Stryktipset, vecka 18, 7 maj 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 18, 7 maj 2011

Tjena gänget! Ganska rolig men svår omgång den här veckan. De brittiska ligorna gå mot sitt slut och i League One är det den sista omgången och otroligt viktiga poäng på spel. Jag lirar R-4-4-144 (12). Hoppas ni får ihop något vettigt. Lycka till! /BB

1. Tottenham – Blackpool 1
• Huddlestone, Corluka och Assou-Ekotto osäkra till spel för Spurs, medan Blackpool kan matcha en skadefri trupp. En seger på de 15 senaste matcherna för Blackpool och bara en fjuttig inspelad poäng på de sju senaste bortamatcherna. Tottenham har visserligen bara en vinst på de åtta senaste ligamatcherna, men nu ställs mot ligans sämsta försvar om man ser till insläppt mål (70) och jakten på spel ute i Europa motiverar Spurs.

2. Aston Villa – Wigan 1×2
• Försvararen Ciaran Clark skadad i Villa, medan Heskey kan vara redo för spel och därmed ställas mot sin gamla klubb. N’Zogbia och Diame dras med skadeproblem i Wigan, men de kan eventuellt spela. Villa är helt ok för tillfället och har faktiskt bara en förlust (senast i derbyt mot WBA) på de fem senaste matcherna. Två lag som är högst motiverade då Wigan just nu ligger på nedlfyttningsplats, dock på samma poäng (35) som Blackpool ovanför strecket. Villa har 41 poäng, men förlust mot Wigan, som inte alls är omöjligt (inbördes möten i Birmingham: 0 2 3), så är man åter igen indraget i nedflyttningssnacket. Villa borde greja detta, men det prekära läget i botten och de inbördes mötena gör att jag tar med alla tecken.

3. Bolton – Sunderland 1
• Bolton hoppas få tillbaka Sturridge som varit skadad de två senaste matcherna. Även Gardner och Steinsson kan vara redo för spel. Skadelistan i Sunderland är enorm. Richardson, Turner och Cattermole kan vara borta resten av säsongen, precis som Gyan, Welbeck, Gordon och Campbell. Viktige Anton Ferdinand är tveksam till spel. Ryan Noble och Jordan Henderson kan kanske vara tillbaka. Inte mycket talar alltså för Sunderland som ni förstår och jag lämnar ettan ensam. Bolton har bara två kryss på de 20 senaste matcherna – hemma har man fem raka vinster.

4. Everton – Manchester C 1×2
• Heitinga kan vara tillbaka i Evertons trupp efter skada, annars är det inga stora förändringar sedan senaste matchen. City hoppas på att få tillbaka Micah Richards i försvaret. Lagens offensiva stjärnor, Saha och Tevez är fortfarande borta. Svårbedömt. Everton har bara en förlust (Man U) på de nio senaste matcherna – hemma har man nio raka utan torsk, men man har inte mött extremt tufft motstånd då direkt. Mördande spelschema att vänta för City som har ligamatch på tisdag, FA-cup-final om en vecka och så ligan på tisdagen efter den. Svettigt.

5. Newcastle – Birmingham 1x
• Backen Williamson är ny på Newcastles redan gedigna skadelista. Birminghams bästa målskytt Craig Gardner är avstängd. Tufft att vinna på St. James’ Park – storlag som Tottenham, Arsenal, Liverpool, Chelsea och senast Manchester U har åkt därifrån utan tre poäng. Birmingham är inte oävet men man har svårt att vinna på bortaplan. Två kryssbenägna lag så jag kryddar utgångsettan.

6. Västra Skinkan – Blackburn 1
• Problem på mittfältet för West Ham där Parker, O’Neill och Mark Noble kan missa. Dessutom är Upson tveksam till spel i försvaret. Blackburn hoppas på att någon av Junior Hoilett, David Dunn eller Michel Salgado kan vara tillbaka i startelvan. Ok, Skinkan är jumbo och har fem raka försluter, men motståndet har varit ruggigt: United, Bolton, Villa, Chelsea och City. De tre avslutande matcherna är bra mycket enklare och man har fortfarande en ganska bra möjlighet att klara sig kvar i Premier League. Blackburn har en vinst på de elva senaste matcherna och är ett av ligans sämsta bortalag. Liten chansning, men jag lämnar ettan ensam.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=SUwDP2ksh0g]

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Djurgården – Halmstad 1
• Riddez och Youssef tillbaka i Djurgården där Magnus Pehrsson tagit över huvudansvaret. Två formsvaga lag som inte vunnit på de sex inledande omgångarna. Fördel Djurgården som kan få en nytändning med lagkapten Riddez på planen och den nye coachen utanför planen. Halmstad vinner inte många bortamatcher per säsong och jag chansspikar Djurgården. Ta med alla tecken om ni har råd!

8. Brage – GIF Sundsvall x2
• Även Brage har bytt tränare då Lennart “Kral” Andersson har ersatt Pelle Johansson. Giffarnas mexikanska värvning Alexis Mendiola får äntligen spela efter pappersstrul. Utångstvåan är given då Sundsvall visar upp ett bra spel på sistone med vinst både mot Landskrona och Ljungskile.

9. Åtvidaberg – Ängelholm 1×2
• Mariano avstängd i Åtvidaberg efter utvisningen mot J-Södra senast (förlust 0-1). ÄFF har öppnat riktigt starkt med tre vinster och en oavgjord på de fyra första omgångarna. Fördel Åtvidaberg ändå som ska räknas som favoriter hemma, men det är svårt att bort något tecken med tanke på självförtoendet hos bortalaget och det faktum att Åtvid har två raka torsk.

10. Bournemouth – Rochdale 1
• Bournemotuh får tillbaka flera spelare efter skador och avstängningar. Viktigt att få igång dem ordentligt till det kommande kvalspelet. Rochdale å sin sida kommer att vila flera nyckelspelare – det säger ivarjefall tränaren Keith Hill som vill ge några bänknötare chansen. Jag tror hårt på ettan.

11. Huddersfield – Brentford 1x
• Inga nya skador eller avstängningar i Huddersfield som nu har smått otroliga 23 raka ligamatcher utan förlust. Brentford är inte alls dåligt borta (3 vinster, 1 kryss, 1 torsk de senaste fem bortamatcherna) och har gjort mål i nio av de tio senaste bortamatcherna. Huddersfield kryssar faktiskt en hel del hemma (fem av de nio senaste) och ett oavgjort resultat är inte omöjligt.

12. Peterborough – Degenham 1×2
• Ganska roligt att play off-klara Portsmouth är det lag som både gör flest mål i ligan, men också släpper in flest mål! 101 mål framåt och typ 2,24 mål i snitt är sjukt imponerande. Men som Robber nämner i en kommentar tidigare i veckan så är Degenham oerhört motiverat och kommer att gasa för tre poäng. Scott Doe borta i försvaret för Degenham, medan viktige yttermittfältaren Danny Green är avstängd. Peterboroughs tränare Darren Ferguson säger att han INTE tänker vila några nyckelspelare i den här matchen utan vill komma in med ett bra självförtroende i kvalspelet. 14 raka hemmamatcher för Peterborough utan förlust. Degenham MÅSTE ta poäng för att ha chans på spel i League One nästa säsong.

13. Southampton – Walsall 1x
• Southampton klart för spel i Championship nästa säsong. Man är iofs bara tre poäng före Huddersfield, men målskillnaden är enorm. Hemma är man fantastiskt starkt med 15 vinster, 2 kryss och 1 förlust på senaste 18 matcherna. Även fast man i praktiken är klart för uppflyttning så vill man såklart hålla sviten intakt och avsluta snyggt inför hemmapubliken. Viktige Ledesma tillbaka på mitten för Wallsall efter avstängning. Wallsall är i allra högsta grad inblandat i bottenstriden och är bara en poäng före Degenham. Så förlust för Degenham mot Peterborough så sitter Wallsall säkert oavsett resultat mot Southampton.

Packa suspensoar och fransig väst så ses vi på Arlanda imorgon!

Vad tror du om veckans rad? Kommentera gärna!

BERMUDABENNY
[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.