Stryktipset, vecka 23, 11 juni 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 23, 11 juni 2011

Stryktipsdags! Ganska knepig omgång den här lördagen och flera öppna matcher. Jag lirar R-4-4-144 (12) den här gången. Vad tror ni om veckans rad? /BB

1. Häcken – Norrköping 1
• Offensive mittfältaren John Chibuike avstängd i Häcken. Liknande formkurvor hos båda lagen innan landslagsuppehållet – dalande. Häcken har bara en seger på de sex senaste ligamatcherna och Norrköping har bara en poäng på de fem senaste. Uppehållet kom alltså minst sagt lägligt och nu vill båda lagen ha en nystart. Häcken är svårslaget på Rambergsvallen och jag tror att man slår Peking. Gardera om ni har råd.

2. Kalmar FF – Gefle 1(x)
• Sobralense avstängd efter utvisningen hemma mot AIK senast. Och just hemma på Guldfågeln Arena (eller Hönsgården som jag gärna vill kalla den) är man ruggigt starkt – inte tappat poäng på de fem matcher som spelats där. Men motståndet har inte varit av bästa slag. Visserligen imponerande att slå Elfsborg, men AIK, Syrianska, Häcken och Djurgården var inga riktiga värdemätare. Nu säger jag inte att Gefle håller världsklass, men jag tror definitivt att man kan kriga till sig en pinne med lite flyt. Uppehållet kom mycket olägligt för Kalmar som har fem segrar på de sex senaste seriematcherna. Bibehåller man formen?

3. Syrianska – Halmstad 1(x2)
• Ijeh tillbaka efter avstängning i hemmalaget. Halmstad har skickat hem några spanjorer efter katastrofstarten av allsvenskan – jumbo utan poäng på bortaplan. Är det nu det vänder för Halmstad? Det är mycket möjligt. Samtidigt är Syrianska svårslaget hemma i Södertälje (en förlust på de 14 senaste matcherna), där man bl a tagit poäng mot MFF den här säsongen. Helgardering.

4. Brommapojkarna – Brage 1
• Fyra raka segrar för dalmasarna, vilket imponerar. Dock har bortavinsterna kommit mot bottengängen Qviding (1-2) och Landskrona (1-2). Nu saknar man Mattias Wiklöf på mitten och ställs mot ett betydligt bättre motstånd i BP. Hemma är Brommapojkarna obesegrat i år (4 1 0), har tre raka segrar med 6-0 i målskillnad. Brage har släppt in mål i samtliga sina bortamatcher. Jag spikar ettan.

5. Västerås – Ljungskile (1x)2
• Två lag som blandar resultat. Ljungskile har haft det ganska tufft poängmässigt på senare tid men har också ställs mot starkt motstånd under inledningen av säsongen. Man har faktiskt tagit poäng borta mot ÅFF och även slagit Degerfors på Stora Valla – det är tecken mot hög potential. Men frågan är hur det är med defensiven och med självförtroendet i LSK. Utgångstvåa, men jag tar med alla tecken.

6. Värnamo – Degerfors 2
• Förstekeepern Brian Edwards avstängd hos gästerna som toppar superettan efter en succéstart på serien – man har vunnit tre av de fyra senaste bortamatcherna bl a. Men även fast man leder serien och tagit några skalper så känns det inte helt stabilt i Degerfors. Mot Värnamo, som spelar en väldigt trevlig fotboll, kan man få problem. Fördel Degerfors helt klart, och jag chansspikar tvåan. Målfest?

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=dcfSRJCmPa8]

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Åtvidaberg – Assyriska 1
• Åtvid är galet starkt hemma där man spelar kul offensiv fotboll. På de tre senaste hemmamatcherna har man snittat fyra mål framåt och man har bara en förlust på de 13 senaste matcherna på Kopparvallen. Assyriska är dock inget mediokert motstånd – man ligger tvåa i den väldigt tajta tabellen – och kan säkert ställa till problem för Åtvid. Åtvidaberg har fem raka hemmasegrar mot just Assyriska (10-1 i målskillnad). Daniel Hallingström avstängd i ÅFF. Jag spikar, men gardera om ni har råd.

8. Ängelholm – Sundsvall 1(x)
• ÄFF har två imponerande hemmamatcher bakom sig med seger mot både Assyriska och Degerfors. Nu väntar ytterligare ett topptippat lag i form av Sundsvall, som inte riktigt levererat hittills – fyra oavgjorda, varav tre 0-0, på de sex senaste matcherna vittnar om en inte helt publikfriande fotboll. Starkt att komma ikapp Bajen senast (1-3 till 3-3), men hemma är man oftast bättre än på resande fot. Utgångsetta.

9. Dalkurd – Vasalund (1) 2
• Fem raka seriematcher utan förlust för Vasalund som klättrar i tabellen. Dalkurd är vanligtvis starkt hemma där man har nio vinster och två förluster på de elva senaste matcherna. Jag kryddar utgångstvåan med en etta.

10. IK Frej – Hammarby TFF 1(x)
• Bottenmöte. Frej har inte vunnit än och HTFF är segerlöst på bortaplan. En ångestladdad historia alltså där Frej vid förlust blir riktigt avhängt i botten. Jag litar inte riktigt på att Frej grejar en vinst.

11. Karlstad – Akropolis 1(x2)
• Nykomlingen Karlstad startade serien riktigt bra och ligger fortfarande med i toppen. Men poängen har inte trillat in på slutet och har faktiskt förlorat tre av de fyra senaste seriematcherna. Kan det bli samma ras som för Norrköping i allsvenskan som också startade positivt? Det är möjligt och jag tycker inte att Karlstad ska vara en av kupongens största favoriter.

12. Väsby – Forward 1
• Väsby ligger tvåa i serien samtidigt som Forward faktiskt är obesegrat – två inledande vinster och så SEX raka kryss. Viktige Herish Kuhi avstängd i Forwards anfall. Väsby är starkt hemma och anfallaren Osman Sow är stekhet med fyra mål på de fem senaste matcherna. Jag spikar ettan.

13. Lim. Bunkeflo – Lund 1(x2)
• Limhamn har ett bra lag och offensivt är man mycket starkt. Lite skador som oroar i hemmalaget som inte känns helt stabilt för tillfället med två raka kryss mot bottengängen Motala och Skövde. Tufft motstånd nu i Skånderbyt mot Lund som bara har en förlust den här säsongen. Jag helgarderar.

Packa damasker och plommonstop så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY
[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.