Europatipset, vecka 21, 25 maj 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Europatipset, vecka 21, 25 maj 2011

Heja Schweiz!

God dagens bloggläsargänget! Märklig blandning idag med allsvenskan, vänskapslandskamper, tyskt bundesligakval och tre matcher i den schweiziska högstaligan. Två storfavoriter i Basel och Zürich som jag tror håller – istället väljer jag att gardera gärnet i allsvenskan! Jag spelar R-0-7-16 (12) + två matematiska halvgarderingar. 64 kronor. Hur spelar ni? Lycka till! /BB

1. Kalmar FF – AIK 1 (2) M
• AIK spelar som senast hemma mot Gefle då förlorar man stort här. Kalmar FF är dessutom starkt på nya arenan där man vunnit fyra av fyra. Fördel Kalmar, men jag tar med tvåan bara för att det är allsvenskan och att AIK faktiskt kan prestera riktigt bra när allt stämmer, framförallt mot lag som inte spelar så lågt och för spelet. Det kommer komma öppningar för Bangura x 2.

2. Norrköping – Örebro SK (1)x
• Überviktige mittfältaren Gerzic tillbaka senast. Det var även Haddad men han behöver nog några fler matcher för att komma igång. Nu saknas avstängda Haginge, Kihlberg och Bedoya, där den senare är ett stort avbräck. Norrköping är i en svacka efter en stark start på säsongen. Det här känns vidöppet så ta med tvåan om ni har råd.

3. Argentina – Paraguay 1(x)
• Jahopp, vänskapsmatch och svårbedömt. Tydligen inga Europaproffs i Argentinas lag och då känns direkt 70% på ettan som ganska högt. Paraguay kommer inte vimla av några stjärnor heller men krysschans borde man ha. Argentina har tre raka oavgjorda.

4. Skottland – Wales 1
• Två lag som inte kommer att ställa upp med bästa manskap, framförallt Wales där i stort sett alla de stora stjärnorna från Premier League stannar hemma. Earnshaw tar över kaptensbindeln och kan vinna sin 50:e match för Wales. Skottlands lag: McGregor, Whittaker, G Caldwell, Berra, Crainey, Naismith, Brown, Adam, Morrison, McCormack, Miller. Ett ganska bra gäng ändå och jag lämnar ettan ensam, hemmaplan och spelartrupp avgör.

5. Bochum – Mönchengladbach (1)x
• Kval till Bundesliga. Mönchengladbach vann hemma mötet med 1-0 efter sent avgörande. Andreas Johansson och hans Bochum har en hyfsad chans att ta sig upp. Man har 8 vinster + 1 oavgjord + 1 torsk på de tio senaste hemmamatcherna och på de elva senaste hemmamötena med Mönchengladbach så har man aldrig förlorat. Har ni råd så ta med alla tecken.

6. Basel – Luzern 1
• Sista omgången i Schweiz Super League. Basel leder en poäng för Zürich. Basel har en förlust på de 17 senaste ligamatcherna och jag kan inte riktigt se hur man skulle kunna förlora mot ett omotiverat (ingen chans till Europa eller risk för nedflyttning) och skadedrabbat Luzern.

7. Young Boys – St Gallen 1(x)
• Viktiga poäng på spel! Young Boys vill komma trea och därmed ta sig direkt till play off-rundan i Europa League. St Gallen krigar för sin existens då man ligger på näst sista plats i serien och alltså på kvalplats. Man kan fortfarande åka ur serien vid förlust här men även helt undvika kval om man vinner eller tar poäng – det beror på hur Neuchâtel (samma poäng över strecket) och Bellinzona (två poäng färre på nedflyttningsplats) sköter sig i sista omgången.

8. Zürich – Thun 1
• Guldjagande Zürich har inte hemmaförlorat mot Thun på de senaste tolv matcherna och jag kan inte riktigt se hur det skulle gå till nu heller. Zürich har en hel del hemmakryss som ni kan se i statistiken men det var framförallt i början av säsongen – under hela 2011 har man bara en oavgjord match hemma, och det var senast mot Basel. Resten har varit segrar.

9. Djurgården – Elfsborg (1) 2
• Svårdbedömt. Djurgården är ju krislaget nummer ett och kan mycket väl inkassera ytterligare än torsk mot Elfsborg här. Boråsarna har dock inte övertygat alls på bortaplan och frågan är hur man klarar av trycket på Stadion.

10. GAIS – Häcken x(2)
• Göteborgsderby. Ekunde tillbaka efter avstängning i försvaret, men Lundgren fortsatt borta och nu är även Calum Angus avstängd. Häcken har troligtvis en intakt elva. Jag tycker inte att GAIS övertygar och väljer borta ettan. Utångskryss.

11. Gefle – Mjällby 1
• Hasse Berggren lägger av med fotbollen efter denna match och El Kabir gör sin sista match för Mjällby. Precis de flesta andra allsvenska matcher så känns det här öppet. Gefle är bra defensivt just nu, är starkt hemma på Strömvallens konstgräs och borde kunna ta alla tre poäng mot Mjällby. Gardera (såklart) om ni har råd.

12. Halmstad – IFK Göteborg (x)2
• Sebastian Eriksson avstängd i Blåvitt som har bra form med fem raka utan förlust. Halmstad slirar i botten och längtar antagligen efter landslagsuppehållet efter denna match.

13. Trelleborg – Syrianska 1(x) M
• TFF-försvararen Johan Nilsson Guiomar avstängd. Syrianska har visserligen fyra torsk på fyra bortamatcher, men bara 0-5 i målskillnad. Ok det är inte bra att inte göra mål borta, men samtidigt håller man ofta jämna steg och flera av förlusterna har kommit i slutet av matcherna. TFF trivs bäst när man inte behöver föra spelet. Det måste man nu. Lyxkryss!

Kom ihåg att Kryssa med SoS inför helgens stryktips!
(spalten till höger på startsidan)

BERMUDABENNY
[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.