Stryktipset, vecka 19, 14 maj 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 19, 14 maj 2011

Hej kära tipsters! Lite sent förslag denna vecka då jag är på resande fot och inte riktigt haft möjlighet förrän nu. Jag spelar R-4-4-144 (12) på en kupong där tio av matcherna liras på söndag. Ovisst som fan är det såklart när svenska matcher är med på kupongen, men även de engelska matcherna kan ju sluta lite hursomhelst nu när säsongen går mot sitt slut. Lycka till med tippandet! Nu går jag ner och käkar hotellfrukost i Göteborg. Ha det gött! /BB

1. Manchester C – Stoke 1(x2)
• FA-cup-final på Wembley. Tevez och Richards kan vara tillbaka för City. Stoke saknar en hel del lirare, men det gjorde man ju även i semin mot Bolton och det gick ju ganska bra ändå (5-0). Jag tror Citys enorma sug efter en titel kan fälla avgörandet. Stoke är redan klart för Europaspel nästa säsong eftersom City slutar sämst fyra i Premier League. Allt kan hända här – blir en grymt rolig match att titta på!

2. Arsenal – Aston Villa 1(x)
• Nasri och Fabregas tunga avbräck på Arsenals mittfält. Den senare kan möjligtvis vara tillbaka mot Villa som inte övertygar. Det känns som om Aston Villa bara vill bli av med den här säsongen och fokusera på nästa. I teorin kan man fortfarande åka ur, men i praktiken är kontraktet redan klart. Arsenal hittar motivation i att ta direktplats till Champions League. Lyxkryssar dock.

3. Birmingham – Fula Skinkan 1(x)
• Birmingham ligger riktigt risigt till i botten och har bara tre poäng ned till Blackpool under strecket. Inga nya skador i hemmalaget, men viktiga Gardner och Ridgewell är avstängda. Fulham är på säker mark och inte mycket att spela för. 1x borde räcka.

4. Chelsea – Newcastle 1
• Helt skadefri trupp hos Chelsea vars guldchanser är borta efter förlusten mot Man U senast. Man borde vilja avsluta snyggt hemma och ta revansch mot Newcastle som faktiskt vann borta mot Chelsea i Ligacupen i september.

5. Liverpool – Tottenham 1(x)
• Två lag med motsatt form. Liverpool med 4 vinster + 1 oavgjord på de fem senaste och bara en förlust på de 17 senaste tävlingsmatcherna hemma på Anfield ställs mot Tottenham som har en seger på de 13 senaste tävlingsmatcherna – man kryssar dock förjävligt ofta. Viktig match i kampen om Europaspel nästa säsong.

6. Wigan – West Ham 1(x2)
• Hua vilken viktig match! Västra Skinkan är jumbo med sju raka utan vinst (mött bra motstånd) och ställs nu mot nästjumbon Wigan som faktiskt bara har två förluster på de sju senaste. Dock har man bara två vinster på dessa sju också. Hjärtat säger att Wigan tar poäng, men det finns hög potential i West Ham och laget med starkast överlevnadsinstinkt tar det här! Helgardering.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=0tfSOAqYAHY]

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Kalmar FF – Häcken 1 (2)
• Dauda och Sobralense osäkra till spel i KFF som trots vinst inte imponerade i senaste matchen mot Örebro. Hemma är man iofs bättre där man har tre raka segrar. Häcken är ett lite svajigt lag, men när offensiven fungerar så kan man slå de flesta lag i serien.

8. Malmö FF – Örebro 1
• MFF mållöst i tre raka seriematcher. Det kan mycket väl lossna nu mot ÖSK som brukar ha det riktigt tufft borta mot Malmö – bara en poäng och tre mål framåt på de sju senaste besöken.

9. Gais – Syrianska 1
• Jag lägger inget riktigt värde i att Gais har två raka förluster – de har nämligen kommit mot starkt motstånd i form av Elfsborg och Göteborg. Om man får snurr på offensiven så tror jag att man klarar av Syrianska.

10. Gefle – Djurgården 1(x2)
• Har Djurgården kommit igång nu med Magnus Pehrsson vid rodret? Det är möjligt, och visst har man chans borta mot Gefle om allt stämmer.

11. Norrköping – Göteborg 2
• Två lag med motsatt formkurva. Norrköping har två raka torsk medan IFK har tre raka segrar efter en knagglig start. Jag tror det blir svårt för Peking att få stopp på ett välmående och välspelande Göteborg.

12. Falkenberg – Åtvidaberg (1x)2
• Usch, riktigt svårbedömd match. Falkenberg har visserligen två förluster hemma men potential har man och jag kan bara inte ta bort något tecken här. ÅFF har riktigt bra defensiv så målsnål match kanske är att vänta.

13. Ängelholm – Jönköping S 1
• Lindberg avstängd i Ängelholm medan Jönköping har frågetecken för flera spelare som dras med skador. Svårt att bedöma lagen så här tidigt in på säsongen, men Ängelholm känns vassare. Dessutom har man förkrossande statistik mot Jönköping – på de tre senaste mötena i Skåne har alla slutat i Ängelholmvinst med 10-1 i målskillnad.

Packa öronproppar och haklapp så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY
[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.