Europatipset, vecka 15, 17 april 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Europatipset, vecka 15, 17 april 2011

Hej gänget! 11 rätt igår och 13 var inte helt långt borta. Ny tag idag på europatipset. Lite kortare analys än vanligt – det får ni helt enkelt ta. 🙂 Dessutom ger jag mig på de stora pengarna idag och chansar en hel del. R-0-7-16 (12) + tre matematiska halvgarderingar. 128 kronor. Lycka till! /BB

1. Bolton – Stoke x2 (M)
• FA-cupen. Semifinal på Wembley som känns vidöppet. Mark Davies spelar troligen för Bolton. Chelsea-lånet Sturridge får inte spela, vilket är ett stort avbräck. Inga nya skador eller avstängningar i Stoke som kan få tillbaka Carew i anfallet. Sörensen vaktar som vanligt kassen i cupen. Jag är ingen procentstirrare, men 14% på Stoke är sjukt lågt och jag chansar bort ettan.

2. Arsenal – Liverpool 1 2 (M)
• Vilket supermöte! Szczesny kan vara tillbaka i hemmakassen, annars är det inte stora förändringar i Arsenal. Liverpool som stod för säsongens bästa insats senast (3-0 mot City) får åter igen klara sig utan Agger och Gerrard. Samma som match nummer 1 – det här känns vidöppet.

3. Catania – Lazio 1
• Catania är sjukt starkt hemma på Sicilien och Lazio kommer att få det riktigt svettigt. Fyra raka hemmasegrar för Catania och tre raka bortatorskar för Lazio (en seger på de tio senaste bortamatcherna) som saknar Matuzalem. Spolli är tveksam till spel i Catanias försvar. Chansar och spikar Catania.

4. Fiorentina – Juventus x2
• Mutu tillbaka i Fiorentina. Lång skadelista i Juventus men det verkar inte bekymra avsevärt då man har tre raka segrar. Nu verkar det som om några spelare kan vara tillbaka här. Juventus har inte förlorat borta mot Fiorentina på hela 2000-talet. Jag tror inte man gör det nu heller.

5. Napoli – Udinese 1
• Inga skador eller avstängningar som stör i hemmalaget. Udinese har tappat formen efter landslagsuppehållet och saknar nu troligtvis både Di Natale och Sanchez framåt. Abdi är avstängd. Napoli får tillbaka stekhete Cavani. Det är blir en hemmaseger.

6. Espanyol – At Madrid x2
• två lag med helt olika formkurvor. Espanyol går inte alls bra och har bara en seger på de sex senaste matcherna medan Madrid har kommit igång och bara har en  förlust på de åtta senaste. Galet lång skadelista hos Espanyol. Forlan tveksam till spel i Madrid.

7. Osasuna – At Bilbao 1 2
• Viktige mittfältaren Martinez avstängd i Bilbao. Masoud och Aranda saknas troligtvis i hemmalaget som har två raka torsk. Bilbao är ruggigt ojämt, kryssar väldigt sällan och jag väljer att spela 1 2.

8. Elfsborg – AIK 1
• Elfsborg har ett riktigt bra lag och jag tror att AIK kommer få riktigt svårt att ta poäng. På senaste åtta gångerna som gnaget  besökt Borås så har man bara gjort ett mål och tagit poäng två gånger. AIK har inte spelat speciellt bra i inledningen av säsongen trots att man är obesegrat. Helt annat motstånd än Djurgården och Mjällby nu.

9. Trelleborg – Norrköping 1 2
• Första matchen för Trelleborg på Vångavallen. Skadedrabbat lag som inte imponerat i inledningen. Ovisst möte och jag fegar lite med 1 2.

10. Deportivo -Racing Santander 1x
• Rodriguez och Laure avstängda i Deportivo. Anfallaren Riki skadad. Bakircioglu och Rosenberg osäkra till spel i Santander. Deportivo är oftast täta på hemmaplan och jag tror det blir svårt för Santander att åka hem med alla poängen.

11. Levante – Hércules 1x
• Caicedo tillbaka i Levantes anfall och detsamma gäller Trezeguet i Hércules. Bortalaget kämpar för sin överlevnad och kan mycket väl knipa en pinne. Levante är starkt hemma och har sex raka där utan att förlora.

12. Bayern München – Bayern Leverkusen x2 (M)
• Skadedrabbat München kommer få det jobbigt mot Leverkusen. Robben och Badstuber avstängda och Schweinsteiger osäker till spel. Leverkusen har aldrig slagit München borta men nu tycker jag att man har bättre möjlighet än någonsin. Leverkusen har bara en bortatorsk i år. Chansning.

13. Paris SG – Lyon x2
• Oj vad det stinker kryss om den här matchen! Paris har nio raka hemmamatcher i ligan utan förlust – men samtidigt har Lyon bara EN förlust på de 23 senaste ligamatcherna.

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.