Stryktipset, vecka 17, 30 april 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 17, 30 april 2011

Svårspelad omgång.

Tjena gänget, nu var det ett tag sedan och äntligen är det stryktips igen! Men ett galet svårt stryktips ska tilläggas. Lite extra knepigt nu när serierna går mot sitt slut – ja förutom allsvenskan då. Jag spelar R-4-4-144 den här veckan. Hur spelar ni? Lycka till! /BB

1. Chelsea – Tottenham 1
• Ramires, Alex och Essien osäkra till spel i Chelsea, medan Spurs verkar få klara sig utan mittfältaren Bale samt försvararna Corluka och Hutton. Chelsea ångar på i ligan – bara en förlust på de 13 senaste ligamatcherna och man har faktiskt lite häng på United (sex poäng efter – möt i nästa omgång). Spurs har bara två förluster (Blackpool, Everton) på de 21 senaste ligamatcherna men på bortaplan har man inte mött jättebra motstånd på sistone. Bortamatcher kvar efter Chelsea: Manchester C och Liverpool.

2. Blackburn – Bolton 1x
• Ryan Nelsen fortsatt skadad i Blackburnförsvaret, men man får tillbaka Hoilett och Nzonzi. Sturridge och Gretar Steinsson osäkra till spel för Bolton som matchas hårt och spelar nu sin tredje match på åtta dagar. Samtidigt så har Blackburn tio raka matcher i ligan utan vinst. Nu får man iofs även tillbaka Roque Santa Cruz som inte fick spela mot City senast (utlånad därifrån). Kniven mot strupen för Blackburn som i alla högsta grad är inblandat i bottenstriden.

3. Blackpool – Stoke 1
• Inga nya skador eller avstängningar i Blackpool som kommer att få det mycket svårt att hålla sig kvar i år. Man ligger fyra från slutet, två poäng förre jumbon West Ham och efter Stoke ställs man mot Spurs, Bolton och Manchester United. Svettigt! Ska man ha någon som helst chans bör man vinna nu. Stoke får troligtvis klara sig utan Etherington, Fuller, Faye och Higginbotham. Stoke har sju förluster och en oavgjord på de åtta senaste bortamatcherna – dock har man mött bl a Man U, Tottenham, Liverpool och Arsenal. Svårbedömt, men jag chansar på att Blackpool tar chansen.

4. Sunderland – Fula Skinkan 1×2
• Galet lång skadelista i Sunderland som antagligen får klara sig utan spelare som Welbeck, Ferdinand, Richardson och Gyan. Fula Skinkan kan få tillbaka Duff efter skada. Två lag som ligger i ingenmansland i tabellen. Sunderland tog en efterlängtad seger senast mot Wigan (4-2) efter bara en inspelad poäng på nio matcherna innan den. Fulham har bara en bortavinst den här säsongen men hela nio oavgjorda. Intressant är att man bara bortatorskat med mer än ett mål EN gång den här säsongen (United, 0-2). Oftast tajta matcher alltså och jag tycker det stinker kryss om denna.

5. West Bromwich – Aston Villa 1×2
• Ovisst Birminghamderby. Två lag relativt befriade från skador på spelare. Dock ligger ju som ni kanske känner till Aston Villas tränare Houllier på sjukhus med hjärtproblem. Vi får hoppas att han kommer tillbaka helskinnad. Tills dess är det McAllister som står vid rodret. WBA brukar ha problem med storebror och har inte vunnit hemma mot Villa på 2000-talet (två oavgjorda och två förluster). Svårt att undvara något tecken.

6. Wigan – Everton 1×2
• Ljust skadeläge i nedflyttningshotade Wigan – dessutom Figueroa tillbaka efter avtängning, medan Everton har Saha, Heitinga, Fellaini och Arteta på skadelistan, den senare kan möjligtvis vara tillbaka. Man har dock klarat sig bra tidigare utan stjärnorna och har faktiskt bara en förlust på de åtta senaste ligamatcherna, och det var senast borta mot Man U där man föll med 0-1 efter ett mål av Hernandez i 83:e minuten. Precis som många andra lag så är Wigan inblandat i bottenstriden och varje liten ynka poäng kan vara avgörande.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=gWJzb6n4gbE]

Veckans halvtidsunderhållning. På tyska.

7. Coventry – Reading 1×2
• Hemmalaget har säkrat kontraktet och kan spela utan press. King missade måndagens match men kan vara tillbaka. Reading är så gott som klart för kvalspel till Premier League men bör ta någon poäng till. Readings fina förlustfria svit bröts senast då man tappade 2-0 till 2-3 hemma mot Sheffield U. Coventry ställer ofta till det på tipset. Jag helgarderar.

8. Millwall – Swansea 1
• Neil Harris fortsatt avstängd för Millwall men vasse Steve Morison är tillbaka. Swansea imponerar inte på bortaplan och har nu fem raka utan vinst på resande fot, mot svagt motstånd dessutom. Sista hemmamatchen för Millwall som naturligtvis vill avsluta snyggt inför sin fanatiska publik – man har bara en förlust på de 13 senaste hemmamatcherna. Swansea ligger säkert på kvalplats medan Millwall liger sjua och jagar en topp sex-placering. Etta.

9. Doncaster – Leicester 2
• Lagkapten Oakley osäker till spel i Leicester. Doncaster har åtta raka hemmamatcher utan vinst och har ofta svårt mot offensivt starka lag. Sedan anfallaren Sharp skadade sig har man otroligt svårt med målskyttet (elva raka hemmamatcher utan att göra fler än ett mål – nollade sex av dessa) och det tror jag att Leicester kan utnyttja som gör många mål framåt. Chansar på jävla Leicester och spikar tvåan. Liten minimal möjlighet för Leicester att nå kvalplats.

10. Hull – Crystal P 1x
• Mittfältaren Neil Danns i Crystal P lyckades med bedriften att göra mål i andra minuten, bli varnad i 80:e och utvisad i 90:e när man vann mot Leeds senast med 1-0. Han är alltså avstängd nu. Det är även anfallarna Sean Scannell och Wilfred Zaha. Försvararen Rosenior och mittfältaren Koren är troligtvis borta för Hull – de stod över matchen mot QPR senast, men saknades inte överdrivet mycket då man klarade 1-1 borta. Crystal P har bara vunnit en bortamatch den här säsongen medan Hull bara har en vinst på de sex senaste hemmamatcherna (man har dock mött ganska äckliga lag hemma på senare tid). Jag tror på ettan men krysset behöver inte vara fel. 0-0?

11. Ipswich – Preston 1
• Mittfältaren Lee Martin avstängd i Ipswich. Stjärnorna Bullard och Wickham missade senast och är osäkra till spel. Preston är klart för nedflyttning och frågan är vilken uppställning och moral man ställer upp med egentligen. Man har tagit ganska många poäng borta på senare tid, men det var ju när hoppet fortfarande levde. Jag spikar ettan, men lyxkryssa om ni har råd.

12. Watford – Queens PR x2
• Relativt skadebefriat QPR är mycket nära att åter igen kunna kalla sig ett Premier League-lag. Bara en poäng krävs på de två återstående matcherna för att garantera avancemang. Watford saknar Aston Villa-lånet Andreas Weimann – anfallaren skadade sig i förlustmatchen mot Leicester senast (2-4). Watford vill såklart avsluta snyggt inför hemmapubliken men det blir tufft mot QPR som nu verkligen vill fira PL-platsen.

13. Norrköping – Mjällby 1x
• Peking är starkt hemma inför drygt 10 000 åskådare. Mjällby får visserligen tillbaka vasse El Kabir men samtidigt är spelfördelaren Tobias Grahn osäker till spel. 1x borde räcka, men ta med tvåan om ni har råd – det är ju allsvenskan!

Packa flytväst och fluortabletter så ses vi på Arlanda på söndag!

BERMUDABENNY
[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.