Europatipset, vecka 20, 18 maj 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Europatipset, vecka 20, 18 maj 2011

Hej fellow tipsters! Lite härligt mitt-i-veckan-tips kommer här. Bara fem matcher idag, med Europa League-finalen som höjdpunkt. Resten spelas imorgon torsdag. Spelstopp 18.59. Jag spelar R-0-7-16 (12) + tre matematiska – 144 spänn. Hur lirar ni? /BB

1. Porto – Braga 1(x)
• Europa League. Spelas på Aviva Stadium i Dublin. Porto är galet bra, framförallt offensivt och jag tror att Braga får det tufft. 76% känns dock lite väl saftigt med tanke på att matchen spelas på neutral plan.

2. Bordeaux – Paris SG (1x)2 M
• Paris har Jallet avstängd men annars en intakt trupp. Inga nya skador eller avstägningar i Bordeaux som ligger mitt i tabellen. Paris fajtas om Europaspelsplatser – det borde räcka som motivation, dock trivs man inte alls borta mot just Bordeaux och jag helgarderar.

3. Lille – Sochaux 1
• Lille kan i stort sett säkra ligatiteln om man vinner här. Nu ställs man mot ett formstarkt Sochaux som har sju raka utan torsk. Man har dock inte mött bästa motstånd och jag tror att man får inkassera en förlust nu – vilket man gjorde fyra av de fem senaste gångerna man kommit på besök.

4. Brage – Assyriska 2
• Ingen vidare form hos dalmasarna som har fyra raka utan vinst. Assyriska däremot går som tåget och toppar superettan med fem vinster och en oavgjord. 55% på tvåan känns spelbart.

5. Brommapojkarna – Öster 1(x)
• BP är svårslaget på Grimsta, men Öster är inte oävet och har tre oavgjorda på bortaplan den här säsongen, varav två 0-0-matcher mot riktigt starkt motstånd. Jag tar med krysset, men ta med tvåan om ni har råd.

6. Ljungskile – Landskrona 1(x)
• Två tippade topplag som inte levererat hittills. Ljungskile brukar vara bra hemma (bara en förlust förra säsongen) men jag vågar inte lämna ettan ensam.

7. Qviding – Hammarby (x)2
• Qviding är fortfarande utan seger i superettan och är tabelljumbo med tre inspelade poäng. Offensiven verkar ju minst sagt usel då man bara mäktat med ett ynka mål framåt. Hammarby är på gång men bortaspelet fungerar inte alls hittills (tre förluster på tre matcher).

8. Västerås – Sundsvall 2
• Västerås läcker bakåt – har släppt in 17 mål på sex matcher! Sundsvall har en stark defensiv (inte släppt in mål på de tre senaste ligamatcherna) och en stigande formkurva. Liten chansing, men jag spikar tvåan.

9. Åtvidaberg – Värnamo 1(x)
• Även fast ÅFF borde slå Värnamo så är över 80% på ettan sjuhukt högt. Detta är inte Barcelona mot Hercules, utan jävla superettan! Nu blir det säkert tvåsiffrigt bara för det. 🙂 Men ändå, jag står mitt kast!

10. Ängelholm – Degerfors 1(x2) M
• Nein. No. Nä. Nja. Nicht! Får inga bra känsla får något här. Två lag som är ganska ojämna och matchen känns öppen. Degerfors har tre bortasegrar på tre försök samtidigt som ÄFF brukar vara bra hemma. Nog snackat – helgardering.

11. Karlstad – Halmstad (x)2
• Svenska cupen. Har vinden vänt för Halmstad efter segern mot Mjällby senast? Kanske, Karlstad är inte att leka med på bortaplan och trots att det skiljer två serier mellan lagen så är jag inte övertygad om att Halmstad grejar detta.

12. Huddersfield – Bournemouth 1
• Kval till Championship. 1-1 i första mötet och fördel Huddersfield. Inga stora skadebekymmer i något av lagen. Huddersfield har 26 raka matcher i ligan/kval utan förlust. Jag tror på ettan.

13. Peterbrough – MK Dons 1(x)
• Kval till Championship. Peterbrough föll med 2-3 i första mötet och måste följaktligen vinna nu, och det brukar man göra – 16 raka hemmamatcher utan förlust. Men jag ger Dons chans att gå vidare.

BERMUDABENNY
[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.