljungskile – Brommapojkarna 1(x)
• BP har verkligen blivit ett utpräglat hemmalag den här säsongen – man är BÄST hemma av alla lag serien och SÄMST borta av lag i serien. Ska Brommapojkarna upp i allsvenskan igen så måste man även ta poäng borta. LSK känns långt ifrån stabilt men man är svårslaget för tillfället och framförallt hemma på Starke Arvid. Ta med tvåan om ni har råd.

8. Öster – Åtvidaberg 1 (2)
• Mittfältaren Marinho avstängd i ÅFF som bara har en oavgjord match på de 16 senaste bortamatcherna – full fart framåt alltså och flera bra offensiva spelare som kan avgöra matcher. Men trevlig offensiv fotboll kan ju kosta och det gör det för Åtvidaberg just nu som har tre raka bortaförluster som trivs bättre hemma på Kopparvallens konstgräs. Öster blandar och ger och även om man kanske borde vara liten favorit här så tar jag även med tvåan.

9. Värnamo – Falkenberg (x)2
• Mittfältaren Joel Löw avstängd för Värnamo medan hans dito i FFF, David Svensson, är tillbaka efter sin avstängning. Falkenberg verkar dock klara sig ganska bra utan Svensson på mitten då man krossade Degerfors senast med 4-0. Frågan är man vågar byta den startelvan. FFF är ett urstarkt bortalag – man har bara tre bortaförluster på de 16 senaste matcherna och det har varit mot idel topplag (BP, Assyriska och Syrianska). Värnamo spelar vacker positiv fotboll men jag tror inte räcker mot ett starkt FFF.

10. Dalkurd – Väsby 1
• En svår nöt för Väsby att knäcka. Awad (5 mål) och Mambo Mumba (6 mål) öser in baljor för sitt Dalkurd som är starkt hemma på konstgräset – på de 14 senaste hemmamatcherna har man 2 torsk + 1 kryss + 11 segrar = imponerande. Väsby som är vana vid naturgräs och trivs bäst hemma kommer att få stora problem. Jag chansar lite och spikar ettan!

11. Valsta Syrianska – Akropolis 1(x)
• Manfall i Valsta som har tre man avstängda, dock får man tillbaka Karlos Touma. Det bäddar för skrällpoäng till Akropolis som känns hyfsat stabilt även fast bortaspelet kunde vara bättre. 1x, men ta med tvåan om ni har råd.

12. Limhamn Bunkeflo – Rosengård x(2)
• Stentufft derby med storpublik att vänta. Skador och dålig form hos Bunkeflo som har fem raka utan vinst mot Rosengård som är utan bortavinst i år men samtidigt fyra raka utan förlust. Många Rosengårdssupportrar på plats och fördel bortalaget tycker jag som kan spela utan press.

13. Oddevold – Norrby (x)2
• Det ska vara en riktig skadefest i Oddevold som saknar typ åtta nio spelare. Norrby är ju ingen vinstmaskin direkt och har fyra raka torsk (dock mot bra lag), men nu har man en riktigt bra möjlighet att viktiga bortapoäng.

BERMUDABENNY
sparkaochspring@hotmail.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.