Stryktipset, vecka 24, 18 juni 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 24, 18 juni 2011

Hej gänget! Stryktipsdags och det ser som vanligt ganska tufft ut. Jag spelar R-0-7-16 (12) + två matematiska helgarderingar. 144 kronor. Lycka till! /BB

1. Halmstad – Örebro (1) 2
• Bedoya fortsatt på landslagsuppdrag för USA och Almebäck är skadad i backlinjen. Även osäkert om Anttonen kommer till spel. Halmstad är ju inget vidare än så länge och ligger sist i allsvenskan. Örebro får utgångstipset, men avbräcken i laget i kombination med ett hårt spelschema och Halmstads motivation gör att jag tar med ettan. Dessutom spelade Halmstad inte alls dåligt i senaste hemmamatchen mot Göteborg.

2. Gefle – Elfsborg (x)2
• Hemmalaget är faktiskt obesegrat de senaste fyra matcherna, men tre av dem har slutat 0-0 och man har inte lyckades göra mål i fem av de sju senaste ligamatcherna – ordet “uddlöst” passar väl ganska bra här va? Elfsborg leder serien och har sex segrar + en förlust på de sju senaste ligamatcherna. Kanonform hos gästerna alltså som trivs bra på konstgräs då man har det hemma på Borås Arena. Men man verkar trivas lite extra bra i Gävle och på Strömvallen där man faktiskt aldrig har förlorat – tre vinster och tre oavgjorda sedan 2005.

3. Mjällby – IFK Göteborg (x)2
• IFK saknar både Bjarnason (mitt) och Karl Svensson (back) som är avstängda. Mjällby kommer få det jobbigt med målproduktionen nu när El Kabir har lämnat – man har gått mållösa från tre av de fyra senaste matcherna. Samtidigt är man täta bakåt på hemmaplan. IFK får utgångstipset, men krysset följer med.

4. Trelleborg – Häcken 1(x)
• Joza (back) och Chatto (mitt) avstängda i Häcken som bara har en seger på de nio senaste tävlingsmatcherna (fyra kryss). TFF blandar och ger på hemmaplan där man på senare tid både slagit starka Elfsborg och torskat mot inte lika starka Syrianska. Det känns öppet men hemmafördelen får styra mina tecken.

5. Brage – Västerås 1
• Målvakten Caulker avstängd i Västerås medan Brage får klara sig utan försvararen Johan Persson av samma anledning. Brage är starkt på hemmaplan och har bara en förlust där på de sju senaste matcherna (vinst mot Assyriska och Åtvid bl a.). Jag spikar ettan men gardera om ni har råd.

6. Degerfors – Brommapojkarna 1(x2) M
• Toppmöte då BP leder superettan och skrällen Degerfors ligger tvåa. På de sju senaste matcherna har Brommapojkarna fem segrar + en förlust + en oavgjord medan Degerfors har fyra segrar + två torsk + en oavgjord. Jag kommer att helgardera detta. BP:s bortaspel har både höga toppar (vinst mot Åtvid och Assyriska) och djupa dalar (torsk mot Värnamo och Västerås) – det räcker för mig. Försvararen Pontus Segerström är avstängd för Brommapojkarna.

VECKANS HALVTIDSUNDERHÅLLNING

7. Hammarby – Värnamo 1
• Viktige stjärnskottet Viktor Claesson avstängd för Värnamo som kommer få det riktigt jobbigt på Söderstadion där Bajen bara tappat poäng en gång (senast mot Degerfors, 1-2). Värnamo har ingen bortaseger (oavgjort mot mediokra Brage, Landskrona och Västerås) och utan Claesson (sex mål/två assist) så får man inkassera ytterligare en förlust. Marcus Törnstrand avstängd i Hammarby.

8. Ljungskile – Qviding 1(x)
• Kitic avstängd i LSK som inte övertygar hemma – tre raka utan vinst och nära 75% på hemmaseger känns lite väl saftigt, även om det är ett ganska svagt motstånd som kommer på besök. Qviding är fortfarande segerlöst efter elva omgångar (fem kryss) och 0-12 i målskillnad på bortaplan. Lyxkryss.

9. Öster – Ängelholm 1(x2) M
• Öster visar enormt bra form med tre raka seriesegrar och 9-0 målskillnad på de fyra senaste matcherna. Motståndet har dock inte varit det bästa och ÄFF kan nog mycket väl knipa en pinne. Skåningarna bortaspel har dalat lite och efter två inledande segrar så har man bara tagit en pinne på tre matcher. Men potentialen är hög – man har bl a slagit Degerfors, BP och Assyriska den här säsongen. Mittfältaren Robin Nilsson avstängd i bortalaget. Jag tar med alla tecken.

10. Vasalund – Syrianska Kerburan 1(x)
• Vasalund är riktigt starkt hemma (3 0 1). Nu saknar man försvaren Moussally när Syrianska Kerburan kommer på besök. Gästerna ligger på en imponerande tredjeplats i tabellen men trots det så är jag inte helt övertygad om lagets kapacitet. Motståndet hittills har inte varit något vidare – och i storsegern mot Boden senast (5-0) så spelade man med en man mer i 85 minuter.

11. Sylvia – Limhamn Bunkeflo 1
• Sylvia har onekligen rest sig ordentligt efter den katastrofala inledningen av säsongen. Nu har man tre raka segrar (varav två borta) med hela 12-2 i målskillnad. Skadebekymmer för Limhamn som har fyra raka utan vinst. Jag tror hårt på ettan.

12. Varberg – Kristianstad 1(x)
• Nykomlingen Varberg toppar serien och är ruggigt starkt hemma – bara en förlust på de 14 senaste hemmamatcherna. Kristianstad är svårslaget (4 4 1), men nu kommer man att få det svettigt mot ett formstarkt Varberg.

13. Örgryte – Oddevold 1
• Ganska stora skadebekymmer i Oddevold som bara tagit en poäng och gjort ett mål på de tre senaste seriematcherna. Gästerna har visserligen två bortavinster den här säsongen men det har varit mot bottengängen Motala och Husqvarna. Nu blir det torsk mot Öis som är starkt på Ullevi.

Packa alvedon och öronproppar så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY
[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.