Stryktipset, vecka 20, 21 maj 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 20, 21 maj 2011

10 rätt på ramen på mitt-i-veckan-europatipset. Det kommer man inte långt på och förhoppningsvis blir det fler nu på stryket! Sista omgången i Premier League och framförallt en bottenstrid som är sjukt spännande! Samtliga matcher, utom AIK – Gefle, spelas på söndag. Jag spelar R-0-7-16 (12) + tre matematiska halvgarderingar. 128 kronor. Lycka till! /BB

1. Manchester U – Blackpool 1
• Ett intressant scenario i nedflyttningsstriden inför denna den sista omgången. Blackpool ligger under strecket men på samma poäng som Birmingham över detsamma och före Wigan som ligger näst sist. Dock har Birmingham bättre målskillnad (-20) mot Blackpools -21 och Wigans -22. Blackpool har å andra sidan gjort betydligt fler mål än Birmingham och Wigan så om Blackpool förlorar med ett mål mindre än Birmingham (borta mot Spurs) samtidigt som Wigan förlorar mot Stoke så är man kvar i Premier League nästa säsong. Blir lite invecklat det där – men fördel Wigan skulle jag vilja sammanfatta det med. 🙂 Hursomhelst, United är mästare och fokuserar på Champions League-finalen. Men jag tror ändå att det blir en hemmavinst här.

2. Aston Villa – Liverpool (x)2
• Inga nya skador eller avstängningar som stör i något av lagen. Meireles kan vara tillbaka i Liverpool som fortfarande har en chans till Europaspel nästa säsong. Men då måste man ta in en poäng på Tottenham som alltså möter Birmingham. Borde inte det räcka som motivation borta mot Villa?

3. Bolton – Machester C (1)2 M
• Fyra raka förluster för Bolton som slirar i mitten av tabellen. Nu ställs man mot ett motiverat och formstarkt Manchester City som slåss med Arsenal om tredjeplatsen i ligan och därmed direktkvalificering till Champions League. Inga nya skador eller avstängningar i något av lagen. Bolton har visserligen sju torsk på de nio senaste matcherna, men då ska man komma ihåg att sex av dessa förluster har spelats på bortaplan/neutral plan. Hemma på Reebok Stadium är man starkare. Vinner City så är man alltså direktkvalificerat för Champions League.

4. Everton – Chelsea 1(x)
• Två lag som inte har något att spela för förutom äran. Och hemmafördelen borde kunna väga tungt då Everton säkert vill avsluta snyggt inför fansen och därmed höjer sig några procent. Bilyaletdinov avstängd i Everton som dock kan få tillbaka Cahill. Everton har tio raka ligamatcher utan förlust på Goodison Park.

5. Fula Skinkan – Arsenal (x)2
• Som sagt, Arsenal vill komma åt tredjeplatsen i ligan och måste ta in en poäng på City för att ha chansen. Men det är lättare sagt en gjort mot Fulham. Motivationen kanske inte är på topp, men derby är alltid derby och Skinkorna kommer inte att ställa ut skorna.

6. Newcastle – West Bromwich 1 (2)
• Stekheta anfallaren Odemwingie i WBA har uttryckt i engelsk press hur mycket han behöver vila efter en tuff säsong som fortsätter med landslagsspel med Nigeria i juni. Kanske står han över mot Newcastle som dock har en lång skadelista – senaste tillskottet: Gutierrez. Andra viktiga kuggar som troligtvis är borta är Nolan, Harper och Ireland. 18% på WBA är lågt.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=RTLVMKtn0Ew]

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Stoke – Wigan 2
• Hur viktigt match som helst för Wigan – tar man poäng samtidigt som Blackpool (möter Man U borta) och Birmingham (Tottenham bort) förlorar så är man kvar i Premier League. Stoke har matchats hårt på slutet, är omotiverat och kommer att få det svårt att tagga till mot Wigan som slåss för sin existens. Jag chansar och spikar tvåan!

8. Tottenham – Birmingham 1(x)
• Gardner och Ridgewell tillbaka i Birmingham efter avstängning. Båda lagen är motiverade. Vinner Spurs är man klart för Europa League-kval och Birmingham måste troligtvis ta en poäng eller vinna för att klara kontraktet.

9. West Ham – Sunderland 1
• West Ham åker ur Premier League, det står redan klart. Grant är sparkad. Många skador i båda lagen och det är kan ju verkligen sluta lite hursomhelst. Men West Ham vill antagligen visa hemmapubliken att man kan och kommer att gå upp i högsta ligan direkt efter bara en säsong i Championship. Chansetta.

10. Wolverhampton – Blackburn 1(x)
• Viktig match i bottenstriden även denna. Båda lagen har 40 poäng och ligger en poäng från nedflyttning. Både är säkert hyfsad nöjda med kryss. Wolves hemmasupportrar är riktigt fanatiska och kan nog hjälpa Wolverhampton till ett nytt kontrakt.

11. AIK – Gefle 1(x) M
• Nisse Johansson avstängd i AIK som för tillfället är kupongens största favorit. 72% på ettan känns saftigt och jag tar ganska snabbt med krysset. Jävla Gävle kan alltid gneta till sig en poäng.

12. IFK Göteborg – Trelleborg 1 (2) M
• Två lag i bra form! Erik Lund avstängd i hemmalaget. Trelleborg trivs i Göteborg där man vunnit två av de tre senaste mötena mot IFK. 14% på TFF känns lågt med tanke på vilket gott slag man är i. 1 2.

13. Syrianska – Norrköping (1)x
• Rabi Elia och lagkaptenen Ivan Ristic avstängda i Syrianska men får tillbaka Barsom. Hemmalaget har nu fyra raka matcher utan att göra mål. Hemma är man dock inte oävet. Norrköping kämpar på bra, men jag tror att man får med sig max en poäng nu. Syrianska måste börja vinna för att inte bli helt avhängda i botten!

Packa vuxenblöja och kortlek så ses vi på Arlanda på söndag!

Hur spelar ni denna vecka? Kommentera nedan så blir jag glad.

BERMUDABENNY
[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.