Europatipset, vecka 14, 10 april 2011 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Europatipset, vecka 14, 10 april 2011


12 rätt igår och förhoppningsvis blir det fler idag. R-0-7-16(12) + tre matematiska halvgarderingar. 128 kronor. Lycka till! /BB

1. Aston Villa – Newcastle 1
• Ciaran Clark tillbaka efter avstängning och därmed har Villa ett helt intakt lag. Otroligt viktig match för Aston Villa som är på väg att åka ur Premier League – nu måste man ta sig samman och ta tre poäng mot Newcastle som saknar avstängda Kevin Nolan, Cheick Tiote och James Perch. Stephen Ireland får inte spela då han är utlånad från just Villa.

2. Helsingborg – Elfsborg 1x
• Jon Jönsson skadad i Elfsborg som inte övertygade trots 2-1-vinst mot Häcken i premiären. Det finns dock en hög potential i laget och jag tar snabbt med krysset. Helsingborg är alltid starkt på Olympia och kommer inte att tappa många poäng där.

3. Häcken – IFK Göteborg 1 2
• Tobias Hysén har tydligen varit sjuk i veckan och det är osäkert om han kan vara med i derbyt. Kalle Svensson avstängd efter sitt röda kort senast. Ofta målrika matcher när lagen möts och det slutar sällan oavgjort – det har inte hänt på hela 2000-talet när Häcken varit hemmalag.

4. Bologna – Napoli x2
• Cavani avstängd i Napoli vilket såklart är ett jätteavbräck. Bologna har visserligen bra hemmastatistik den här säsongen (7 6 2), men man har svårt att besegra topplagen och jag tror att Napoli har en bra chans att ta poäng.

5. Fiorentina – Milan x2 (M)
• Mutu avstängd i Fiorentina och Cassano i Milan. Hemmalaget får troligtvis klara sig utan skadade mittfältaren Behrami. Sex raka utan förlust för Fiorentina, men fyra oavgjorda och det är nog max det man får nöja sig med när serieledaren kommer på besök.

6. Lazio – Parma 1x (M)
• Matuzalem, Biava och Mauri avstängda i Lazio. Samma gäller Morrone i Parma som annars har ett hyfsat intakt lag att ställa på benen. Svårt att rå på Lazio på bortaplan, men det finns riktigt bra offensiva kvaliteter i Parma och jag tror att man har poänghchans. 73% på Lazio är alldeles för högt.

7. Racing S – Levante 1
• Juanfran (back), Iborra (anf), Ballesteros (back) och Munua (mv) är avstängda i Levante. Dessutom har man flera på skadelistan, bl a anfallsstjärnan Caicedo som kan tvingas stå över. Racings skador är få och Dos Santos har kommit igång i anfallet och gjort mål i de två senaste matcher (som man vunnit). Jag spikar ettan.

8. Valencia – Villareal 1x
• Soldado gjorde fyra mål i rad i andra halvlek mot Getafe senast när Valencia vann med 4-2. Tuffare motstånd nu och även fast Villareal spelat Champions League i veckan (5-1 mot Twente) och ska spela returen på torsdag så går det inte att räkna bort dem här. Trean mot fyran i La Primera och det kan mycket väl sluta i delad pott. Fördel Valencia. Inga nya skador eller avstängningar i något av lagen.

9. At Madrid – Sociedad 1
• Usel form i Sociedad som på de sex senaste matcherna har fem förluster och en oavgjord. Det är oftast bara topplagen som kan störa Atletico hemma. Nu har man kommit igång med målskyttet igen och bl a Kun Aguero och Diego Costa har varit produktiva på senare tid. Väldigt hög procent på hemmaseger men jag kan inte riktigt se hur Sociedad ska kunna förhindra ytterligare en förlust.

10. Hércules – Espanyol 1 2
• Skadebekymmer i Hércules som troligtvis får klara sig utan bl a Trezeguet ytterligare en match. Man vann visserligen senast borta mot Sociedad efter två mål av Drenthe. Espanyol har inte gjort mål borta på tre matcher, men det finns potential i laget och man har bl a bortaslagit Sevilla och At Madrid. Man kryssar minst av alla lag i ligan (bara en match) och jag tar till ytterligare en feg-gardering.

11. Malaga – Deportivo 1x
• Försvararen Welington avstängd i Malaga, annars är man precis som Deportivo relativt befriat från nya avbräck. Nog för att Malaga är seriens sämsta hemmalag med 14 inspelade poäng, men man har faktiskt två segrar på sina tre senaste hemmamatcher så formen är försiktigt stigande. Otroligt viktiga poäng på spel och det skulle inte förvåna mig om detta slutar oavgjort – precis som det gjort de fem senaste gångerna som Deportivo kommit på besök!

12. Mönchengladbach – Köln 1x
• Hu. Bundesligas sämsta hemmalag mot bundesligas sämsta bortalag. Vilket fest! Inga större skadebekymmer i något av lägren och jag tycker det är lite fördel Mönchengladbach som visat upp ett bättre spel på sistone och tagit en hel del poäng. Nu måste man vinna för att inte bli akterseglat.

13. Lyon – Lens 1x (M)
• Lyon imponerar inte på mig just nu och när smått desperata Lens kommer på besök så är jag inte övertygad om Lyon-vinst. 88% på ettan är saftigt med tanke på att Lens tagit poäng borta mot bl a PSG och ofta är inblandat i målsnåla matcher. Lyxkryss!

Hur tänker du om söndagens kupong?

BERMUDABENNY
[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.