Europatipset, vecka 19, 15 maj 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Europatipset, vecka 19, 15 maj 2011

Se upp för Kanoute idag!

Hej igen! Lite märkligt att det mesta av stryktipset spelas på söndagen och att fyra av matcherna där även är med på Europatipset! Jag gör faktiskt några förändringar på dessa fyra för att jag ska få ihop raden. R-0-7-16 (12) + två matematiska helgarderingar. 144 kronor. Lycka till! /BB

1. Arsenal – Aston Villa 1(x)
• Nasri och Fabregas tunga avbräck på Arsenals mittfält. Den senare kan möjligtvis vara tillbaka mot Villa som inte övertygar. Det känns som om Aston Villa bara vill bli av med den här säsongen och fokusera på nästa. I teorin kan man fortfarande åka ur, men i praktiken är kontraktet redan klart. Arsenal hittar motivation i att ta direktplats till Champions League. Lyxkryssar dock.

2. Birmingham – Fula Skinkan 1
• Birmingham ligger riktigt risigt till i botten och har bara tre poäng ned till Blackpool under strecket. Inga nya skador i hemmalaget, men viktiga Gardner och Ridgewell är avstängda. Fulham är på säker mark och inte mycket att spela för. Ta med krysset om ni har råd.

3. Liverpool – Tottenham 1(x)
• Två lag med motsatt form. Liverpool med 4 vinster + 1 oavgjord på de fem senaste och bara en förlust på de 17 senaste tävlingsmatcherna hemma på Anfield ställs mot Tottenham som har en seger på de 13 senaste tävlingsmatcherna – man kryssar dock förjävligt ofta. Viktig match i kampen om Europaspel nästa säsong.

4. Wigan – West Ham 1(x)
• Hua vilken viktig match! Västra Skinkan är jumbo med sju raka utan vinst (mött bra motstånd) och ställs nu mot nästjumbon Wigan som faktiskt bara har två förluster på de sju senaste. Dock har man bara två vinster på dessa sju också. Hjärtat säger att Wigan tar poäng, men det finns hög potential i West Ham och laget med starkast överlevnadsinstinkt tar det här! Helgardera om ni har råd.

5. Chievo – Udinese (1x)2 M
• Angella avstängd i Udinese som jagar Europaspel nästa säsong. Den motivationen borde räcka långt mot Chievo som har säkrat kontraktet. Sanchez tros börja på bänken för Udinese. 16% på ettan känns lite lågt med tanke på Chievos hemmapotential och Udinese ojämnhet. Jag tar med alla tecken.

6. Napoli – Inter x(2)
• Mascara och Cavani avstängda här för Napoli. Sneijder och Stankovic osäkra på spel i Inter. Napoli säkrar tredjeplatsen om man tar poäng mot Inter.

7. A. Bilbao – Malaga 1(x)
• Ruggig form hos Malaga som har fem raka segrar (inte mot toppmostånd dock). Bilbao är dock starkt hemma och hemmalaget är dessutom motiverat av chansen till Europaspel nästa säsong – Europa League är garanterat vid vinst nu. Mittfältaren Gurpegui avstängd i hemmalaget medan Malaga troligtvis får klara sig utan viktiga Rondon och Duda som dras med skador.

8. Getafe – Osasuna 1
• Getafe kämpar vilt i botten av La Primera och senast mot Real så ställde man bara in skorna för att fokusera på denna match. Man gör troligtvis fem förändringar gentemot matchen mot Madrid – Manu del Moral ska vara tillbaka och det kan även Rios, Miku, Sánchez och Marcano vara. Försvaren Nelson borta för Osasuna som efter två raka vinster är på relativt trygg mark, fem poäng från nedflyttning.

9. At Madrid – Hercules 1
• Hercules är klart för nedflyttning. Det i kombination med att lagets försvarsspel är uruselt gör att jag måste lämna ettan ensam. Ujfalusi avstängd i hemmalaget – Perea och Godin osäkra till spel i försvaret. Hercules har Aguilar avstängd men en jäkla massa lirare på skadelistan. Säker etta.

10. Barcelona – Deportivo 1(x)
• Barca har säkrat titeln och sneglar säkert redan på Champions League-finalen mot Manchester U i slutet av månaden. Deportivo ligger riktigt illa – bara tre poäng från nedflyttning och i sista matchen ställs man mot Valencia. Ett speciell situation och Deportivo kommer att ge allt nu mot Barca-lirare som förhoppningsvis fortfarande är lite bakis efter firandet.

11. Sevilla – Sociedad 1
• Kanoute gör troligtvis sin sista hemmamatch för Sevilla innan han lämnar klubben. Stort fokus kommer att ligga på detta och jag tror att alla spelare i Sevilla vill att deras ikon till anfallare ska få bästa möjliga avslut. Dessutom jagar klubben Europa League-plats. Sociedad på ganska säker mark. Zokora avstängd i Sevilla som även dras med en del skador. Sociedad som har åtta raka bortaförluster har Tamudo avstängd.

12. Villareal – Real Madrid (1x)2 M
• Toppmatch! Diarra avstängd i Madrid men annars är det inga nya förändringar i något av lagen. Jag tycker det här känns vidöppet och helgarderar ganska tidigt.

13.  Lorient – Marseille (x)2
• Viktig match för Marseille i jakten på Lille i toppen. Lorient ligger i mitten och har inte mycket att spela för, men hemma är man starkt och har bara två förluster. Jag garderar tvåan.

BERMUDABENNY
[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.