Europatipset, vecka 17, 1 maj 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Europatipset, vecka 17, 1 maj 2011

Tevez är borta. Helt borta, som ni kan se på blicken.

Hua vilken svår omgång det var igår på stryktipset. Det glömmer vi snabbt och fokuserar på dagens europatips istället, där det kan bli riktigt låg utdelning om favoriterna håller. Jag spelar R-0-7-16 (12) + två matematiska helgarderingar och chansar lite här och var. 144 kronor. Hur lirar ni? Lycka till! /BB

1. Arsenal – Manchester U 1×2 (M)
• Tungviktsmöte. Inga nya skador i Arsenal men Rosicky kan vara tillgänglig igen. Man U får tillbaka Berbatov efter skada och han väntas starta. Scholes är avstängd fortfarande. Ovisst och jag helgarderar.

2. Manchester C – Västra Skinkan 1x
• Boateng, Tevez och Richards fortsatt borta för City som ändå ska vara storfavoriter mot jumbon West Ham. Bortalaget får troligtvis klara sig utan viktige Scott Parker. Dessutom har man O’Neil och Noble på skadelistan. Wayne Bridge får inte lira då han är utlånad från just City. Upson är eventuellt tillbaka. Lyxkryss.

3. Osasuna – Valencia x2
• Aranda och Shojaei saknas i hemmalaget. Valencia saknar bl a Tino Costa på mitten. De lär bli en hel del förändringar i bortalaget efter 3-6-förlusten mot Real Madrid senast. Sju vinster + ett kryss + en torsk på Valencias nio senaste bortamatcher imponerar. Nu ställs man mot vilt kämpande Osasuna som är allt annat än oävet hemma.

4. Racing Santander – Mallorca 1
• Torrejon avstängd i Santander, detsamma gäller Tejera i Mallorca som säkrade kontrakten i och med segern senast (2-0 hemma mot Getafe). Santander är i allra högsta grad inblandat i bottenstriden – bara två poäng mer än Osasuna under nedflyttningsstrecket. Nu får man tillbaka svenske Kennedy efter skada och jag tror att man tar tre viktiga poäng mot ett bortasvagt Mallis.

5. Villareal – Getafe 1x
• Villareal blev slaktade av Porto i Europa League med 5-1 i Portugal. Retur på torsdag men frågan är hur mycket krut man lägger på den när man har en otroligt viktig Champions League-plats att bevaka i ligan. Marchena avstängd i Villareal vars ligaspel har fått lida lite av framgången i Europa – man har tre förluster på de fyra senaste matcherna (dock mot bra lag). Getafe är i riktigt usel form och har bara en seger på de elva senaste matcherna – på bortaplan har fyra raka förluster. Man saknar bl a Moral i anfallet.

6. Fiorentina – Udinese 1 2
• Bra form hos Fiorentina som bara har en förlust på de nio senaste matcherna. Mittfältarna Vargas och Santana kan missa p g a skador. Det samma gäller försvaren Camporese. Kraftiga problem i Udinese som har backarna Domizzi och Armero samt mittfältaren Inler avstängda. Dessutom är skadelistan lång – Sanchez är en av många som dras med skavanker.

7. Milan – Bologna 1
• Inter mirakelvände igår och fortfarande lite spänning i Serie A. Man är nu fem poäng efter Milan som bör kunna ta tre ganska lätta poäng mot Bologna som inte imponerar just nu – fyra raka torsk visar på det. Zlatan och van Bommel avstängda i Milan medan Bologna har en riktigt lång skadelista. Etta.

8. Helsingborg – Häcken 1x
• Mahlangu är avstängd hos serieledande Helsingborg som förra säsongen hade fin hemmastatistik (12 2 1). Även i år har man inlett med två vinster på Olympia. Jag tycker dock inte att spelet har imponerat speciellt och tar med krysset.

9. Kalmar FF – Syrianska 1
• KFF verkar vara starkt på nya arenan där man nu har två raka segrar. Arajuuri skadad. Syrianska jagar desperat poäng, men man kommer att få det svettigt.

10. Sampdoria – Brescia 1 2
• Volta (back) och Poli (mitt) avstängda i Sampdoria medan Brescia har en hel del lirare på skadelistan – Zanetti är det senaste tillskottet. Otroligt viktig match för båda lagen. Sampdoria ligger precis ovanför nedflyttningsstrecken medan Brescia ligger fem poäng efter – förlust idag så kan man troligtvis glömma Serie A-spel nästa säsong.

11. Almeria – Sevilla 2
• Ortiz avstängd i Almeria som i övrigt har en relativt intakt trupp. Osäkert om Alexis, Navas, Zokora och Kanoute kan lira för Sevilla. Almeria ligger hopplöst sist i La Primera och har tio poäng upp till säker mark. Sjundeplacerade Sevilla har åtta poäng upp till fjärdeplatsen som skulle ta laget till Champions League. Almeria har fem raka förluster och risken är stor att den sviten förlängs nu.

12. Malaga – Hércules 1x
• Baptista imponerar i Malaga som gjort tre mål på de senaste två matcherna som man vunnit och tagit sig precis över nedflyttningsstrecket. Hércules ligger tre poäng efter och har haft det otroligt jobbigt på bortaplan där man bara tagit nio poäng och gjort futtiga sju mål på 17 matcher. Efter tränarbytet med Djukic ankomst har man dock lyft spelet och har två segrar + en förust + en oavgjord.

13. St Etienne – Monaco 1×2 (M)
• Svårbedömt. St Etienne är hemmastarkt där man bara har tre förluster, dock har man inte övertygat på sistone med poängtapp mot mediokert motstånd. Monaco har förbättrat sitt spel på sistone och slagit både bl a Lille och Rennes. Det finns en hög potential hos Monaco och jag tar med alla tecken.

BERMUDABENNY
[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.