Stryktipset, vecka 21, 28 maj 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 21, 28 maj 2011

En sån här blir det ju direkt när miljonerna trillar in! 😉

Hej! Här kommer veckans stryktipsförslag. Lite knepig omgång, med många cup-matcher. Sedan är ju division 1-matcherna ganska svåra att få grepp om. Kom ihåg att det bara är match 1, 11,12 och 13 som spelas idag lördag. Resten på söndagen. Hursomhelst, jag spelar R-4-4-144 (12) och väljer att gardera två stora hemmafavoriter. Hur spelar ni idag? /BB

1. Barcelona – Manchester U 1(x2)
Champions League. Även fast Barcelona borde vara lite favorit, så är det ju för fan Manchester “manskinen” United vi pratar om här. Dessutom spelas ju finalen i London, vilket borde gynna britterna. Kallt och jävligt hoppas nog Sir Alex på. Vardagsmat för britter, lite jobbigare för spanjorer. Helgardering.

2. Elfsborg – Brommapojkarna 1
Svenska cupen. Elfsborg satsar på cupen och kommer att mönstra ett starkt lag mot Brommapojkarna. BP har varit på tre besök i Borås sedan 2007, förlorat samtliga och inte gjort ett enda mål. Elfsborg med starkt självförtroende efter sex vinster på de sju senaste tävlingsmatcherna. Etta.

3. Helsingborg – Trelleborg 1
Svenska cupen. Tufft matchande för TFF – tre matcher på sju dagar med ett trist avslut i 0-1-förlust hemma mot nykomlingen Syrianska. Trelleborg var riktigt uddlöst i den matchen. Helsingborg gick till semifinal i cupen 2009 och 2010 vann man hela turneringen. Kommer man upp i normal klass vinner man detta.

4. IFK Göteborg – Djurgården 1(x)
Svenska cupen. IFK lägger alltid krut på cupen och når oftast väldigt långt. Nu har man sju raka tävlingsmatcher utan förlust, men alla ni som såg Halmstad – Göteborg såg att det gick hårt till och att både Selakovic, Hysén och Sana tvingades till byten. Om samtliga missar så är det såklart ett gigantiskt avbräck för offensiven.

5. Norrköping – Kalmar FF 2
Svenska cupen. Norrköping brukar rotera en hel del i truppen när det ska spelas cup. Kalmar satsar ofta hårt och tar sig oftast långt i cupen. Det kan nog passa KFF att ligga på kontring mot Norrköping som gärna vill gå hårt framåt. Snabba omställningar är ju lite av Kalmars melodi och jag tror att man tar detta. En liten chansning såklart och har ni råd tycker jag att ni ska gardera.

6. Vasalund – Falkenberg (1)x(2)
Svenska cupen. Svårbedömt, FFF brukar må alldeles utmärkt på bortaplan – sedan 2005 har man aldrig efter full tid förlorat borta i Svenska cupen (fem vinster, två förluster efter straffar och en efter förlängning). Statistiken talar för Falkenberg, som slog ut allsvenska Syrianska i förra omgången. Även Vasalund besegrade allsvenskt motstånd i form av Mjällby.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ZU7FpnNLLn8]

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Åtvidaberg – Öster 1(x)
Svenska cupen. Åtvidaberg är ruggigt starkt just nu, framförallt hemma på Kopparvallen där man bara har en förlust på tolv senaste tävlingsmatcherna. Öster visar upp en riktigt stark defensiv – man har bara släppt in två mål på de fem senaste matcherna, dock har tre av dessa matcher slutat 0-0. Det finns hög potential hos gästerna och jag tar med ett lyxkryss.

8. Örebro – GAIS 1
Svenska cupen. Två lag som brukar rotera i trupperna i och med cupmatcher. Nu väntar ett uppehåll efter den här matchen så frågan är om man inte satsar lite här ändå. Hursomhelst är lagkaptenen och mittbacksklippan Fredrik Lundgren fortsatt borta. Andreas Haddad borta för ÖSK.

9. Värnamo – GIF Sundsvall 2
Superettan. Värnamos defensiv har sprungit läck med nio insläppta mål på de två senaste matcherna. Sundsvall å andra sidan har hållit nollan i fem raka ligamatcher – dock har tre slutat 0-0. Försvararen Brink avstängd för Giffarna som jag tror vinner det här.

10. Ängelholm – Assyriska 1(x2)
• Superettan. Hua vad svårt. Assyriska är inte riktigt att lita på samtidigt som Ängelholm blandar och ger. Jag får ingen riktigt känsla här och helgarderar.

11. Dalkurd – Akropolis 1(x)
Division 1 Norra. Det här känns hur öppet som helst och jag tycker att Dalkurd har seglat upp till lite väl höga favoriter. Två lag som blandar och ger resultatmässigt och jag tycker att man ska gardera med minst krysset.

12. Valsta Syrianska – Hammarby TFF (1x)2
Division 1 Norra. Kristoffer Junegard och Michael Asian avstängda i Valsta som är helt under isen efter fem förluster på de sex inledande omgångarna. Men HTFF är ju inte mycket bättre med en poäng mer än Valsta.

13. Husqvarna – Varberg (1) 2
Division 1 Södra. Varberg imponerar och borta öser man in mål – sju bortabaljor på tre matcher, och det mot bra motstånd också. Husqvarna vann visserligen senast mot LB07, men innan det har man haft det tufft (dock mot ganska bra gäng). Utångstvåa, men Husqvarna kan ha kommit ur svackan och jag garderar med en etta. Målfest?

Packa skavsårsplåster och bastkjol så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY
[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.