Europatipset, vecka 18, 8 maj 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Europatipset, vecka 18, 8 maj 2011

Alla medel är tillåtna för att nå 13 rätt!

Hej alla, hoppas helgen varit bra hittills och att vi kan avsluta den snyggt med massor av rätt på Europatipset. Jag spelar R-0-7-16 (12) + två matematiska helgarderingar. 144 kronor. Garderingarna står inom parentes. Lycka till!/BB

1. Manchester U – Chelsea 1(x)
• Vidic, Ferdinand, Giggs, Hernandez och Rooney troligtvis tillbaka efter att ha vilats på Schalke. Fletcher har något slags virus och kan inte spela. Chelsea kan matcha ett intakt lag. Ett jättechans för Chelsea att snuva Manchester U på ligaguldet. Just nu ligger man tre poäng efter Fergusons mannar. Men jag tror Man U är för starkt.

2. Stoke – Arsenal (x)2
• Matthew Etherington, Ricardo Fuller och Danny Higginbotham borta för Stoke p g a skador. I Arsenal är Cesc Fabregas, Samir Nasri och Abou Diaby frågetecken. Stokes fokus ligger möjligtvis på FA-cupen om en vecka. Arsenal tar minst en pinne.

3. Genoa – Sampdoria x(2)
• Hett derby! Genoa har inget att spela för förutom äran medan Sampdoria strider för att undvika nedflyttning. Om “Motivation slår klass” stämmer så borde ju “Motivation slå kass” stämma ännu bättre. För Genoa är faktiskt inte så väldans bra och jag tror att Sampdorias lilla extra hunger kan fälla avgörandet. Dock ett utgångskryss.

4. Inter – Fiorentina 1(x)
• Titeln har gått till Milan och Inter har en trygg Champions League-plats. Sneijder osäker till spel och Mariga är avstängd. Mutu osäker till spel i Fiorentina som jag ändå vill ge poängchans.

5. Udinese – Lazio 1 (2)
• Domizzi och Inler avstängda i Udinese som verkar starta med Sanchez och Di Natale på topp. Ledesma och Mauri avstängda i Lazio. Två ganska instabila lag just nu. Jag tror på många mål och att detta inte slutar oavgjort – även fast det gjort det de tre senaste gångerna som Lazio varit på besök. Udinese har tio raka matcher utan kryss – Lazio har elva.

6. Barcelona – Espanyol 1
• Derby som Barcelonaspelarna inte tar lätt på. Även fast man har haft ett tufft spelschema så samlar man energi till en sån här viktig match, som det faktiskt är.

7. Zaragoza – Osasuna 1
• Otroligt viktig match i bottenstriden – Zaragoza tog en fantastisk 3-2-seger borta mot Real senast och är naturligtvis fyllt med självförtroende (tre segrar på de fyra senaste matcherna). Även Osasuna tog en skalp senast när man hemmaslog Valencia. Inga nya avstängningar eller skador, men Zaragoza får troligtvis tillbaka Herrera. Jag chansar lite och lämnar ettan ensam.

8. Syrianska – Malmö FF 2
• Det ska vara klasskillnad här och även om MFF har två raka torsk så tror jag inte att man kommer att några större problem att låsa upp Syrianskas försvar.

9. Jönköping – Degerfors 1(x2) M
• Jag har inte fått något grepp om Superettan än och när tecknen börjar ticka ner under 20% mellan sådana här mediokra lag så måste man vara där och hugga. Det finns kanske två tre stabila lag i Superettan där man hyfsat tryggt kan utelämna tecken (typ Sundsvall och Assyriska). Jag helgarderar.

10. Ljungskile – Öster 1(x2) M
• Robin Jonsson avstängd i Ljungskile som öppnat serien ok med två vinster och två förluster. Öster har spelat bra och bl a tagit poäng mot Assyriska och slagit Sundsvall. 12% på Öster känns lågt med tanke på att man startat serien bra och att man faktiskt vann borta på Starke Arvid förra säsongen.

11. Brescia – Catania 1
• Full fart framåt för Brescia om man ska ha någon som helst möjlighet att undvika nedflyttning.  Inga nya skador eller avstängningar har rapporterats. Catania saknar avstängda duon Ledesma och Alvarez. Måstevinst för Brescia alltså som ligger fem poäng från säker mark. Offensivt spel kan möjligtvis öppna för Catania och därmed ge dem säsongens första bortaseger. Det är möjligt, men jag chansar och lämnar ettan ensam.

12. Lecce – Napoli (1)x
• Vissa svenska medier hävdar att Di Michele är avstängd för Lecce, men något sådant kan jag inte utröna ur de italienska tidningarna och allt pekar på att han kommer att spela. Otroligt viktig match för hemmalaget som krigar för sin existens. De senaste fyra gångerna som Napoli kommit på besök har det slutat 1-1. Jag chansar bort tvåan.

13. Lyon – Marseille (1)x
• Cissokho och Bastos avstängda i Lyon som inte känns speciellt stabilt för tillfället. Kabore avstängda i bortalaget. Det här känns hur öppet som helst men jag låter hemmafördelen fälla avgörandet och kryddar utgångskrysset med en etta.

Hur spelar du? Kommentera gärna!

BERMUDABENNY
[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.