Europatipset, vecka 16, 24 april 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Europatipset, vecka 16, 24 april 2011

Då kör vi igen – Europatips på schemat och precis som på stryket så spelar jag R-0-7-16 (12) + två matematiska helgarderingar. 144 spänn. Var ser du fallgroparna på söndagens kupong? Förresten, nu går det att rösta på nästa veckas stryktips – Kryssa med SoS! Ha det gott! /BB

1. Bolton – Arsenal 1×2 (M)
• Diaby och Rosicky troligtvis borta för Arsenal. Sturridge troligtvis tillbaka i Boltons elva. Öppet möte där Arsenal såklart ska vara favorit. Just nu är det elva procent på ettan – det är galet lågt med tanke på att Bolton bara torskat två hemmamatcher i år och har fyra raka hemmavinster. Revanschlusta i hemmalaget efter 0-5-torsken mot Stoke i FA-cupen.

2. At Madrid – Levante 1x
• Forlan fortsatt skadad i At Madrid. Del Horno och Montero osäkra till spel i Levante. Madrid har bara en förlust på de nio senaste matcherna. MEN, Levante har i sin tur bara en förlust på den tolv senaste matcherna och över 80% på Madrid känns galet högt med tanke på Levantes kapacitet. Krysset följer med.

3. Hércules – Deportivo x2
• Svårbedömt.  Hércules har kraftiga problem just nu – på de 14 senaste matcherna har man bara två vinster, två oavgjorda och tio förluster. Och på dessa 14 matcher har man bara gjort sju mål. Deportivo är väldigt kryssbenäget och har bara två förluster på de tio senaste matcherna.

4. Sevilla – Villareal 1
• Kanoute och Jesus Navas osäkra till spel i Sevilla som har sex raka hemmamatcher utan torsk. Nu ställs man mot Villareal, där försvararen Gonzalo riskerar missa. Dessutom möter man Porto i Europa League redan på tisdag och frågan är om man inte kommer att vila några nyckelspelare nu.

5. Sp. Gijon – Espanyol 1
• En hel del skavanker i båda lagen och kanske framförallt i Espanyol som har det riktigt jobbigt på resande fot nuförtiden – bara en poäng på de senaste sex bortamatcherna. Jag tror att man kommer få det svettigt även mot Gijon som är ruskigt bra hemma just nu: på de senaste sju matcherna har man fem vinster + två oavgjorda och bara släppt in ETT mål på de matcherna (1-1 mot Barcelona). Jag spikar ettan.

6. Elfsborg – Malmö FF 1x
• Molins och Aubynn tveksamma till spel för MFF. Elfsborg brukar trivas mot Malmö som jag tror får nöja sig med max en poäng på Borås Arena.

7. Halmstad – Trelleborg 1×2 (M)
• Men usch vilken ångestmatch – två lag som öppnat risigt och det kan gå hursomhelst. TFF får tillbaka några lirare efter skada. 18% på tvåan känns lågt.

8. Häcken – Gefle 1
• Häckens anfallsspel är imponerade och om Gefle spelar som man gjorde mot TFF senast så vinner Göteborgarna detta ganska lätt. En plan som ser ut som den argentinska pampasen passar inte konstgräs-Gefle och jag spikar ettan.

9. Assyriska – Öster 1
• Assyriska är ett ruggigt bra hemmalag och en av de stora favoriterna att ta hem seriesegern. Öster är långt ifrån uselt men nu får man det svettigt.

10. Mallorca – Getafe 1x
• Två lag utan någon vidare form. Getafe har inte vunnit en bortamatch i ligan på hela 2011 och Mallis har bara tre vinster på de 14 senaste matcherna. Hemma är det dock ofta bara topplagen som kan störa ordentligt. Getafe kan sakna viktige anfallaren Manu (9+4) och mittfältaren Pedro Rios (4+2). Även Mallorca har vissa skadeproblem och jag vågar inte lämna ettan ensam.

11. Racing S – Malaga 1x
• Santander är riktigt svårslaget hemma och har bara en förlust (R Madrid) på de tolv senaste hemmamatcherna. Dock kryssar man väldigt ofta. Man verkar få klara sig utan Kennedy även denna match. Malaga är relativt skadebefriat men trivs bäst på hemmaplan och jag tror att man max får med sig en pinne hem.

12. Lorient – Lille x2
• Lorients form visar tydligt på vad jag alltid utgår ifrån när jag analyserar franska matcher – krysset. På de sju senaste matcherna har Lorient sex kryss varav fyra är mållösa. Party! Hemma har man dock tolv raka matcher utan förlust (fem oavgjorda) vilket imponerar. Nu ställs man mot serieledande Lille som bara har två förluster på de 21 senaste ligamatcherna. Svårbedömt, men jag tror att x2 räcker.

13. Nürnberg – Mainz 1 2
• Nürnberg är bra hemma – 1-1 mot Bayern München senast och oavgjort spelar man inte ofta på hemmaplan – innan den hade man 19 raka hemmamatcher utan kryss. Mainz är ett starkt bortalag (9 1 5) – visserligen föll man i senaste bortamatchen mot Hannover, men man har inte förlorat två bortamatcher i rad på hela säsongen och jag tar med skrälltvåan.

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.